Forum » Operacijski sistemi » Inštalacija XP
Inštalacija XP
Dax ::
Nadgrajujem računalnik in namen imam ponovno namestiti XP-je.
Problem je v tem, da disk že imam, 256MB RAM-a in hitrejši procesor pa dobim konec naslednjega tedna.
Ali lahko ob nameščenih XP-jih enostavno zamenjam rame in procesor in se bo sistem prilagodil ali bolje da počakam.
In ne, ne verjamem, da so Windowsi plug&play :), vendar sem dosedaj imel bolj opravka z neuspelimi naknadnimi nameščanji kakih grafičnih in zvočnih kartic. Predvidevam, da je pri tako osnovnih stvareh ko sta procesor in RAM-i, vseeno.
Problem je v tem, da disk že imam, 256MB RAM-a in hitrejši procesor pa dobim konec naslednjega tedna.
Ali lahko ob nameščenih XP-jih enostavno zamenjam rame in procesor in se bo sistem prilagodil ali bolje da počakam.
In ne, ne verjamem, da so Windowsi plug&play :), vendar sem dosedaj imel bolj opravka z neuspelimi naknadnimi nameščanji kakih grafičnih in zvočnih kartic. Predvidevam, da je pri tako osnovnih stvareh ko sta procesor in RAM-i, vseeno.
Keyser Soze ::
Obstaja tudi ena zadeva ki se kliče hardware manager. Ampak...
So plug&play. Pa če verjameš ali ne. Problem je le pri driverjih navadno. Ampak se mi še ni zgodilo, da bi imel probleme pri menjavanju strojne opreme, ali pa probleme z nestabilnostjo opreme po tem.
P.S.: Imam disk(6Gb 5400 ATA66) ki služi rano temu namenu. Če me kdo pokliče in ima probleme z računalom(sesutje particij, virusi, zjahan sistem) enostavno butnem noter ta disk. Računaj, da to pomeni, da je samo disk isti. Ostala strojna oprema je popolnoma drugačna.
P.S.: Hotel sem reči le to, da pri teh komponentah nimaš kje imet problemov. Skrbi naj te kvečjemu hardwarska kompatibilnost.
So plug&play. Pa če verjameš ali ne. Problem je le pri driverjih navadno. Ampak se mi še ni zgodilo, da bi imel probleme pri menjavanju strojne opreme, ali pa probleme z nestabilnostjo opreme po tem.
P.S.: Imam disk(6Gb 5400 ATA66) ki služi rano temu namenu. Če me kdo pokliče in ima probleme z računalom(sesutje particij, virusi, zjahan sistem) enostavno butnem noter ta disk. Računaj, da to pomeni, da je samo disk isti. Ostala strojna oprema je popolnoma drugačna.
P.S.: Hotel sem reči le to, da pri teh komponentah nimaš kje imet problemov. Skrbi naj te kvečjemu hardwarska kompatibilnost.
OM, F, G!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Keyser Soze ()
Trinitron ::
Ubistvu problemi se lahko pojavijo pri aktivaciji, kjer je ključ sestavljen iz hardverskih komponent v računalniku. Ko aktiviraš sistem lahko mesečno zamenjaš do 5 hardware komponent, če jih zamenjaš več boš mogu še enkrat aktivirat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Potrebujem pomoc! nov build zmrzuje (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8349 (5798) | m0LN4r |
» | Macbook Pro ali navaden prenosni računalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13762 (12418) | Michaelosz |
⊘ | iMac i7 27" SSD ali PC + 27" monitor (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13234 (11355) | jazbec |
» | Prosim za pomoč pri postavitvi HDTV okoljaOddelek: Zvok in slika | 3763 (2574) | Okapi |
» | Večna saga z plug&play in modemiOddelek: Strojna oprema | 1288 (1137) | amigo_no1 |