Forum » Operacijski sistemi » problemi z redhatom 9.0
problemi z redhatom 9.0
win64 ::
skompajlu sm novo jedro brez napak prekopiru image v /boot/ itd.
potem pa je prisla tezava:
v lilo.conf sm nastimu da bere iz image kernel-2.6.6 in zbrisu prejsne vpise.
tezava je v tem da teh vpisov sploh ne uposteva, ko zazenem racunalnik mi prikaze isti seznam os-ju kakor prej. Poizkusil sm spremeniti tudi grub.conf, a brez uspehov.
Kako bi to odpravil da lohko koncno zazenem novo jedro?
potem pa je prisla tezava:
v lilo.conf sm nastimu da bere iz image kernel-2.6.6 in zbrisu prejsne vpise.
tezava je v tem da teh vpisov sploh ne uposteva, ko zazenem racunalnik mi prikaze isti seznam os-ju kakor prej. Poizkusil sm spremeniti tudi grub.conf, a brez uspehov.
Kako bi to odpravil da lohko koncno zazenem novo jedro?
AndrejS ::
Če lilo.conf spreminjaš maš potem neki ukaz da to potem zapiše v boot sektor, žal pa se ga ne spomnim. Ziher kdo ve.
Azi ::
Lp
Ukaz o katerem je govoril andreaS je "lilo" ce ta sam po sebi ne "prime" pomeni da :
a) nisi root
b) lilo se ne najaha v nobeni od $PATH map
c) nimas installiran lilo
d) nisi root
e) nisi root
Poskusi z ukazom /sbin/lilo ...
grub != lilo
Si sure da mas installiran lilo ?
Ukaz o katerem je govoril andreaS je "lilo" ce ta sam po sebi ne "prime" pomeni da :
a) nisi root
b) lilo se ne najaha v nobeni od $PATH map
c) nimas installiran lilo
d) nisi root
e) nisi root
Poskusi z ukazom /sbin/lilo ...
Poizkusil sm spremeniti tudi grub.conf, a brez uspehov.Lp
grub != lilo
Si sure da mas installiran lilo ?
dr.J ::
RH default bootloader je grub, pri inštalaciji pa lahko izbereš tudi lilo.
No, če imaš lilo ali pa grub, si pusti "last known good" vpis .
Pa ko spremeniš lilo.conf, poženi ukaz /sbin/lilo, kot je bilo že rečeno.
No, če imaš lilo ali pa grub, si pusti "last known good" vpis .
Pa ko spremeniš lilo.conf, poženi ukaz /sbin/lilo, kot je bilo že rečeno.
frke ::
Če imaš grub, potem moraš po spremembi /boot/grub/grub.conf zagnati še
"grub-install /dev/hda"
če sistem zaganjaš s tega diska.
"grub-install /dev/hda"
če sistem zaganjaš s tega diska.
win64 ::
tnx za odgovore
to mi je uspelo ma pole sm pozabu dat read-only in se s kernelom je blo neki narobe med kompajlanjem tko da je bil neuporaben... in se vse ostalo zbrisalo vse druge cela jedra in slike
to mi je uspelo ma pole sm pozabu dat read-only in se s kernelom je blo neki narobe med kompajlanjem tko da je bil neuporaben... in se vse ostalo zbrisalo vse druge cela jedra in slike
dr.J ::
win64:
če na RH9 hočeš nadgraditi kernel z 2.4 na 2.6 različico, moraš prej posodobiti še nekaj drugih stvari.
Poglej recimo sem:
http://www.linux-sxs.org/upgrading/migr...
In pa preberi zahteve, navedene v datoteki Documentation/Changes, ki jo majdeš v razpakirani mapi tvoje različice 2.6 jedra.
Zdi se mi enostavneje, da vzameš eno izmed _podprtih_ distribucij (RH9 to ni več) z 2.6.x jedrom.
če na RH9 hočeš nadgraditi kernel z 2.4 na 2.6 različico, moraš prej posodobiti še nekaj drugih stvari.
Poglej recimo sem:
http://www.linux-sxs.org/upgrading/migr...
In pa preberi zahteve, navedene v datoteki Documentation/Changes, ki jo majdeš v razpakirani mapi tvoje različice 2.6 jedra.
Zdi se mi enostavneje, da vzameš eno izmed _podprtih_ distribucij (RH9 to ni več) z 2.6.x jedrom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Iz Linuxa v Windows -> MBR (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4455 (3790) | WarMaker |
» | Suse 9.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5073 (4359) | moj_nick |
» | [Linux] - kernel2.6.0 + Slackware + moja glupost! Na pomoc!Oddelek: Operacijski sistemi | 1837 (1737) | CCfly |
» | Prvo prevajanje jedra - LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 1325 (1151) | Gandalfar |
» | Kako nastavim kernel?Oddelek: Operacijski sistemi | 941 (887) | dr.J |