Forum » Strojna oprema » Večna saga z plug&play in modemi
Večna saga z plug&play in modemi
Buhtelj ::
Spoštovani!
Zanima mem, če je kateremu maherju uspelo pogruntati, kako za vraga prepričati računalnik, da zazna "kao" Plug&Play modem npr. problematičen je Motorola 56K voice fax internal bla, bla...Vtakneš noter modem, sestaviš komp, prižgeš --> pa nič...Zaznavanje strojne opreme tudi ne pomaga.Dosti sem jih že vprašal, kaj je temu vzrok, pa mi nobeden ne ve povedat kaj več, kot samo to, da je vse skupaj kar naenkrat začelo delat al pa je bilo treba iti na višje Windowse...Trenutno vse skupaj poteka na WIN98!
Ugotovil sem že, da je modem fizično na COM3, samo kako naj prepričam kompjuter, da mi pokaže COM3...Pokaže mi pa samo COM1 in COM2, sam tja ga je brezveze rinit...Driverje sem tudi že poizkusil...Originalne, dol zloudane iz supporta, swašta....ne pali....
Prosim, bo kdo prijazen... da končno razbijem ta mit...moj večni problem
LP,Klemen
Zanima mem, če je kateremu maherju uspelo pogruntati, kako za vraga prepričati računalnik, da zazna "kao" Plug&Play modem npr. problematičen je Motorola 56K voice fax internal bla, bla...Vtakneš noter modem, sestaviš komp, prižgeš --> pa nič...Zaznavanje strojne opreme tudi ne pomaga.Dosti sem jih že vprašal, kaj je temu vzrok, pa mi nobeden ne ve povedat kaj več, kot samo to, da je vse skupaj kar naenkrat začelo delat al pa je bilo treba iti na višje Windowse...Trenutno vse skupaj poteka na WIN98!
Ugotovil sem že, da je modem fizično na COM3, samo kako naj prepričam kompjuter, da mi pokaže COM3...Pokaže mi pa samo COM1 in COM2, sam tja ga je brezveze rinit...Driverje sem tudi že poizkusil...Originalne, dol zloudane iz supporta, swašta....ne pali....
Prosim, bo kdo prijazen... da končno razbijem ta mit...moj večni problem
LP,Klemen
Mulo
- spremenil: Buhtelj ()
Spajky ::
Če so driverji pravi (za w98), probaj, pri instalaciji manualno pod Other devices (namesto pod Modems) in mu določi mapo iz kjer maš odzipane drajverje notri (have disk knof) ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Poldy ::
Za tvoj modem nujno potrebuješ gonilnike... Nekaj časa sem se prav tako mučil kot ti, potem pa sem vse nastavljal ročno - v device managerju sem naložil gonillnike, v omrežju sem nastavil tcp/ip... stvar je po tem postopku vedno delovala.
En tak modem se mi valja nekje doma... če si zainteresiran ga lahko poiščem, seveda za kakšno pivo . Ta modem mi je vedno deloval brezhibno.
En tak modem se mi valja nekje doma... če si zainteresiran ga lahko poiščem, seveda za kakšno pivo . Ta modem mi je vedno deloval brezhibno.
K0K0 ::
A sploh ti ne zazna modema al ga sam inštalirat noče?
Si 100% da modem drugač dela?
Poglej v device manager mogoče ti ga je že zaznalo sam windows ni najdu gonilnikov.
Jest sm mel enkrat full problemov pri inštalaciji isdn modema na win98. Windoesi so skos težil da hočjo met inštalacijski cd pa sm ga dal not pa datoteke ni najdu itd...
Problem je bil v tem da so bli windowsi naloženi iz cdja namesto iz diska. Skratka pred inštalacijo moraš iz cdja skopirat "windows" mapo in potem pa z pomočjo zagonske diskete zagnat setup na disku.
Si 100% da modem drugač dela?
Poglej v device manager mogoče ti ga je že zaznalo sam windows ni najdu gonilnikov.
Jest sm mel enkrat full problemov pri inštalaciji isdn modema na win98. Windoesi so skos težil da hočjo met inštalacijski cd pa sm ga dal not pa datoteke ni najdu itd...
Problem je bil v tem da so bli windowsi naloženi iz cdja namesto iz diska. Skratka pred inštalacijo moraš iz cdja skopirat "windows" mapo in potem pa z pomočjo zagonske diskete zagnat setup na disku.
Poldy ::
Dve vrsti modemov sta - eni so nekoliko dražji in so pravi p&p, drugi pa so cenejši takoimenovani winmodemi (večino nas ima te), ki pa potrebujejo gonilnike.
roli ::
Jaz sem imel podoben problem z bratrančevim računalnikom (sicer WIN XP).Isto neki motorola....Smo poizkusili gonilnike bla,bla,bla... Na koncu smo pogruntali,da je modem zanič.So kupili potem enega z connexant (nekako tako se napiše) čipom.Tega so WIN XP zaznali brez gonilnikov.Mislim,da je nekaj takega.
http://www.r00li.com
opeter ::
Kot je Poldy napisal: so (oz. so bili) tako imenovani softverski (Winmodem) in hadverski modemi (ti so imeli posebej čip za odpakiranje paketkov - torej so prevzeli breme od glavnega CPU-ja).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
amigo_no1 ::
@Buhtelj
prodam ti svojo motorolo 56K, ki dela 100% od win 98 do win xp
Mogoče imaš v biosu kake čudne nastavitve na plug& play (nakaj v tem smislu)
prodam ti svojo motorolo 56K, ki dela 100% od win 98 do win xp
Mogoče imaš v biosu kake čudne nastavitve na plug& play (nakaj v tem smislu)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siemens ISDN modem + WinXP = problem ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2355 (2234) | Mac Gyver |
» | Problem z USR modemomOddelek: Pomoč in nasveti | 1228 (1070) | TheHijacker |
» | Modem SM 56 problemiOddelek: Pomoč in nasveti | 1027 (895) | leonius |
» | modem connection speedOddelek: Pomoč in nasveti | 1474 (1266) | Koci |
» | Modemi - Windowsi jih ne zaznajo!(podarim DivX Film, RES!)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1805 (1612) | miranpozar |