» »

Frame-i ali tabele v ASP-ju

Frame-i ali tabele v ASP-ju

Terminator ::

Kakšna je razlika med Frame-i in Tabelami v ASP-ju? Kaj se bolj splača in kaj je boljše, če hočeš narediti ASP spletno stran?

Brilko ::

Pri dizajnu navadno server-side jeziki ne igrajo nobene vloge. Seveda če obladaš tabele se loti z njimi (tabele + css), frame uporabi le v skrajni sili (torej ji ne uporabit, ker ni take sile :D ) in imajo dosti pomanjkljivosti. To sploh ne sme bit vprašanje, edin če je problem v nepoznavanju tabel (dosti je takih ;) ).

Terminator ::

Ja men se tud zdi, da bi blo boljše uporabit tabele + css!Začel sem študirat Frame, vendar imajo veliko pomanjkljivosti.(npr: brez naslova na vrhu internet explorerja).Problem je v tem kako klicati header, footer in meni + desno spreminjajočo se stran.Pri frameih točno določiš v lastnostih, kako se naj desna stran odpre in katera datoteka se pokliče.Kako pa je pri tabelah?
Ne vem, če je prav tak način:
Narediš layout in posebej datoteke s headerjem(logotip), footerjem, menijem + vsebina desne spreminjajoče strani.Potem pa to stran dupliciraš, ko začneš izdelovati novo...in spremeniš samo desno spreminjajočo se stran.Prosim za pomoč!

Brilko ::

Še dobro da si se obrnu na pomoč. A misliš da bi enkrat naredu obliko in potem kopiru da bi bilo povsod isto? Errr, wrong!

Kaj pa če boš hotu popraviti? Sam sem naredu pred dobrim letom isto napako, ko še nisem znal noebenega server-side jezika. Recimo s php-jem (isto je tudi v asp-ju) samo narediš neko obliko in potem v neko celico (ali tud več celic oz. tudi več zadev na strani) includaš noter, to pa narediš tako, da recimo, phpstyle www.mesni_izdelki_triglav.com/index.php... in potem dobiš url z $_GET['url'] pa še mal porihtaš pri varnosti in zadeva laufa. Si razumel kej?

pivmik ::

Dezajniraj SAMO s pomočjo CSS.
Tabele niso narejene za designiranja ampka za pregledno prikazovat podatke!
Malo pobrskaj po tem podformu, smo že veliko napisali, veliko linkov, debat, razložitev in pomoči.

Frame in IFrame so uporabni za druge stvari ne pa za take designe, še posebej ne kjer imaš na voljo server spletne jezike PHP, ASP, JSP...
LP, Gregor GRE^


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1297328573 (52722) htmltroubles
»

Frame

Oddelek: Izdelava spletišč
251634 (1362) Mesar
»

Pomoč z iframe!

Oddelek: Izdelava spletišč
141618 (1405) Vice
»

Kako se izdelujejo taksne strani v ASP?

Oddelek: Izdelava spletišč
291780 (1406) njok
»

Kako izdelati spletno stran na osnovi tabele?

Oddelek: Izdelava spletišč
141923 (1661) Jackass

Več podobnih tem