Forum » Pomoč in nasveti » Leadtek TV2000 Expert ne predvaja zvoka po obeh kanalih?!
Leadtek TV2000 Expert ne predvaja zvoka po obeh kanalih?!
Primerjalc ::
Kupil sem TV-kartico Leadtek Winfast TV2000 Expert. V televizijskem načinu mi predvaja zvok samo po enem kanalu (sliši se samo na levem zvočniku) - medtem ko pri poslušanju radia predvaja zvok po obeh kanalih brez težav (stereo). Če v nastavitvah glasnosti drsnik pod master volume balance premaknem skrajno v desno, zvok utihne - medtem ko se v radijskem načinu pričakovano sliši samo na desnem zvočniku.
TV signal sprejemam prek antene na strehi (Krim) - v programu (Winfast PVR) mi kaže, da sprejem je stereo - toda ko preklapljam med stereo, mono in dual1 zvok vedno ostane samo na enem kanalu. Mi torej kartica deluje samo v mono načinu? Zamenjal sem gonilnike z novejšimi, enako program, poskusil predvajati tudi v Winampu (TV plugin), priklopil videorekorder in predvajal kasete, priklopil sem kartico na sobno anteno - vedno ostane zvok samo na enem kanalu oz. zvočniku. Zvočna kartica sicer deluje povsem normalno po obeh kanalih.
Kaj storiti? Gre za napako v kartici?
Hvala za pomoč.
Windows XP Professional, Service Pack 1, DirectX 9
Abit NF7 - integrirana zvočna kartica, AMD 2500+, Gigabyte Radeon 9200, 2x256 MB DDR 400, 120 GB Matrox, Samsung 959NF ...
TV signal sprejemam prek antene na strehi (Krim) - v programu (Winfast PVR) mi kaže, da sprejem je stereo - toda ko preklapljam med stereo, mono in dual1 zvok vedno ostane samo na enem kanalu. Mi torej kartica deluje samo v mono načinu? Zamenjal sem gonilnike z novejšimi, enako program, poskusil predvajati tudi v Winampu (TV plugin), priklopil videorekorder in predvajal kasete, priklopil sem kartico na sobno anteno - vedno ostane zvok samo na enem kanalu oz. zvočniku. Zvočna kartica sicer deluje povsem normalno po obeh kanalih.
Kaj storiti? Gre za napako v kartici?
Hvala za pomoč.
Windows XP Professional, Service Pack 1, DirectX 9
Abit NF7 - integrirana zvočna kartica, AMD 2500+, Gigabyte Radeon 9200, 2x256 MB DDR 400, 120 GB Matrox, Samsung 959NF ...
mchaber ::
Preveri kabel, ki povezuje LineOut na kartici in LineIn na zvočni. Sam sem imel enak problem. Če to ne deluje, poglej če je kartica dobro "zasidrana" v PCI slotu.
Hvala za nasvet - žal ni pomagal Moja kartica je povezana z zvočno prek notranjega kabla - na CD audio - sm preveril, močneje pritisnil ... isto. Kvečjemu če bi menjal kabel ... je ta kabel isti kot tisti od DVD-ROM-a do matične plošče (ta je sedaj odveč)?
No ja, najbrž najbolje da odpeljem nazaj na mlacom pa naj preizkušajo oni ...
No ja, najbrž najbolje da odpeljem nazaj na mlacom pa naj preizkušajo oni ...
Per aspera ad Astra via Sky Star 2.
Priporočam da povežeš LINE OUT na TV kartici z LINE IN na zvočni. Kabel si pa najbrž dobil zraven, na obeh straneh ima "đaka"(Jack-a).
Samo moja kartica sploh nima avdio izhoda! Vhod za radijsko anteno, TV, S-video in infrardeči senzor - to je vse. Kabla pa nisem dobil zraven - edini je tisti notri v računalniku, ki vodi povezuje kartico in plato (vtič za CD audio). Line in na zvočni je tako frej.
Na kartici ni svetlo zelono obarvanega vtičaJaz imam podobno(beri Deluxe) pa imam LineOut
pviran3 ::
Mam kartico in nimam problemov
Kabelčki cd-rom - zvočna so isti in jih brez problema lahko uporabiš tudi za povetavo tv - zvočna
Poglej, kam si zadevo na zvočni priklopu. Če si na aux, poglej če naš v programu - (configuration) naštiman na pravi audio out control line, potem pa poglej, če maš volume v ravnovesju
PS: Mogoče si pa mono kartico kupu!!
Kabelčki cd-rom - zvočna so isti in jih brez problema lahko uporabiš tudi za povetavo tv - zvočna
Poglej, kam si zadevo na zvočni priklopu. Če si na aux, poglej če naš v programu - (configuration) naštiman na pravi audio out control line, potem pa poglej, če maš volume v ravnovesju
PS: Mogoče si pa mono kartico kupu!!
pviran3 ::
Pa nima izhoda od zunaj ampak ima vse povezan v škatli - prima, ker ni treba zunaj kablov met in je več reda
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako zvezati notranji računalniški zvočnik na bananco? - pomoč prosimOddelek: Pomoč in nasveti | 2109 (1691) | Frenckie |
» | Pomoc za TV kartico Fly TV 34+Oddelek: Pomoč in nasveti | 1684 (1610) | No Can Do |
» | Winfast TV (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 8612 (5584) | Pyr0Beast |
» | Stereo v mono realtimeOddelek: Zvok in slika | 1514 (1442) | dëych |
» | TV zvok--> PCOddelek: Zvok in slika | 1163 (1087) | Clone |