» »

"High-End" graficne kartice in cena v prihodnje

"High-End" graficne kartice in cena v prihodnje

1 2
3
4

Primoz78 ::

MEDENA...in kaj si pol razumel, ce vzames 9800PRO in z razliko kupis se rame?...isto dnarja si zapravil, tako da ne govorit o druzini, avtu, itd...:\

Lp Primoz C.

Caligula ::

Jaz mam AIW in ze imam kupca. IN ja, dobil jo bom brez DDV.

Pa se nekaj-ker totalno nisem spremljal detajlov v zvezi z 6800.
A ma samo 12 pipelinov ali ima 4 zaklenjene?
Se bo dalo kaj odklepat?

Primoz78 ::

Samo 12...:\ ...ce probas odklenit baje gre grafa po gobe, ker so 4 dodatni cevovodi poskodovani...

Lp Primoz C.

MEDENA ::

primoz78 to sem dal samo primer...

calligula : potem pa go for it...čeprav bi potem raje vzel 6800gt na tvojem mestu...pač daš še dobrih 20K ...

Primoz78 ::

Caligula a zrihtas 6800GT brez DDV?...5k SIT dam za uslugo ;)

Lp Primoz C.

Caligula ::

Primoz, ze sam sem stem zazical za uslugo. Medena, ze dlje casa mam pri sebi psiholosko mejo za graficne pri nekako 60 jurjih. Za tega ATIja sem se dal 63 jurjev ampak tudi zato ,ker sem pac prejsnjo kartico dobro prodal.

6800 bo zaenkrat dovolj. Itak rabim samo vse details na high pri 1280*1024 pa se mal AAja pa mogoce se mal AFja.
Kar bi blo vec bi me itak ze procesor omejeval,.. pa RAM,.. tko da nima smisla. Tko bom mel ravno se nekak izkoriscen racunalnik brez vecjih ozkih grl. Drugo leto pa itak upgradam cel racunalnik,.

MEDENA ::

potem si pa tako kot jaz.....moja meja je dosti nižja...40K.....temu sem kupil 9800se v jae-tu in mam zdej polnokrvno 9800pro...boli me k***c za 100X AA IN 10000X FSAA.. IN 2048*1592 or whatever resolucijo...meni dela dovolj hitro in dobro :)

Primoz78 ::

Caligula just kidding :))

Lp Primoz C.

Caligula ::

Ma meni kvaliteta slike dosti pomeni in mam rad vse detajle na ful. Ce pa se kaj ostane za kake AA in AF pa se toliko boljse-odvisno od FPSjev pac.
Pa ce ze koncno prhajajo igre kot so Far cry kjer je res uzitek met dobro graficno, pac dam se tistega nekaj malega zraven. Ker se koncno res malo bolj splaca met dobro graficno.

In doplacilo 5k h stari je res drobiz. Pa na AMDju 2400 bi GT ostala neizkoriscena. V glavnem je za cca 30% hitrejsa od navadne pa je tudi eno tretjino drazja pa ravno te tretjine nebi mogel izkoristiti :P .

morphling1 ::

Caligula 6800 se navija bolj tako,tako. Gpu recimo da spraviš na 400 MHz, ram pa tam do 900 MHz, sicer je hitreje kot kaka 9800 kartica samo spet ne toliko hitreje, se splača če res dobiš po tej ceni in staro dobro prodaš.

Glede cevovodov, da se jih vklopit samo 99% ne bodo delujoči, ker ob nizkih izkoristkih proizvodnje pri IBMu stestirajo prav vsak gpu in jih dajo potem sortirajo kot 6800, 6800GT/Ultra

Check this out, o modanju in navijanju 6800 serije
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Caligula ::

KO. Hvala.

No, za moje potrebe glede na resolucijo je 6800 ravno pravsnja. GLEDE NA TOLE
Ko se se navije lih toliko, da bodo pozresni spili na mojih jetrcih od racunalnika se laufali.

boha ::

hmm, tudi sam raje dam slabih 80k za novo generacijo (6800), kot slabih 60k za staro (9800pro), ki je recimo že za polovico počasnejša v D3. IMO bo razlika vedno večja z novejšimi špili.

PlayTheGame ::

Sej imate mogoče nekateri prav ko pravte, da je neumno kupovat grafično za več kot 100k sit. Ampak men je trenutno računalnik hobi no.1, kot vemo je pa vsak hobi drag. :\ Poleg tega imam pri grafah še neko svojo filozofijo: Če danes kupim grafično za 50k jo bom verjetno mogu čez kako leto, mogoče leto in pol menjat in spet neki kupit za 50k sit. Pa smo na istem! :D Pa še neki, kako gre že tist pregovor: "Nisem bogat, da bi kupoval poceni." :D

Aja pa BTW, ko sem kupoval sem mal vprašal, kolk je še takih pacientov kot sem jaz, ki so takoj kupili nove grafične, čim so prišle: Šle so 3 Ultre, 5 GT-ejk in 2 navadni 6800. >:D S tem da so baje ta prvi kupci čakal en dan preden sem jaz nabavu in to vse do polsedmih zvečer, čas so si pa krajšal v lokalu ob pivu.:D :D >:D
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

TribesMan ::

OK vidim da ste navailili na tele GF6800 kot svinje v buče. Pa naj nekaj besed še sam dodam.

Zakaj za vraga naj bi jaz plačal 110kSIT za grafo ki mi v Doom3 pri 1280*1024 slike ne izrisuje 200% gladko? Tudi Far Cry na Ultra High details ni popolnoma tekoča... Torej trenutno nam prodajajo tehnologijo ki ni sposobna obdelat trenutnih programov... kaj bo šele čez eno leto... a bo lahko zadeva pri 800*600 delala brez večjih zatikanj?
Človek bi pričakoval precej več od produkta ki se prodaja za tako visoko ceno.

Kot drugo. Zakaj za vraga mora grafična pokuriti 100W? Da ne omenjam da kartica med menjavo obremenitve spušča prav živalske zvoke, da njen hladilni sistem tehta skoraj eno kilo in ima v sebi vgrajen ventilator, ki sam preglasi moj celoten sistem v katerem je 8 ventilatorjev (in vsi so večji od 8cm).

To je vredno 100k? Tud prav. Sej ne rečem da je karta švoh... ni ker dejansko brez vsakih težav doseže in preseže vse rezultate na Slo-Tech 3DMark in Aquamark lestvicah brez navijanja... sam to pa tudi ni vse. Naj odbijejo 20% performans, utišajo karto in znižajo porabo. Pa potem bi bile karte lahko že samo zaradi tega vsaj 30% cenejše... Aja mogoče bi jo potem celo kupil :D

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Boki_ ::

Good point.
I'm back

Caligula ::

To je vse res, predvsem pa se ujema z mojimi zamerami Nvidii sam men se pa 6800 za 60 jurjev vseen splaca :D

Alexius Heristalski ::

"Nisem bogat, da bi kupoval poceni."
50k je zate poceni? A ti nafto prodajaš ali kaj? Ali jo prodaja tvoj fotr?

OK vidim da ste navailili na tele GF6800 kot svinje v buče.
Izjava dneva! 8-)
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

MEDENA ::

PlayTheGame: izjava,da jo boš imel za več kakor 1 leto = :D Dej nehaj po novem letu boš že jokal,da ti gre 999fps namesto 1000....

Ma dej nekateri ste res pre-otročji pa fotrovi sinki namesto,da bi se zabavali na kak drug način...

pa to da so prodal 3 ultre itd je samo laž....

Tribesman je pa itak večino povedal...kakor Caligula....treba določit eno mejo ...40-60K...ne pa vi budale 100K...in več....kaj boste ženske/punce impresioniral s tem,da vam gre 777fps ? LOL

Brez zamere. :D

Primoz78 ::

MEDENA...kaj pa ce ze majo (imamo) punce in je to zgolj za užitek ob igranju iger (trenutnih) na high resolucijah in vkljucenimi vsi efekti?...ce ti nimas dnarja za neki nabavit ni treba zganjat neke fovsije tle...to mislim, da je bilo ze opevano v eni drugi temi. Nekateri nabijajo dnar v avte in so "carji"...tisti, ki pa dajajo dnar v racunalnike so budale...al kako je ze bila ena izjava v tisti temi :\?! Mislim no...vsako tele ima svoje veselje...in to drzi...nekateri dajajo dnar v avte, drugi punce, tretji motorje, četrti modelarstvo, peti obleke...pač vsak ima svoj hobi in jim ni treba zato zavidat, če si tega ne morejo vsi privoščit.

Lp Primoz C.

p.s. To ne velja samo za MEDENO!

Pa brez zamere!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz78 ()

Caligula ::

OK, OK MEDENA, saj vecinoma cisto vredu postas samo res pa gres malo dalec s kritikami na racun trosenja denarja drugih.
Ce se cloveku zdi svoj denar primerno potrosit na njegov nacin je to njegova stvar.

Ce se s cem ne strinjamo, pac povemo kaj bi bila boljsa opcija. Med drazjimi karticami v dobrem sistemu je GT cisto vredu nakup a res drag. Vsak po svoje pac. Eni tudi dajo za glasbene sisteme celo premozenje pa jih sam, ki nisem nek audiofil sploh ne razumem samo pac-jim ze pase.

Skratka ne smemo se obkladat z imeni zarad razlicnih navad zapravljanja. Ne mors rect, da je nekdo budala, ker kupi drago stvar. Sploh, ker je GT v svetu celo nekaksen best buy za high end graficne.

In poznam folk, ki res enkrat na 3 leta kupi graficno in spet salta na najdrazjo pol. Dost takih bo slo z 4200 na 6800 GT zdej. Jaz raje sproti menjam, opazam pa, da temu folku njihov nacin cisto pase. Pa so redki med njimi idioti. 0:)
Skratka no name calling zaradi nakupov komponent. Meni gre bolj na jetra, ce folk butasto sledi zaupanju v kako firmo ali blagovno znamko. Taki so idioti. Tisti ,ki pa si kupi drago dobro stvar, ce denar ima pa pac ni. Naj uziva.

Primoz78 ::

Caligula se 100% strinjam!...kar sem jaz pozabil napisat si ti dodal8-). Jaz tudi rad sproti menjam, preden "stare" komponente prevec izgubijo ceno, ker ce bom danes nabavil kompet PC in bom cez tri leta hotu novega mislim, da bom dal veliko vec kot ce bom tko delal kot do sedaj.

Lp Primoz C.

MEDENA ::

Ajde morda sem pretiraval :D

Primos78 mam denar...delam že 3 mesece....privoščil si bom raje absolventski izlet v Bolgarijo...septembra :D

Ne zapravljam za avto/babe/drage grafe....life je predrag,da bi metal denar stran....

Primoz78 ::

A si pomislil ze da nekateri lahko vec casa ze delajo in majo se vec dnarja....?!?...me veseli da si se odlocil za izlet :D . Jaz grem tudi prvi teden v septembru nekam...sam nevem se kam, absolventski sem pa ze dal skoz >:D

Morda sem spustil na seznamu zapravljanj drag ram iz Amerike 8-) ? JOKE.

Dnar pa zapravljam po neki meji, ki sem si jo sam določil in da ga mam se vedno dovolj v rezervi. Konc koncev ce si ga sam zasluzis ga lahko zapravljas kakor ga hoces :))

Lp Primoz C.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz78 ()

Boki_ ::

Js pa sm ves dnar ki sm ga dobil, je bil za birmo kako leto pa pol nazaj. In zdej tisti dnar sam obračam. Nekaj malega je še od delnic pa podobne pizdarije. Zdej pa na žalost ne delam nikjer, ker nism dubu joba, rad bi pa, ker mal več $$$ ne škodi.
I'm back

Stampl ::

"navadna" 6800 premaga atijevo 9800pro?

Primoz78 ::

100% jo...mal precekiri teste saj jih je milijon na netu...

Lp Primoz C.

Tilen ::

ze 660GT prehiti 9800XT za skor 3k 3D mark 03 tak da ne vem zakaj nebi 6800 porusla vsaj PRO-ja ;)

6600GT 3D Mark 03 okoli 8600 pik ;)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Grey ::

GeForce 6800 poje R9800Pro za malo malco. V Ameriki jo dobiš za isti denar, kot pri nas R9800. Sam k**c k nismo v Ameriki.;( 6800GT je pa pri njih toliko, kot 6800 pri nas. Če pa to ni največja pi******a pol pa res ne vem.

PlayTheGame ::

Glede tistih očitkov, k so name letel... če mislite, da mam fotra privatnika se hudo motite. Denar si služim sam, že dobri 2 leti stalno delam prek študenta, tko da ne mi tuki neki težit, da fotr nafto prodaja.;(( Pač manj zapravljam za druge stvari! Npr. eni moji kolegi pa skoz v avto neki vlagajo (styling v glavnem, vozijo se pa isto kokr jaz v "stock" avtomobilu), no men se zdi pa to brezveze. Sploh pa en sošolc s faksa k je hrošča predelu in ga še naprej predeluje in je vanj zmetu že ohoho $$$, k bi si lahko kupu že nevem kakšen dobr nov avto... pa tud nima šejka za fotra. :\ Dej mislm folk, mal se zamislte, kaj prjavljate tuki.:\
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

Boki_ ::

Vsak ki kupi kako stvar, ki je drugi nimate, mora bit neumen. Če bi vi meli to stvar, bi jo pa hvalili, četudi ma svoje napake. Ma pa tut prednosti.
I'm back

Big_Al ::

Pa tudi če ma GF 100% več pik v vseh XMarkih me je izkušnja naučila, da je ATI boljši proizvod. 100 postov, ki trdijo drugače me tudi ne bo prepričalo v nekaj kar so videle moje male okice!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Big_Al ()

Primoz78 ::

...tudi jaz pravim, da verjemi le svojim ocem! Bom kmalu videl ali sem se zaj*** ka sem vzel geforce ali ne...:\

Lp Primoz C.

ombre ::

Dobro da imam sestrco v Ameriki - za božič bo pa res mogoče kakšna grafična priletela... >:D
Več kot 80 jurjev pa ne mislm dat za eno grafo, ki čez eno leto zgubi pol cene. ;((
Jzt sem tudi en od tistih ki enkrat na tri leta kupi novo grafo - pa nej bo vsaj nekaj srednjega...
Aja a ima ta gf6600 ultra/GT/navadna oziroma kak radeonX800 izhod (analogni) za monitor?

Grey ::

Seveda, da ima. Niso še vsi ljudje prešli na LCD zaslone...

Tilen ::

ki čez eno leto zgubi pol cene.

Torej so se cene R9800XT spustile iz 240k na 120 kot stane zdaj? 8-O 8-O

Nisem na tekocem vidim >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Tilen ::

Okey. Denar do bozica bo. Zdaj mam za kako 6800 "navadno", ciljam pa na GT razlicico. (cca 400$ zdaj) Zanima me, glede na vase izkusnje, kako dolgo bi mi potem ta grafa vredu sluzila. Ne mislim namrec drugo leto spet vreci ven 80k za grafo.

lp,

Tilen
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

PlayTheGame ::

Po moje bo ta grafa služila dobr vse do prihoda DirectX 10 oz. prvih iger pisanih za DirectX 10. Ta pa pride ven (kakor je meni znano) z Windowsi Longhorn, torej nekje konec leta 2006, začetek 2007. S tem da bodo verjetno prve igre prišle ven še dost kasnej, kot je blo to tud pri DirectX 9, ko mislim da še cel let po izidu dx9 in grafičnih za dx9, ni bilo nikjer nobenih iger. Vsaj upam da bo tako! :)
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

Tilen ::

Po tem postu sem se dosti bolj zagrizen v nakup ;)

ps: denar za karto sem ze dal na stran (80k - 400$) :) (roj.dan mimo >:D )

Nagledano pa imam tole karto od Leadteka:

A400

Pa tudi hlajenje le te ni slabo - vsaj na izgled ;)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

damirez ::

Za kok paric se pri nas da najcenej dobit 6800, pa al se bol splača počakat na 6600GT cena/performanse?

PrimozR ::

Lol medena. Zih se teb pol zdi ful drago da dajo eni pol miljona IN VEČ vsak let za nov bajk?

Tilen ::

GV-N68128DH GeForce 6800 128 MB DDR AGP 86.040,00 GeForce 6800
GV-N68256DH GeForce 6800GT 256 MB DDR AGP 114.120,00 GeForce 6800
GV-N68U256D GeForce 6800Ultra 256 MB DDRIII AGP 147.960,00 GeForce 6800 Ultra

V nam znani trgovini :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Dr_M ::

GEFORCE FX 6800 128MB DDR, a8x,Tv Cena; 60.800,00 SIT + DDV
GEFORCE FX 6800 256MB DDR,a8x,Tv,GT Cena; 82.600,00 SIT + DDV
GEFORCE FX 6800 256MB,a8x,Tv,Ultra Cena; 107.800,00 SIT + DDV

pc-dom :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Poldy ::

8-O Uf kakšne cene.

Mislim da so trenutno grafične kartice močno precenjene. Mogoče so krive nove igre, ki jih nekateri hočejo igrati in to za vsak denar. Bi se pa prodajale, tudi če bi bile po 200k sit.

Mi pa postane slabo, ko nekdo omenja samostojnost in dela preko študenta. Gotovo si je že kupil (poleg dvomiljonskega računalnika) lastno stanovanje, prevozno sredstvo in podobno. Pa mogoče še punco preživlja.

dxx ::

Mi pa postane slabo, ko nekdo omenja samostojnost in dela preko študenta. Gotovo si je že kupil (poleg dvomiljonskega računalnika) lastno stanovanje, prevozno sredstvo in podobno. Pa mogoče še punco preživlja.


Men tut kr slab rata k vidm kakega ponosnega študenta ki ma računalnik za 5 mio sit, pa itak da tistih 150k sit k neki packa(dela)za grafično- nekdo k pa ma celo familjo pa avto pa benz pa bajto, je pa to velik strošek za ubogo grafično|O

damirez ::

No ja za 60k pa kupm 6800 če kdo zrihta brez ddv.

Tilen ::

Hah danes oz vceraj sem dobil iz Peluge 9800SE za cca 33k in se mi je uspesno modal v PRO ;) >:D I'm the lucky bastard hehehe. Kupil pa sem zato kr hocem igrat normalno Hl2 in NFSU2 ko bota izsla. Aja pa ne se bat, saj bom vseeno vzel tisto GT okol i bozica ;) Pac bom to prodal. PA se malo vec bom dobil ker je modable >:D .
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

MEDENA ::

uf Tilen si pa riskiral...kaj če se ne bi softmodala ? :D

potem si tam doma nekje štajerske ?

Tilen ::

uf Tilen si pa riskiral...kaj če se ne bi softmodala ? :D

Nekak sem bil 80% v mod. ;)

potem si tam doma nekje štajerske ?

Tocno tako. >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Tilen ::

A lahko kdo poda kaksen link do teh 6800 GT kartic razlicnih proizvajalcev oz link do primerjav teh kartic. Odlocil sem se, da bom mel GT-ja zdaj pa me bega katerega bi. Najbol me mika A400 GT, kateri ima tudi dobro hlajenje. Ne vem pa npr ce je hitrejsi od Asus 6800 GT. Sem zasledil teste specificnih kartic, ne pa primerjav le teh med seboj.

Se priporocam za kaksen cool link ;)

tnx,

Tilen
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

EssEncE ::

GEFORCE FX 6800 128MB DDR, a8x,Tv Cena; 60.800,00 SIT + DDV


Jz bi kupu brez davka za 60k nekje ja... samo vprašanje kje se to da?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: EssEncE ()
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gaficna kartica AGP do 40.000sit?

Oddelek: Kaj kupiti
221914 (1405) delfinus
»

Leadtek WinFast Geforce 6800 in nadležni piski (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1156610 (3970) cpu
»

GeForce 6600 in 6600 GT (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
684477 (3102) kuglvinkl
»

R9800Pro vs. GFFX 5900

Oddelek: Kaj kupiti
441673 (1156) igor0203
»

katero graficno? geforce 6800GT? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
834908 (3196) Jeronimo

Več podobnih tem