Forum » Zvok in slika » AC3 filmi imaju "brum"
AC3 filmi imaju "brum"
gregy ::
Zdravo!
zatečeno stanje:
radeon 9200, priklopljen na TV SONY ekran 72, sound napeljan na A/V center SONY (sourround dts dolby blablabla ..) Sound iz računalnika je iz kartice na plati .. nimam posebne zvočne kartice ... stereo dela uredu pri filmih in pri glasbi ...
Imam sledeči probelm .. divxi ki niso posneti v AC3 igrajo zelo dobro, medtem ko gledam film posnet v AC3 pa ima le-ta določen "brum ali šum" ne znam ga opisat. Ko grem gledat AC3 nastavitve je tam vse izklopljeno kot mora biti, prav tako pa med filmom nobeni "VUmetri" ne laufajo gor pa dol .. ali so to nepravilne nastavitve, ali AC3 zvok zmoti navadna stereo bananca napeljana na A/V center ..? i'm lost
je pa res da nisem priklopil ko sem dobil ob genius kompletu nek set kablov .. z različnimi barvami bananc pa na drugi strani se mi zdi neki kao nekaksen DIN vtič ... ?
hvala lepa
zatečeno stanje:
radeon 9200, priklopljen na TV SONY ekran 72, sound napeljan na A/V center SONY (sourround dts dolby blablabla ..) Sound iz računalnika je iz kartice na plati .. nimam posebne zvočne kartice ... stereo dela uredu pri filmih in pri glasbi ...
Imam sledeči probelm .. divxi ki niso posneti v AC3 igrajo zelo dobro, medtem ko gledam film posnet v AC3 pa ima le-ta določen "brum ali šum" ne znam ga opisat. Ko grem gledat AC3 nastavitve je tam vse izklopljeno kot mora biti, prav tako pa med filmom nobeni "VUmetri" ne laufajo gor pa dol .. ali so to nepravilne nastavitve, ali AC3 zvok zmoti navadna stereo bananca napeljana na A/V center ..? i'm lost
je pa res da nisem priklopil ko sem dobil ob genius kompletu nek set kablov .. z različnimi barvami bananc pa na drugi strani se mi zdi neki kao nekaksen DIN vtič ... ?
hvala lepa
LexLuthor ::
Tisti set bananc se vtakne v tiste tri luknje na zvočni kartici, po priloženih navodilih. iz tega kar lahko razberem je to, da imaš zvok speljan preko stereo, torej dvokanalne, in ne šestkanalne povezave. Če je temu tako, potem smo našli izvor tvojega bruma. Hitro navodile v roke, pa zveži tako, kot je prav. Tiste tri banance različnih barv se barvno verjetno skladajo z izhodi na tvoji kartici. To ni kr neki brezveze.
gregy ::
hvala lepa lexLuthor
se strinjam da imam vsaka bananca svojo luknjico ... že po barvah se vidi .. problem pa je v tem, da imam napeljan na navaden stereo vhod na fersterker .. dva cincha ...
zgoraj omenjene bananice imajo na drugi strani nekaksen DIN vtikač .. ki bi spadal v sourround zvocnike i guess .. vendar to ni moj namen .. ker sourround imam drug neračunalniški ...
bi lahko kako tiste tri banance zalotal na dva činča (stereo)?
hvala
se strinjam da imam vsaka bananca svojo luknjico ... že po barvah se vidi .. problem pa je v tem, da imam napeljan na navaden stereo vhod na fersterker .. dva cincha ...
zgoraj omenjene bananice imajo na drugi strani nekaksen DIN vtikač .. ki bi spadal v sourround zvocnike i guess .. vendar to ni moj namen .. ker sourround imam drug neračunalniški ...
bi lahko kako tiste tri banance zalotal na dva činča (stereo)?
hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [5.1] Genius zvočniki (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 16675 (10614) | FlamE#7 |
» | Receiver do max 300 eurOddelek: Zvok in slika | 3926 (2886) | Trancedeejay |
» | [Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 7896 (6651) | gumby |
» | DTS preko spdif outOddelek: Zvok in slika | 2419 (2178) | gumby |
» | AC3 na A/V centerOddelek: Zvok in slika | 1970 (1654) | gregy |