» »

slika jpg

slika jpg

edipo ::

Mene zanima, če bi kdo slučajno vedel zakaj so slike ko sem jih posnel na cd-r ratale črne(oz. kot da je slikana tema).
Najprej so bile dane z Sonijevega digitalca na računalnik.Že takrat so se nekako tezko odprle in se je vsakič znova paokazalo da je napaka pri odpiranju.Nakar sem jih posnel na cd in sedaj ko so na cdju pa je vse crno(odpre acdsee ali irfan in je cisto crna slika)
Ali bi kdo vedel za resitev?
Hvala.

Highlag ::

Ja če nimaš uporabnih originalov, jih boš moral verjetno poslikat še enkrat. JPG slike ne potemnijo na soncu same od sebe. Tud če imaš CD na soncu. :D
Never trust a computer you can't throw out a window

Trinitron ::

Pomoje maš en zlo nestandarden jpg kodek. Če maš še original jih pretvor v drug format, če ne pa probi odpret v drugem kompu (z drugimi kodeki). Če je tam isto, pol morš slikat še enkrat.

CaqKa ::

in če daš te (temne/črne) slike nazaj na digitalca, potem delajo na digitalcu? al so tam tudi črne/temne?

edipo ::

Ni mi jasno zakaj je tko ampak slikane so po mesecih in 1 mesec se vse slike odprejo (snemano je bilo na pentum 350mhz 192ram in benq pekac in cd ko je peklo se mi zdi da je zagnalo burnproof ) samo kolikor vem nebi to smelo vplivati na datoteke.
1 mesec se vse odpre od 2 naprej pa nikakor noce oz so crne.
Nerazumem tudi kako bi lahko imel novejsi Sonijev digitalec stare oz nestandardne kodeke?
Kako pa se slike vrne na digitalca?
Hvala?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Adobe Premiere Pro] - kompresiranje

Oddelek: Zvok in slika
132201 (1922) Volk|
»

Razvoj analognih fotoaparatov pod velikim vprašajem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
21317943 (15308) BigWhale
»

Crknjeni pixli na LCD-jih od digitalnih fotoaparatov

71116 (999) pivmik
»

.mov > s čim odpret

5931 (885) Vikking
»

DiGiTaLnI FoTkIć