» »

Nasvet za zvočno kartico

Nasvet za zvočno kartico

Tonky ::

Sem kupil ene zvočnike soundmax 3000w 5.1 in ko jih imam priklopljene.lovim kar neki ene brezvezne radijske frekvence;(( .Mam pa zvočno na matični.Kaj bi kaj pmagalo,če bi kupil drugo zvočno in če,katero bi mi svetovali tja do 10000:\ .

Spajky ::

Ojačevalec v teh zvočnikih je šhit, zato si poleg teh kao 3kW (wow!) zvočnikov dobil gratis še radio sprejem. Menjava kartice ne bo pomagala, pomagalo bo, če ti bo kak frend, ki se razume malo na elektroniko blokiral (bo treba zvočnike razsut) interni ojačevalec proti RF motnjam ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Tilen ::

LOOOL, da nebi ki res meli 3000W realne moci. Pol kr zidarje poklici. DA bojo stene popokane popravli. SMeh.

Oprosti, ampak vidis zdaj kak je ce si naiven? Vsaka sola nekaj stane. Bos vedel za drugic, da raje kupit nekaj preizkuseno dobrega.

Aja, koliko si pa odstel za te 3000W zvocnike? 8-O 8-O
Brez zamere,

lp

Tilen
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Ko sem napisal soundmax 3000 sem imel v mislih nekoga ki ima mogoče iste(firma pač),ne pa da so tolk močni.
Pa saj bi hišo razneslo od tolikih kw.Drugače pa naj bi bili 50 RMS izhoda.Dal sem pa 22000 sit.Pa vidim,da če hoče met človk kaj boljšega,
da mora še veliko bolj na široko odvezat mošnjiček:D :D :D .U glavnem teh ne kupovat,saj po mojem mnenju ne.

Vikking ::

lahka je že kriv predolgi kabel da lovi postaje od zvočne do zvočnikov!!!

Ma kabli od zvočne do ojačevalca so dolgi 1 meter.Ostali pa ne morejo biti krajši.

Ko bi saj ljubljano vlekli:D ,ne pa skozi eni rusi pa vatikan;(( ;(( ;((

Vikking ::

men se je to zgodilo, takart ko sem podaljšal kable za zvočnike!!!

Highlag ::

Za začetek zvočnike samo odklopi iz PC-ja. Zvočnike prižgi in nastavi jakost. Če boš še vedno slišal radijske valove, potem ti nova kartica z veliko verjetnostjo ne bo pomagala.

Potem zadevo preizkusi z kakšnim minidiskom, ki ga priklopi na zvočnike. Še loviš radijske valove?

Priklopi na PC samo slušalke. Ali slišiš radijo?

V glavnem ugotovi najprej katera zadeva in pod kakšnimi pogoji te zajebava.
Never trust a computer you can't throw out a window

zmelkoow ::

Mi smo pred leti nabavli samo procesor za dolby surround - priklopil se je na obstoječi srereo ojačevalnik. Z njim smo tudi mi lahko lovili neke ruse ampak ta procesor niti slučajno ni bil poceni - okoli 1000 takratnih DEM. Kolega mi je celo napravil filter, ker smo mislili, da pizdarije prihajajo po kabelski - pa ni pomagalo. Končalo se je ko smo kupili nov reciever...

Čau

RacaClone ::

kaj mate vi enih problemov :D
jest mam čist dva navadna namizna zvočnika, pa integrerano zvočno :)
pa morem priznat da rusov ne slišim :O

Vesoljc ::

@raca

ne slisis mnogo tega ;)

kako se pa kej obnesejo te 5.1 kartice za 3-4k sit? zgledajo kot mrezne :)
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

RacaClone ::

jah, cena pa kvaliteta sta premosorazmerna
tko da bi jest sklepu da niso prov preveč dobre
čeprov nebi upu dajat kakšnih težkih izjav k jest nism sam sprobu še teh kartic

LP, Raca

Ce te pride noname kartica 5K dam raje se 3k zraaven in imam SB 5.1 Live DD, tako sem tudi sam naredil.

Kehm:\ .Se pravi>:D .Četud mam prižgane same zvočnike,zvok pa na mute se sliši

eno cviljenjein glasovi.Ne vem ,če ne dobivam nekakšna sporočila od NLP8-) 8-) .

Jih bom podaril relaijancem,pa se bodo oni pol naprej pogajali:D :D :D .Skratka hvala

za komentarje;) .

Se oproščam:8) .Oni ki imajo zvezo tam gor so realijanci:'( .Da me še gdo ne napade8-) .

pviran3 ::

Zanimivo, jest mam tut ene probleme s zvočniki, saj mi sredi ljubljanje lovijo ene nemce :D. In tko ko je računalnik ugasnjen ai pa ne - kr naenkrat sm sredi ene nemške oddaje - full so se smejal pa kr neki prbijal :D:D Sm že misku, da majo kkšno postajo pod našo bajto kkšni vohuni!!!! Z volumom pa nastaviš čist zvok, da nič ne šumi!! Mam logitech z230 - mislm!?

Sem jih nesel nazaj>:D ,pol so pa le priznali da so imeli še več takšnih relamacij.Denarja ne vrnejo:( ,lahko pa vzamem druge.

Ali mi lahko zdaj svetujete:) .katere naj vzamem.Predvsem bodo za filme pa muziko.Pa cena je lahko tja do 50000:P .

Vesel bom vsakega nasveta:P .

Zvočniki Logitech Z-5300 5.1 .

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Venturer ::

Ker sem pred nakupom novega pc-a me zanima kaj je bolj smotrno kupit plato z vgrajenim 5.1 dekoderjem, ali kupit plato brez pa kartico npr. sb 5.1 za 8000SIT dodoatno?

kihc ::

Odvisno od tega katero plato boš kupil. Če boš kupil kakšno NF7-S je dodatna kartica za 8k popolnoma odveč.
x

zna se zgodit da tudi na nf7-s tega ne bos znal usposobit. Jaz se lahko na trepalnice postavim in mi spilata samo prva 2 zvocnika. Sem probal vse confige prestelat in to, sux. Sem pa kupil SB 5.1 preden sem sploh probal proklopit na on board Soundstorm ki ga ima NF7-S. Z SB 5.1 live DD mi dela oK, onboard pa nekak ne morem usposobit.

lp

Sem si nabavil Logitech Z-5300,pa me nekaj zanima.Četud mam woofer na žičnem daljincu čisto na minimum le ta preveč razbija pri poslušanju glasbe.Ali se to da kje drugje nastavit al kako.Mam pa zvočno na matični.

lol preveč ;) ja ... itk da se da v audio HQ malo poglej ce so kaksne nastavitve ;) Drugace pa ma SB to ful dobro porihtano ;) ---> BASS volume ;)

pviran3 ::

Jest uporabljam plato gigabyte 8ipe1000 pro in ma zvočno 5.1.
V softwaru lahko komot izbereš požnosti 2, 4, 5.1

Pri tem se zamenjajo vhodi za mikrofon in audio in na izhode, zato ne morete imeti še mikrofona! a obstaja rešitem - ploščica s še dvema izhodoma - slabost:ni priložena :'(

Izgleda da je nekaj narobe od tega zvočnega čuda na mama plati:'(

Čeprav imam bas na mute,ta še vseeno razbija.Saj mam naročeno Audigy2:D :D ,

sam sem hotel probati kakšna bo razlika(noč pa dan,ali manj):P

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako povezati dvojne zvočnike

Oddelek: Zvok in slika
112114 (1745) angel_viking
»

Statika v zvocnikih (pri maticni A8N-e) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
544178 (3689) Mac Gyver
»

Logitech Z-5300 5.1 (280W RMS)?izkusnje?

Oddelek: Kaj kupiti
372607 (1667) boštjan
»

Zvočniki 5.1 (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
658990 (7650) Clone
»

Katere zvočnike

Oddelek: Kaj kupiti
472376 (1673) boštjan

Več podobnih tem