Forum » Strojna oprema » Težava z WD diskom.
Težava z WD diskom.
wishmaster ::
Kolega mi je prinesel 10 Gb disk WD.Problem je sledeči:ko hočem zbrisati particijo mi javi da ne more pisati na disk.Na disku je NTFS particija.Poskusil sem naložit linux.Tam ko izbiraš particjo sem dal 10 gb za Linux.Ko se je linux namestil in se zagnal znova je bila disku spet samo NTFS particija.V bistvu noče pisat particije na disk.Ko hočem naredit kak direktorij na disku mi ga normalno naredi.
Kolega mi je rekel da ga je imel blizu zvočnika.Zanima me kaj naj naredim ,če se da kaj,al pa naj disk vržem v smeti ?
Kolega mi je rekel da ga je imel blizu zvočnika.Zanima me kaj naj naredim ,če se da kaj,al pa naj disk vržem v smeti ?
govno ::
prvo kot prvo: z nobenim magnetom ne moreš uničiti diska, ker deluje kot kletka, poleg tega ima zelo, zelo močan magnet disk sam vgrajen ...
če ne moreš formatirat, poskusi v BIOS-u izklopiti Virus Warning ...
če ne moreš formatirat, poskusi v BIOS-u izklopiti Virus Warning ...
tud Low level format sem poskusil uporabit,.Pa mi vedno obstane na začetku formatiranja.To od magneta nisem bil prepričan zato sem raje vprašal.
Fdisk mi vedno javlja dve napaki:
1.napaka pri pisanju na trdem disku
2.glavna zakonska kodea ni bila posodobljena.
virusa na disku 1000 % ni.
1.napaka pri pisanju na trdem disku
2.glavna zakonska kodea ni bila posodobljena.
virusa na disku 1000 % ni.
probal sem z data lifeguard pa mi ne najde diska.
V bistvu so na tistem disku naloženi windows 2000 (ntfs).Widowsi in vse aplikacije iz diska delajo OK.Tam sem zbrisal particijo in naredil Fat 32.Na ta disk sem skopiral mp3je.Ko sem znova zagnal sistem so bili mpji gor in sem jih lahk poslušal.Ko sem v dosu hotel zbrisati particijo mi je spet javil da imam ntfs parricijo.Če sem jo hotel zbrisat mi je javil da je disk zaščiten proti pisanju.
Niti sanja se mi ne da lahk disk zaščitiš proti pisanju kod disketo.Poskusil sem z scandiskom pa mi bridejo vsi OK (pregled površine brez bad sectorjeV).
V bistvu so na tistem disku naloženi windows 2000 (ntfs).Widowsi in vse aplikacije iz diska delajo OK.Tam sem zbrisal particijo in naredil Fat 32.Na ta disk sem skopiral mp3je.Ko sem znova zagnal sistem so bili mpji gor in sem jih lahk poslušal.Ko sem v dosu hotel zbrisati particijo mi je spet javil da imam ntfs parricijo.Če sem jo hotel zbrisat mi je javil da je disk zaščiten proti pisanju.
Niti sanja se mi ne da lahk disk zaščitiš proti pisanju kod disketo.Poskusil sem z scandiskom pa mi bridejo vsi OK (pregled površine brez bad sectorjeV).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: wishmaster ()
Boky ::
Kam imas disk prikljucen? Mogoce na kak dodaten kontroler? Ce ja, ga daj na kotroler od plate. Cudno se mi zdi, da ti ne najde diska.
disk je priključen direktno na matično.Bios mi ga vedno zazna.Program data lifeguard mi ga ne.Sam mam v računalniku 80 Gb disk pa mi ga ta program takoj najde.
vse to kar ste mi zgoraj napisal ni pomagalo.
Fdisk mi vedno javi:
Napaka zaradi zaščite pred pisanjem pri pisanju na disk
Fdisk mi vedno javi:
Napaka zaradi zaščite pred pisanjem pri pisanju na disk
govno ::
a v windowsih iz drugega diska si probal tega formatirat ... pa ne v win98 ali Me.
ne vem, kaj bi lahko bilo ... mogoče bios ne dovoli dosovskim programom?
ne vem, kaj bi lahko bilo ... mogoče bios ne dovoli dosovskim programom?
probo sem iz windowsov 98 in xp.Uspelo mi je napravit Fat 32 particijo,ki sem jo v widowsih 98 pregledal s scandiskom,pa je blo vse Ok.Zanima me zakaj ne morm napravit ene particije za ostalih 6 Gb.
Zanima me še s katerim programom ga še naj poskusim formatirat.Poskusil sem z Lf OD qdija pa nič zbrisal.Ko pa v windowsih brišem ali snemam datoteke na disk pa mi dela OK
Zanima me še s katerim programom ga še naj poskusim formatirat.Poskusil sem z Lf OD qdija pa nič zbrisal.Ko pa v windowsih brišem ali snemam datoteke na disk pa mi dela OK
Slavček ::
Probi z novo instalacijo Win2k najboljš iz CD-ja. Ko prideš do izbire particij pobriši vse obstoječe particije, nato pa zapusti Setup.
Zatem booti mašino z zagonsko Win98 in preveri, če je še kaj ostalo z FDisk-om.
Probi še tudi z FDisk/mbr.
Zatem booti mašino z zagonsko Win98 in preveri, če je še kaj ostalo z FDisk-om.
Probi še tudi z FDisk/mbr.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Particija izginila -- pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 1531 (1289) | misso |
» | Čudn problem pri inštalaciji XP professional windowsowOddelek: Operacijski sistemi | 3124 (2362) | xpozed |
» | Karseda neboleča reinštalacija OS WinXPOddelek: Pomoč in nasveti | 1635 (1362) | @ljash |
» | dodal se en disk, instalacija xp spodletela kaj storiti?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1607 (1369) | amater |
» | NTFS--->FAT32 convert v WinXPOddelek: Operacijski sistemi | 2364 (2062) | Tito |