» »

Creative Inspire P380 2.1

Creative Inspire P380 2.1

Vrocipes ::

Imam problem z temle zvočnim sistemom: Creative Inspire P380 2.1. Namreč problem je v wooferju ki ob malenkost glasnejši glasbi-basom po "izpušni cevi" odriva veliko zraka. Ob tem nastaja nekakšen hhrup "hromenje" sam nevem. Pa povejte če je to normalno če kdo ve slučajno?
Al je kaj narobe z membrano? Pomojem ne ker se zvok sliši ob izpuhu zraka. Če kakšen expert ve kaj o tem lepo prosim da mi mal pove.
Hvala že v naprej.

Keyser Soze ::

Jet pack...:D He, he.

Ko sem bil jaz še v avtoakustiki, je bil to dokaj pogost pojav sploh pri narobe uglašenih sistemih. Sem že malo pozabil fore. Drugače pa pri 1 KW in gor se ni več slišalo pihanja.
Pa tud kakšnega aviona ne.:D

Pomoči ni nobene. Pač bass refley cev bi lahko malo bolje izračunali. T&S jim je delal probleme bi rekel. :P
Preveč zraka se pomika skozi cev v zelo kratkem času. Oz. prevelika hitrost zraka. In potem se zadeva sliši kot eno bobnenje.

Vrocipes ::

Sam prej mi to ni delalo, kaj pa da bi membrana začela kr naenkrat bolj delat in zato pihat več zraka?
Pomojem ne.....

Keyser Soze ::

Lahko tudi da si malo preveč privil zadevo in ti je v bistvu preveč porinilo membrano ven. Probaj z prsti lepo porinit membrano nazaj v notranjost. Ne premočno. In poslušaj, če slučajno kaj škrta oz. praska, ko gre noter oz. ven. Če je tako, je čas da neseš zvočnik na servis...

Vrocipes ::

Lahko kaj sklepam po tem da če tuljavo-izpuh prekrijem da ne more zrak ven ne hromi? A pol še vedno obstaja kakšna možnost da je membrana v k****?
PS: hvala za vse tvoje odgovore.

Keyser Soze ::

Nazadnje ko sem se ubadal z avtoakustiko je bilo ene dve leti nazaj. Še vedno mi je jasno kako deluje zvočnik ipd. Ampak ne morem se spomnit kaj bi bilo narobe. Preprosto ti je membrano preveč potisnilo ven če mene vprašaš. Prekrivat ne luknje, ker škatla ni delana za zaprto verzijo temveč za bass reflex. Zato tudi ima cev.

Imel sem primer, ko je moj woofer isto začel delati. Pač premočen ojačevalec, en boom, pa je začelo škrtat. Oz tako je bilo, ko si potisnil membrano noter je v zvočniku nekaj praskalo.

To so samo tako malo splošni nasveti. Ne me preveč resno jemat. Bolje ti bodo znali svetovati fantje na Avtoakustiki. Tam zna marsikdo tudi popraviti zvočnik če je ravno zjeba...

Obrni se na njih. Bodo mnogo bolj temeljiti kot jaz.

P.S.: A "škripa" ti kaj v zvočniku?

Zgodovina sprememb…

Vrocipes ::

Am torej sem prišel do dejstva da z tuljavo ni nič narobe, ker je konec koncev le ena cevka, ki se "pokvarit" ne more. Na avtoakustiki mi še noben ni nič pametnega svetova. Am da te še to vprašam, kako naj membrano potisnem nazaj, a naj vn vzamem tisto pa potegnem nazaj al kako?
Pa je še kakšna možnost da je vse uredu in da ni treba popravila? Sicer pa če je treba, tale sistem je še v garanciji, sam sem kupil v TRSTU in zaradi tega se ne bom vozil tja hehe. Lahko dam na servis kakšnemu pooblščenemu creative al pa kaj? Če mi še o tem lahko kaj poveš. Najlepše ti hvala.

Keyser Soze ::

Nič ni treba razdirat ne ništa. Preprosto poklekneš do škatle, položiš nanjo eno roko, se z ušesom približaš membrani in z drugo roko, s palcem, kazalcem, sredincem in prstancem, "primeš"membrano tam kjer je nanjo prilepljen "dustcap"(tisti pokrovček v sredini membrane) in jo nežno potisneš:\ nazaj pač kolikor gre(ne pretiravat in uporabljat vse sile). Če slišiš škrtanje ni OK. Če ga ni. Je pogojno OK.

Lahko da si natrgal spiderja ali pa ga preveč raztegnil in sedaj je zvočnik preveč rahlo upet, kar se odraža na povečanem volumnu izpodrinjenega zraka in je zato hitrost zraka skozi bassrefleks cev prevelika.

Ma to je preveč delikatno za takole povedat. Ker ne vem kako zvenijo zvočniki. Lahko da imaš vklopljen kakšen loudness, ipd. ali pa "bass bost", EQ, in ti potem v bistvu preveč "nabija" zvočnik. Pač zadevščina najbrž ni narejena kot nadomestek za en boombox. Ampak za spodobno poslušanje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domača izdelava zvočnika :-> (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
17236285 (19744) čuhalev
»

Homemade zvočniki

Oddelek: Zvok in slika
17854 (598) floyd1
»

Bass reflex cev

Oddelek: Zvok in slika
112504 (2347) einstein :P
»

izdelava nizkotonskega zvočnika

Oddelek: Zvok in slika
392870 (2308) Keyser Soze
»

Ozvočenje v avtu

Oddelek: Loža
176385 (6045) T0RN4D0

Več podobnih tem