» »

Problemi z Viking RAMom

Problemi z Viking RAMom

Matek ::

Imam palčko 256 MiB 400 megaherčnega viking rama. Zadevo sem kupil skupaj z novo plato in procom, stvar se je že od samega začetka sesuvala ob večji obremenitvi v igra. Najprej sem krivil procesor, saj je bila temperatura s stock coolerjem običajno zelo visoka, sistem pa je bil stabilen če sem procesor (po defaultu 2500+) downclockal na 1100 megahecov. Zato sem nabavil Arctic Silver 5 in TT Silent Boost, s čemer je temp. opazno padla, sesuvanje pa je bilo še vedno enako, prime je šel skoz le pri 1100 mhz. Po mnogih brezupnih poizkusih sem poskusil še z nastavitvami rama. Ti so ves čas delovali na normalnih, ne agresivnih tajmingih in 400 mhz. Timinge sem povišal na maximum kar je šlo in sedaj je sistem stabilen, prime95 zavrti nekaj iteracij brez problema, kaj več niti nisem poskušal, igre se ne sesuvajo, itd. Zanima me, kaj bi lahko bilo narobe z ramom, da se mi to dogaja, z zviševanjem Vdimma sem že poskusil, pa ne pomaga. Slišal sem dosti o različnih nekompatibilnostih Viking ramov z nforce2 ploščami, a je možno da se to dogaja meni?

PLZ help ;)
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

OZZY ::

A memtest si naredu??
Go with the flow.

Matek ::

Sem nameraval, pa nimam praznega CDja pri roki. Kaj bi pa izvedel s tem?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

OZZY ::

kaj bi izvedel- če je ram ok ali ne. Po mojih izkušnjah že ena napaka, ki jo pokaže memtest vodi k nestabilnosti sistema in problemi. Seveda lahko problem ršijo tudi zelo relaksirani tajmingi rama ampak če le ta ne deluje kot treba pri njegovih secificiranih potem se ga menja.

Pa nekaj glede prime testa....

Enkrat sem si vzel cel dan za neke teste da vidim neko odvisnost. Ram je bil že prej stestiran in je pokazal eno napako v memtestu- test 2 ALI 3 se ne spomnim več. Pačsem takrat mal tajminge zmanjšal.
In pol test z prime.. Ta osnovna test je šel čez BP, ko pa sem pognal test , ki testira večinoma ram je pokazal napako.

Podobno je bilo enkrat z procesorjem, ko gre osnovni test čez medtem ko daš tisti max power and heat in ko test ne gre čez. Tko da ta osnovni test zame ni čisto nič zahteven in ne pokaže resničnih problemov, ki lahko nastopijo.
Go with the flow.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Večina arhivov dobim CRC error!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
101887 (1887) tsatthoggua
»

Stirje RAM moduli in konflikt?

Oddelek: Strojna oprema
261636 (1358) Tilen
»

računalnik se mi resetira med delom

Oddelek: Pomoč in nasveti
412086 (1540) gpetrov
»

Intel P4 2.4C navijanje (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Navijanje
36116263 (9220) Freelancer
»

Memtest86 pokaze napako.. Ali moram RAM vreci stran?

Oddelek: Strojna oprema
271962 (1440) Paramedic

Več podobnih tem