Forum » Operacijski sistemi » Bad sectorji mogoče?
Bad sectorji mogoče?
mercury ::
Situacija je taka: Do sedaj sem imel dual boot mašino s linuxom in windowsi XP na PC. Oba sem večkrat reinstaliral brez problema. Sedaj sem poskusil celoten sistem postavit na novo. Bootam z XP cedejem, zbrišem vse dosedanje particije in ustvarim eno samo za 20GByte; ostalo pustim unformated. Ko XP prekopira vse file, se mi ne zboota. Napiše le missing operatin sistem. Potem sem poskusil še večkrat s različnimi velikostmi particij, ali FAT ali NTFS, vseeno se ne zboota. Potem zbootam s Win 98SE cedejem, poženem fdisk in naredim 3GByte particijo le za test. Potem grem v Win98 instalacijo in začnem formatirat, nakar mi pri 9x % javi napako da je pri formatiranju prišlo do napake. Te napake ni javilo v Xpjih.
Sumim da gre mogoče za kakšne bad sectorje na disku ( WD 80GByte ). Pozna kdo kakšen software ki bi to zaznal, oziroma povedal če res imam bad sectorje? Ali gre pri meni za kakšno drugo napako?
L.P.
Sumim da gre mogoče za kakšne bad sectorje na disku ( WD 80GByte ). Pozna kdo kakšen software ki bi to zaznal, oziroma povedal če res imam bad sectorje? Ali gre pri meni za kakšno drugo napako?
L.P.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problem z nezaznavanjem diska (NUJNA POMOC)Oddelek: Strojna oprema | 1931 (1427) | LeXani |
» | ne morem razdelit sistemske particije brez formataOddelek: Pomoč in nasveti | 1361 (1195) | KontraCepec |
» | Težava z WD diskom.Oddelek: Strojna oprema | 1642 (1250) | Slavček |
» | Problemi s HDDOddelek: Pomoč in nasveti | 1128 (898) | Duhec |
» | Linux RH7.1 newbie help!Oddelek: Programska oprema | 1731 (1432) | lordgreg |