Forum » Programiranje » binarno podana stevila?
binarno podana stevila?
atasmrk ::
mau sem eno svojo kniznco testirov, pa se mi je nekej zgodl. Da vam nebi kaksne poslovne skrvnosti izdal, vam pokazem primer:
OK, ne vem zakva mam klele tko majhno vnosno polje, ampak upejmo da bo v redu.
Torej kaj je problem? Ko seprogram prevede (Microsoft net c++, drugih prevajalnikov nisem testiral) mi za ena izpise 8 in za dva 65. vsota je lepo desetiska 72.
A se Komu kaj sanja, kaj bi to mogle biti. Sem razmisljal, da je morebiti kaj binarnega, ampak 010 ni nikoli 8 ne po litle in ne po big endianu.
int sestej(int ena, int dva) { return ena + dva; } void main() { int ena = 010; int dva = 0100; int vsota; printf("v ramu imamo: %d in %d"\n, ena, dva); vsota = sestej(ena,dva); printf("kot vsoto pa dobimo: %d", vsota); }
OK, ne vem zakva mam klele tko majhno vnosno polje, ampak upejmo da bo v redu.
Torej kaj je problem? Ko seprogram prevede (Microsoft net c++, drugih prevajalnikov nisem testiral) mi za ena izpise 8 in za dva 65. vsota je lepo desetiska 72.
A se Komu kaj sanja, kaj bi to mogle biti. Sem razmisljal, da je morebiti kaj binarnega, ampak 010 ni nikoli 8 ne po litle in ne po big endianu.
- spremenil: kopernik ()
jkleme2 ::
If we want to express an octal number we must precede it with a 0 character (zero character). And to express a hexadecimal number we have to precede it with the characters 0x (zero, x).
Upam, da ti to razlozi tvoj primer.
Upam, da ti to razlozi tvoj primer.
Monster ::
hmm.. ka pa vem če lahko ti v int napišeš 0100100, ker ti bo ignoriral nule, nakoncu ti bo vzel da maš nevem 1000000, pa še prebil ti bo tak boš dobo ven pitaj boga kaj... naredi , nevem en array ko bo drzal tele enke pa nule...
Ka zaboga...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C] - Pointerji in ponovitveOddelek: Programiranje | 1140 (856) | windigo |
» | c napaka .c:4:1: error: expected identifier or '(' before '{' tokenOddelek: Programiranje | 1928 (1501) | MrStein |
» | C# (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 11986 (8821) | Ericssony |
» | Digitalna evolucija (strani: 1 2 3 4 … 26 27 28 29 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 75384 (25553) | pietro |
» | [c] char zadevaOddelek: Programiranje | 2245 (2043) | TheCyborg |