» »

Problem študentske sobice

Problem študentske sobice

SkIDiver ::

Mam problem študentske sobice in to je sonce. Na okna začne sijat sonce okoli 13 ure in sije dokler na zaide. Da je problem še večji so žaluzije namontirane na notranji strani oken v sobi. Tako praktično ne služijo drugemu kot zatemnjevanju sobe. Stekla od oken pa se grozno grejejo od sonca in posledično segrevajo sobo.

Zatorej mene zanima kje bi jz dobil folijo, ki bi jo lepo napopal na zunanjo stran oken in se tako rešil direktnega sonca na okna. Najraje bi videl, da bi bila taka folija kot se uporablja v avtu za zaščito armature. Velikost enega okna pa je 160x100 cm.

Če je kdo vidu to zadevščno bi bil vesel in bolj hlajen, če pove kje.

zee ::

Si mogoče poskusil s kakšno Alu-folijo?

zee

PS: Poznam občutek, kar se kurjenja sonca tiče. Meni sveti od jutra do kakšnih dveh, treh popoldan. najbolj sicer pomaga hladni pir.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

SkIDiver ::

Vrjel al ne v tem času jz lahko stankam celo gajbo pira. Sam ne vem kdo bo pol drugi dan fural tovornjak oz držu volan, da se bo use genau prov pelalo pa nč razbilo.

Sem zasledu, da bi palila tist folija, ki jo reševalci uporabljajo za pokrit ponesrečence, da preprečjo podhladitev.

Kakšna ideja kje bi to lahko nabavu?

Bob Rock ::

Men v sobo sije sonce od stirih popoldan dalje (hvala bogu najhujsa vrocina ze mimo). Ko zacn sijat not, zagrnem s temnimi zavesami, pa vklopim venitilator(40cm premera - 2.5k sit), da mal luft mesa, pa se da prezivet.

SkIDiver ::

Sej tu se tud da. Samo bi se lahko dalo boljše. Samo da pridm jz do te folije. Potem bom dal v igro še evntilator.

marsovcek ::

Tako folijo lahko dobiš v vsaki bolje založeni športni trgovini, še najbolj verjetno pa v specializiranih prodajalnah za gorništvo (npr. Iglu šport).

Ne vem pa, koliko ti bo pomagala - pri nas v domu so poskušali z navadno alu folijo. Ker je bila na zunanji strani, se je vseskozi slišalo šumenje, kmalu pa jo je strgal veter & ptiči. Učinka tudi ni bilo pravega - po tem si imel temno in toplo sobo:D

Zgodovina sprememb…

SkIDiver ::

Če skrbi, da se človek ne podhladi bo tud žarke odbijala, da mi ne bo šip segrevalo.

Daedalus ::

Keep it simple:) Najdeš en primerno velik kos kartona ali več njih, ga/jih na eni strani polepiš za čisto navadno kuhinjsko alufolijo, okno razstaviš (sej je dvojno?) in karton nalepiš na okno tako, da gleda s folijo polepljen del ven... Bi moglo pomagat - alu folija odbija sončno sevanje, katon pa dobro izolira ostanek toplote... Če se ti pa ne da zezat s kartonom, pa okno z notranje strani polepiš z alu folijo, oboje preverjeno pomaga. Btw, kje pa stanuješ? Ker mam jaz za Bežigradom iste težave, samo letos se mi še ni dalo ukvarjat s folijo0:)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Vikking ::

Zadeva ki se kupi za avto, ki jo ponavadi pripopaš znotraj da se armaturka oz. notranjost avtomobila ne greje... (v bistvu je alu folija z priseski)

Keyser Soze ::

Imaš varnostne folije. Kakšen 3M bi jih moral imeti. Imajo tudi to lastnost, da odbijajo sončne žarke in zmanjšajo temperaturo prostora. Poleg tega so pa delno prosojne.

V bistvu imaš zatemnjena stekla. Tako kot pri avtomobilih.

P.S.: Če boš limal Alu-folijo, jo nalepi z zunanje strani. Še bolje, če jo obesiš pred okno, tako, da je med kartonom in oknom kakšen centi - dva placa, da lahko okrog kroži zrak in ga ohlaja. Ker sčasoma se bo folija segrela in potem bo delovala kot grelno telo.
OM, F, G!

Vesoljc ::

kar rabis je sencnik, po moznosti odporen na vremenske vplive. ce se okno odpira (dvojna krila?) naredis dva, ce pa ne pa samo eniga. se prav, vzames nekaksno plato (les, plastika) veliko kot sipa, nanjo das 4 nogice (kot miza) ter jo pritrdis na okno (vijaki, mogoce uni vakumski stoflci). noge rabi zato, da naredis pretok zraka. tudi ce se plata segreje na orenk temperaturo, se zaradi kanala zraka za njo to prav nic ne opazi na oknu in tvoji sobi.
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

SkIDiver ::

Daedalus v rožni dolini.

Okno je aluminjasto. Ima dvojno zasteklitev in vmes med stekli je vakum. Tista ideja z kartonom in alu folijo je dobra. Bom poskusu. Karton bom pa v službi dubu.

Vem pa, da more bit med steklom od okna in zaščito, ki bi jo rad naredu prostor vmes, da bo zrak krožu.

leonius ::

daedalus, hehe, jaz tudi v bežigradu v študentu, C-blok, iste težave s tem, fora je le v tem, da sem v šestem štuku in da mam 3 stene nonstop na soncu, ker je apartma lih pri balkonu.

Aja, pa sonce pri nas začne šopat ob 7h zjutraj....

Tista folija pa nam ni bistveno pomagala...

SkIDiver ::

Če maš balkon sam en hladilnik nabavš za 3, 4 jurje pa razdreš in si uštimaš domačo klimo. Da bi jz stanoval v kaki 1-ki al pa 4-ki in bi mel tud balkon bi si lepo uštimal domačo klimico.

Zdej sem pa v 8-ki in nimam kam vtaknt kompresorja in hladilnika za plin.

SkIDiver ::

Folijo nabavu v Elanovi štacuni. Cena 750 sit. velika je 150x200cm. Na eni strani srebrna na drugi pa zlata. Odlično opravlja svojo nalogo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rolete ali žaluzije (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6017689 (6608) mirator
»

Kako ohladiti sobo? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15743756 (35804) energetik
»

Sedim v podstrešnem stanovanju , temperatura cca 28 C. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7518116 (15504) Wasted
»

Senčila za strešna okna

Oddelek: Loža
206945 (6631) domzi
»

Vročina! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16214616 (10448) nekdo_02

Več podobnih tem