» »

Lastniki MB Gigabyte Ga7-N400 Pro2

Lastniki MB Gigabyte Ga7-N400 Pro2

Hair_Y ::

Zanima me koliko od vas to plato poseduje in kateri BIOS imate naložen.
Plata je odlična z vsemi dodatki kar jih srce poželi, bolj problematičen pa je
bios. Ko sem jo dobil, sem je le redko kdaj spravil do biosa, dokler nisem
nadgradil biosa.
Možje iz Gigabyta pa so bolj počasni s pisanjem le tega, zato pa ne vsi uporabniki.
Na forumu NForce Forum je zelo dejaven 'Preacher', ki modificira te biose in jih nudi uporabnikom.

Torej, če ste lastnik te plošče, ali uporabljate original bios ali kakšen mod ???

filter ::

Dotično plato uporabljam 1 teden. Uporabljam bios F3.

Pa maš kaj problemov (posebej me še zanimajo tisti
z mrežno kartico)? Kako temperaturo procesorja
pa ti kaže in ali lahko spreminjaš nastavitve v Easy Tunu...

filter ::

LAN deluje normalno. Temperature so od 44 (idle) - 52 (max). Easytune uporabljam sam tolk da pogledam temperature. Vse ostalo spreminjam preko biosa. Aja pa še to - poglej ali ti vent na plati še vedno suče, ko winse naloži - men se ustavi (težava naj bi bila v Easytunu). Bom danes sprobu eno finto in bom jutri poroču kako se odziva.

Delovanje ventilatorja je pogojeno z nastavitvijo v biosu:
"SmartFan enabled" ali nekaj takega, enako je z ventilatorjem procesorja,
ki se vrti z višjimi vrtljaji, ko se temp. dvigne.
Moje temperature pa so okoli 50-56(max) z zalmanom 6000Cu...

humanoid ::

Največ informacij o plošči boš dobil na: http://www.amdforums.com najdi matične plošče in firmo Gigabyte.
Problem z LANom naj bi imela originalna verzija (GA-7N400PRO) in sicer z vzemi Biosi razen z originalnim ter z zadnjim F13. Z originalnim BIOSom ni deloval EasyTune, z update-i pa so rešili vse težave razen težave z LAN-om, ko so se pojavile težave (MAC naslov se je avtomatsko spremenil v same ničle in teg ni mogoče psremeniti). F13 pa odpravlja tudi to napako.
Preacher modificira BIOS-e za boljše navianje.
še to: GA-7N400PRO 2 je nekoliko slabša glede navijalskih sposobnosti od prvotne verzije (7n400pro, ki je mimogrede grajena na 6 PCB) verzija 2 pa na 4 PCB (nižji stroški izdelave).

Kateri hladilnik in proc pa uporabljate???

Še to sem pozabil: z namestitvijo novega BIOS-a se bodo vse temperature dvignile v povprečju za 10°C, to je posledica izboljšave, ki prikaže realno temperaturo.
LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: humanoid ()

Ja sej prej sem mel temp. okoli 37, sedaj pa okoli 50 oC.
Hladilnik pa Zalman 6000Cu.
Original najnovejši bios za pro2 je F3, a ne, in tega mi bios noče... (incorect),
tako, da mam sedaj gor Preacherjevega F11.

Ali je možno, da MAC adresa zaj*bava moj kabelski modem?
Mam strašne težave zadnje čase z njim....

dexterboy ::

Hojla,
zopet odpiram temo ;-)

Imam plato tri mesece, deluje v redu, vse OK, se ne sesuva pod nobenim OS, trenutno imam BIOS verzijo F5, moti me pa to, da ne morem uporabljati program HDD Temperature. Program mi je ob instalaciji javil, da ne najde S.M.A.R.T. trdih diskov v sistemu???
Ko sem šel v BIOS, da bi omogočil to funkcijo, je nisem našel??? Pri prejšnji Gigabytki pa je bila tako lepo vidna. Skratka, med zagonom sem nato ugotovil, da boot mašine celo izpiše SMART funkcijo, vendar je pri meni Diseblana.
Ali naj naložim starejšo verzijo BIOSa, čeprav na netu in v navodilh nikjer ne piše nič o tem ?!

Pa še ko sem prodajal staro 7DXR+ sem imel občutek, da se mi bo še jokalo za to plato;-)

AJA: mam Zalmana 6000Cu, temp proca je med 55-60 st.C. Vendar se pri meni vrti SETI non-stop.

He he, še en Gigabyte-ov uporabnik. OK za SMART funkcijo prečekiraj še enkrat celotni BIOS, mogoče si kaj preskočil. Če ne pa pritisni CTRL+F1 takoj, ko prideš v BIOS, da odpreš dodatne nastavitve (Vsaj pri meni je tako) mogoče so pa to funkcijo nenamenoma skrili.

BTW, kaj ko bi pogledal v knjižico, ki si jo dobil zraven?? Če je nimaš, jo dolpotegni z neta.

dexterboy ::

Hojla,
hvala na odgovoru, bom prečekiral to "skrivnostno kombinacijo" tipk. Do sedaj pa RES nikjer ni govora o SMART nastavitvah (btw: sem prebral vso dokumentacijo ;-) še preden sem vgradil matično v škatlico).
Ali so kakšne izkušnje z navijanjem na tej mamaplati? Kupil sem jo res zaradi stabilnosti in delovanja, vendar pa bi rad tale moj atlonček 2200 spravil preko množitelja (ne bi glih kej preveč naviju frakvence, mi ne omogočajo vsi DDR moduli) na mal hitrejše delovanje - tam nekje na realnih 2 giga bib bil zadovoljen.

Še tale izkušnja: imam v mašini 6 IDE naprav, koristim GigaRAID kontroler kot IDE vodilo in lepo poganjam pod 2000 in XP ter "Crvenkapico" 9.0 še dodatni sony cdrw pekač in zip 100MB enoto - čeprav (humanoid!) v navodilih piše, da tale mamaplata v GigaRaid kontrolerju NE PODPIRA drugih naprav kot samo IDE diske.

Lep pozdrav
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Po mojem so s tem mislili, da GigaRaid ne podpira SATA diskov povezanih v RAID polje ampak samo IDE diske. BTW itak sistem prepozna kaj je disk in kaj ni, tako da tudi če imaš recorder in zip gor ni blema. Oni pa so to verjetno napisali, da ne bi prišlo do kakšnih pritožb.

Po mojem boš s ploščo dobil spodobne rezultate pri navijanju, ne bo enako kot pri GA-7N400PRO ampak tudi slabo ne more biti saj je plošča kvalitetno izdelana.

Glede S.M.A.R.T. funkcije se ne spoznam kaj dosti, a zadeva sploh deluje, če so diski v raid povezani??? pa še to, ali mora tudi disk podpirati to funkcijo da lahko ta funkcija deluje??

Bom še malo naokoli pogledal in ti sporočil.

OrkAA ::

Mene samo nekej zanima... Opažam, da se vsi ljudje pritožujejo nad temperaturo procesorja na tej plati. Je možno, da ta plata nalašč malo viša temperaturo?:P ker sem opazil, da imajo vsi temperature nad 50/55.. Tudi pri meni se giba od 55-60, čeprav je hladilnik pravilno nameščen in srednje topel (thermaltake silent boost).

Kot sem že napisal, naj bi te plošče prikazovale temperaturo, ki je v notranjosti jedra, ne pa temperaturo na površini kot izdelki ostalih proizvajalcev, zato so temperature pri Gigabyte-kah nekoliko višje kot v povprečjo, višje pa so od 10-15°C. To velja za optimizirane BIOS-e - modificirani od Gigabyte-a, recimo pri moji plošči (GA-7NNXP) je to od BIOS-a F15 in verjetno bo tako ostalo tudi v prihodnosti, ker je to zadnji BIOS. Po mojem so oni samo BIOS nekoliko spremenili, da odčitain temperaturi doda tistih nekaj stopinj več, vse to pa zaradi varnosti naših ljubih procesorjev.
Jaz imam Bartona 2500+ na 2000MHz in imam temperaturo od 42°C(idle) do 56°C(full load) z BOX hladilnikom.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux in SATA

Oddelek: Operacijski sistemi
171340 (1130) borchi
»

Navijanje AMD 2500+ Barton

Oddelek: Navijanje
332984 (2255) c3R4R
»

Ker hladilnik za AMD

Oddelek: Kaj kupiti
161115 (899) mili
»

Gigabyte Nforce 7n400 - Temperatuta procesorja???

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
271943 (1495) Ethan
»

abit ali gigabyte?

Oddelek: Kaj kupiti
71351 (1267) humanoid

Več podobnih tem