» »

Ukradeno kolo

Ukradeno kolo

Phoebus ::

Upam da je pravi oddelek foruma.

V glavnem, v petek, 30.7 je bilo med 10. in 15. uro izpred fakultete za elteh in rač. v ljubljani ukradeno sivo-modro kolo Author Compact vel. okv. 22", kolesa 28", ser.št. HH044541(7/1) - zadnja številka je 1 ali 7 (je grdo napisano v garanciji :D ).

Kdor bi o tem kolesu karkoli vedel, naj se oglasi na mail in bo, če bo njegova info peljala nazaj do kolesa, nagrajen.

MI_KO ::

Sožalje,... skoraj leto je že od tega ko so meni ukradli kolo,....

kot prvo naj ti povem da si si sam kriv,... kaj pa puščaš takšno kolo v ljubljani samo brez nadzora. To ti je moralo biti že skoraj jasno, da ti ga bodo ukradli.

Sledi bolj žalostna novica, da ga verjetno ne boš nikoli več videu. Poizkusi oddati še oglas na kak kolesarski forum,... več ljudi več vidi. (tabla.xenya.si)

Kot 3. pa en namig: Meni so ga ukradli iz kletnega boxa (v bloku). Na srečo smo imeli zavarovano stanovanje in slučajno izvedeli da zavarovalnica krije tudi krajo iz kleti. In res, po ca. 2~3 mesecih sem dobil denar. (Prinesti jim moraš policijski zapisnik in račun kolesa ter tam izpolniti neko polo).

Jaffa ::

MI_KO, to si tak napiso, kot da če maš neko boljšo stvar, si avtomatsko obsojen, da ti jo bodo ukradli... 8-O Kam smo pa prišli ? ...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

laibachnsk ::

kaj misliš da ni res?Dražje kolo ,prej ti ga bodo ukradli.
Ko so meni ukradli kolo,takoj sem šel na policijo,seveda z racunom in kaj ti pol policaj pove!Povedal je da kolo sigurno ne bomo najdli...brezveze da si sploh prišel,malo je manjkalo da ni povedal pojdi v mesto pa spizdi nekomu kolo!!

In veš kaj kupil sem ne vem koliko koles in skoraj vse so mi ukradli,greš v lokal na pijačo se zapiješ greš ven in kolesa ni več.

Phoebus upajmo na najboljše.

NoUse4AName ::

Maja res bi lahko ze skapirali da kolesa kradejo za malo malco. Dobra kolesa se ne pusca okoli po mestu.

jype ::

Ne, policija bi lahko skapirala, da je njihova uradna dolznost ob prijavi tatvine naredit ustrezno in strokovno izvedeno preiskavo. Ampak tega ne naredijo, ampak recejo "tega je prevec, ne mormo nc nardit".

Super.

http://193.2.98.200/mf/

Imam ime, priimek, domac naslov, emso, tele posnetke in dve prici (varnostnika in redarja). Ker mu je uspelo le do polovice prerezat kljucavnico, preden je prisel varnostnik, sem lahko prijavil le poskus tatvine in poskodovanje zasebne lastnine in policaj je rekel "ce ga ni ukradu tako in tako ne moremo nic". Super, sem si mislil, potem lahko jaz poskusim spizdit policijsko pezo kripo. Ce me ujamejo sem samo poskusil in mi ne morejo nic, ce me ne ujamejo imam pa nov bicikl. A ni to fajn drzava?

iration ::

> http://193.2.98.200/mf/

Tako bo pokrito celo mesto; samo vprašanje časa. Ampak nekateri bodo pa hromeli po izgubi anonimnosti in podobno, ampak zaman seveda.

Potem boš pa lahko varno pustil bicikl, avto, ... kjerkoli v mestu.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

jype ::

Ej, jaz nisem zato da so povsod kamere, ampak tam so bile in meni je clovek poskusil spizdit bicikl.

In glej ga zlomka, na tem parkiriscu so od takrat ko so kamere ukradli ze 12 koles in en skuter, pa ni policija nikogar prijela, KLJUB kameram.

Ce ne bi bilo kamer, bi moral jaz kupit novo kolo, ker varnostnik ne bi videl bebota na monitorju in ne bi pritekel in preprecil kaznivega dejanja.

Izgleda tezka odlocitev, pa ni: policija naj opravlja svoje delo, pa bo vse fino.

opp_us ::

ni fore, če so kamere postavljene po mestu, če potem policija ne ukrepa. Dober sistem imajo recimo v Londonu, kjer se ukrepa takoj, ampak tam je še vedno problem anonimnosti. In pa problem pokriti celotno mesto(to tudi nekaj stane:).

iration ::

Jure, kontradiktiraš sam sebi. Malo premisli vse skupaj, pa se odloči kaj je bolje, kolo + kamere OR ni kolesa + ni kamer.

> ... ampak tam je še vedno problem anonimnosti.

Kaj točno misliš s tem?
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Phoebus ::

Kolo ni blo nevem kako high klasa (je bil nižja srednja), pa bil je priklenjen pred FE. Torej pod kamero, 20m od vratarja ki vidi vse to na TV,... očitno je vratar spal o bil na kavi :|
Bom šel v ponedeljek gledat posnetke pa mogoče se ga bo vidlo in bo kdo prepoznal modela...upam na najboljše.

Sicer je pa v lj vseeno kakšno kolo imaš- kradejo tako une za 5k kot une za 500k, je pa res da se bojo za drežje bolj potrudili :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Phoebus ()

Blum ::

0:) ej js mam čist istega

(sam nism... ne ne) :>

OwcA ::

Pozanimaj se, če je morda faks zavarovan proti kraji. Nekatere srednje šole recimo so, seveda pa naša ni imela ustreznega varovanja, tako da sem se lahko obrisal pod nosom.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

jype ::

iration: nic si ne kontradiktiram.

Ce kamera ze je, potem ni razloga, zakaj je ne bi koristno uporabil.

Ce kamere ni, potem bi rajsi, da je sploh ne montirajo, ker je korist ocitno premajhna (ker si na zalost upam stavit, da Phoebus ne bo prisel do bicikla, ceprav je tatu med dejanjem posnela kamera), je pa precejsen vdor v zasebnost vseh, ki se na kameri pojavijo.

Zal se proti temu nihce ne buni, zato so kamere danes ze povsod. Sicer je zakon fajn in zahteva izbris posnetkov v nekaj malega dnevih, ce ne pride do incidenta, ampak vseeno je nadzor veliko presibak, da si sem in tja ne bi kdo privoscil malo gledat slikce.

iration: kaj bi pa ti naredil, ce bi krajo tvojega bicikla posnela kamera? Bi rekel, da je treba posnetek uniciti (tega itak ne mores zahtevat, ker nisi TI gor)? Ali bi nesel na policijo, da bi ti rekli "nic ne moremo, tega je prevec"?

Phoebus ::

Mart jim smrdljivo policajsko, model sploh ni hotu sprejet more prijave o kraji- res je da je bil spizden na viču in sm prjavu v centru kjer živim ampak halo, za vsako stvar sporočijo naprej.
Je najprej reku da naj grem na vič, ker bi mogl oni to naprej posredovat pa da to vzame čas ipd...pol sm reku da bo najbrž hitrej če oni "posredujejo" kot pa da se jaz odmajam do viča.
Pol mi je pa model "lepo" povedal da kaj se sploh spravljam prijavljat kolo ker ga itak nebom dobil nazaj in da nima smisla in da nej grem na vič če že hočem prjavt.

Prekleti pimplčki, ko bom šu pa 5 na uro preveč bo meu pa cajt zame matr mu.

perci ::

jype: Nesi si kolo v prvi stuk, pa je - sej mas kej placa v pisarni ;).

Avenger ::

Enkrat sem naredil anketo na kolesarskem forumu, STju pa še enem in se je izkazalo, da se da vsako kolo ukrasti ne glede na ključavnico, tako da za svojega nisem kupil čisto nobene zaščite, ker ga ne mislim puščat drugje kot v hišni garaži ali pa pet metrov od mene, na očeh.

Ljudje kradejo, tko pač je. Tud sam sem že bil žrtev in od takrat verjamem, da tatu ne ustavi nič, če je le možno, ti bo ukradeno, zato si, če ti kaj zmanjka, praktično kriv sam.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

jype ::

perci:delal sem v 2. stuku in gospod namestnik direktorja mi je prepovedal nosit kolo v pisarno, kjer je bil vcasih kiss (tam sem delal).

avenger: skoraj, vendar taka perspektiva ni najbolj zdrava. Po istem principu je potem najbolje biti Diogen, ker ti nimajo kaj ukrast, razen soda, kar zna bit komplicirano v danasnji druzbi, ko ti soda nocejo registrirat kot nepremicnine, kamor bi po posti dobival obrazce za dohodnino.

boych ::

Pa saj je z vsemi stvarmi enako, moji mali so spizili mobilca pa grem najprej na policijo, da prijavim krajo in da jim dam IMEI codo, pa me policaj vpraša ''Kaj pa je to IMEI coda'' pa mu rečem ''Ah pozabi'' se obrnem pa odidem. Pol grem klicat mobitel, pa mi tam prijazna gospa pove, da oni lahko le blokirajo številko, telefonov po IMEI codi pa ne iščejo in naj se obrnem na policijo.
Zdaj pa ne vem, komu naj to prijavim, vem namreč za dva primera, ko so policaji prišli na dom in so ljudje morali vrniti mobilca, ki so ga kupili second hand, ker so ga kao našli po IMEI codi.Ma kdo kake izkušnje???

Phoebus ::

Ma pimplčke za pimplčka obest pa bojo kej nardil mamo jim leno :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

So vam kdaj ukradli kolo? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14926956 (5348) GupeM
»

Videonadzor v bloku - smiselno?

Oddelek: Loža
426354 (4428) Mehmed
»

Parkiranje kolesa - Lj Center (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
6511611 (10354) ---
»

KAKO vam je bilo ukradeno kolo?

Oddelek: Loža
254862 (4074) SmoKey
»

ukradeno kolo

Oddelek: Loža
152937 (1199) kuzifix

Več podobnih tem