» »

Študentsko delo - programiranje od doma

Študentsko delo - programiranje od doma

Simko ::

Ali ima kdo izkušnje s kakšnim podjetjem, ki ponuja delo oz programiranje od doma?
Kakšne so dobre in slabe lastnosti le-tega?

Bob Rock ::

Js sn mal ASP-ju od doma neki cajta, zdej pa delam na eni firmi.
+ nimas delovnega casa, oziroma si ga rasporedis kak teb pase
+ noben ti ne gleda pod prste ka delas, ko bi mogo delat

- js sn nonstop odlasal...sej bom pol, sej bom pol, pol sn pa par dni pred rokom delal cele dneve
- nimas direktnega kontakta...v smilu, da ko neki nardis, se teb zdi vredu, pa gradis naprej na tem, pol pa pokazes, pa ti recejo da ni vredu, da bi blo bols tak pa tak.....pol pa ajmo jovo na novo
- ne dobis placane malice in potnih stroskov (vsaj js nisn mel)

ceprav sn nastel vec negativnih stvari, bi js vseen raj delal doma.

Monster ::

Doam ti ej fajn delat, sm moraš res takoj začet pa nč odlašat da boš jutri naredo pa to... Na koncu boš itak delal cele dneve in nočid a boš do roka naredo :)... Drgač je pa cool ... lahk spiš cel dan pa ponoč delaš.. večji mir pa to
Ka zaboga...

lambda ::

Jaz sem se tudi nekaj ubadal s tem in je stvar včasih zakomplicirana. V bistvu sem delal zastonj v Flash-u z namenom, da se nekaj naučim. Pri izdelavi bannerjev, kjer dobiš logo, pri ostalem pa imaš proste roke ni bilo problema ... stvari sem spacal do konca, se nekaj naučil, bannerji pa so bli tudi kar v redu.

Drugič pa sem imel za narediti neko aplikacijo, za katero sem imel tako ohlapna navodila, da se ni dalo narediti nič. Tudi ko sem jasno napisal, da nimam pojma, kaj sploh hoče model od mene in če mi lahko stvar bolj natančno opiše, mi je ponovno samo nekaj okvirnega natvezil, po tem pa sva izgubila stik ...

No ja, zdaj sem trenutno brez dela, imam še skor en mesec počitnic, tako da če kdo kaj potrebuje ... :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lambda ()

root987 ::

Ali ima kdo izkušnje s kakšnim podjetjem, ki ponuja delo oz programiranje od doma?
A ni delo od doma stvar dogovora med podjetjem in delavcem? Bi bilo pa fino vedeti kakšno podjetje (kot neke vrste študentski servis), ki ponuja te vrste storitve ter jih ima zbrane na enem kupu...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Vsem hvala za odgovore.

root987, ne razumem čist tvojga vprašanja...jaz sem se pač javil enemu podjetju, ki se ukvarja z informatiko, in so mi ponudili delo na domu...

Tole me zanima: Kako je z raznim potrošnim materialom - printanje recimo, pa potem so tukaj tudi drugi stroški - klicanje iz lastnega telefon ipd...kako ste se kaj dogovorili glede tega?

Vesoljc ::

če se že greš delo od doma je nekako pričakovano, da imaš orenk pipo, prek katere je teleforniranje mačji kašel ;)
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Tr0n ::

Jaz sem delal doma nekaj casa. Precej cool zadeva, ce ima podjetje zrihtan program za projektno vodenje na daljavo.

Se prijavis in lepo vidis kaj vse moras naredit, si oznacujes katero kategorijo in podkategorijo si ze koncal in koliko, imas direkten IRC, e-mail in forum kontakt z ostalimi, datotecni sistem in podobno.

darh ::

Dijaki/študenti niso primerni za resno delo, ker spizdijo ko jih ravno najbolj rabiš. Ne rečem da je to slednje pogojeno z prvim, ampak ponavadi se ravno sredi "gužve" pojavijo tudi izpiti.

Drugače pa... glede dela od doma... zadnje 3 tedne po sili razmer delam od doma. Sem brez večine stvari ki jih Tr0n omenja + nadzorujem potek projekta in to ni tak pis-of-kejk! Momentalno bi dal vse, da bi bil lahko na firmi.
Excuses are useless! Results are priceless!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sketch ()

ali3n ::

se podpišem pod xbite-a; tlele je trenutno cela štala (polovica jih ma faks, izpite,... delo pa stoji).
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

PRiMoZ- ::

Ja delo od doma je pač tako, da ti bo to katera koli firma na začetku težko ponudila. Čeprav maš na papirju napisano kaj vse obvladaš, te bodo na začetku malo sprobali, pa da si pridobijo zaupanje do tebe, da vidijo kolk si sposoben narest. Take mam vsaj jaz izkušnje.

Prebege in ne delanja, pa lahko rešite s pogodbami verjetno.

xbite, ali3n - očitno pravih (oz- 'kvalitetnih') študentov ne zaposlujeta, vajina krivda...

Drugače se pa skoncetrirajta na vprašanja, ki sem jih zastavil, če vama ni pretežko.

sketch ::

Odstrelil vse, kar je bilo offtopic. Prosim, držite se teme in avtorju s svojimi odgovori pomagajte. Hvala.

lp
s.
Adapt and overcome.

BigWhale ::

> xbite, ali3n - očitno pravih (oz- 'kvalitetnih') študentov ne
> zaposlujeta, vajina krivda...

Alien in xbite imasta prav. Ko ima student izpite, bo se bo sel ucit. :)

Red_Mamba ::

pri meni ni bilo nikoli problema, ko sem pričel sem delal doma, dobil sem nalogo, šefa sta rekla kako boš nardil pojma nimama maš proste roke, ko sem nardil nalogo sem pa prinesel pokazat in smo se zmenili za novo, to je blo približno 1.5 leta, zdaj sem pa v Lj čez teden zato da zdrmam še teh par izpitov pa diplomo nardim. Pa morm rečt da mi je skor bolš delat na firmi kot pa doma, je res da lahk doma vmes kam skočiš pa zvečer mal potegneš, sam na firmi velik več nardiš.

Sta mi pa šefa že na začetku rekla da ko mam izpit takrat firma za mene ne obstaja in je fax no.1

na koncu je vse odvisno od firme I gues :D
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

Tody ::

Študentje so čist cool če se znaš organizirat kot šef. Če si šef ki je star +30 se moreš pač pozanimat kdaj majo izpite... pokličeš na faks, vprašaš človeka preden ga zaposliš etc,etc... In tisto obdobje, ko človeka ni pod a zaposliš novega, b) zmanjšaš količino dela, c) delo porazdeliš na vse ostale.... Vse se da samo organizirat in planirat je treba v naprej.... Sicer pa če so študentje kak tolar ceneje, to še ne pomeni da nimajo tudi slabih strani :) Ne bodi škrt potem in zaposli v polni delovničas porgramejra :D

BigWhale - tako kot je Tody povedal, treba se je dogovoriti vnaprej in to je to. Vprašati študenta, kdaj (v letu) ne bo imel dosti časa itd. Sicer pa kot študent lahko med izpitnimi roki tudi dosti ostalega nardiš, če si le motiviran in je res potrebno. Pa še vseeno furaš popvrečje > 9 :P Saj pravim - prave študente poiščite. Saj se najdejo lenuhi in tisti, ki iščejo 100 in 1 izgovor zakaj pa zdaj ne bo šlo itd...ampak to še ni pogoj,da vse študente popredalčkate. Pa nehajmo zdaj o tem, a bi? :)

Kar se dela tiče - zanenkrat gre vse OK, le na vsa vprašanje mi še niste odgovorili :) Je pa vredu takšna verzija dela, res predvsem zaradi proste izbire delovnega časa...ampak to ne pomeni,da trenutno ne delam nič in si vse 'šparam' na konec, kot bi spet kdo od 'velepodjetikov' pomislil. 8 ur na dan - in to z istim trudom, kot sem delal po podjetjih.

Če bo le vse šlo OK tudi pri plačilu ... :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koronavirus poskrbel za velik eksperiment: delo od doma

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
389086 (5294) jype
»

Yahoojeva ukinitev dela od doma nujna (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
5519046 (15297) driver_x
»

V Yahooju nič več dela od doma, zaposleni besni

Oddelek: Novice / Ostale najave
3411359 (8229) Spura
»

Delo od doma: kup motenj, a še vedno večja storilnost (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7319207 (15932) BlaiseM
»

Pilotski projekt O2: Delo od doma povečuje storilnost (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
5325411 (21720) rokj

Več podobnih tem