Forum » Loža » Odstop od nakupa
Odstop od nakupa
kopernik ::
Potreboval bi vaše pravniške nasvete :-)
Torej, gre se za nakup avtomobila. Naročil sem ga začetek maja 2004 in takrat podpisal pgodbo o nakupu vozila. Na pogodbi piše, da je datum dobave 31.07.2004 in avta še vedno nisem dobil (tudi pri pogovoru s prodajalcem nisem dobil občutka, da bo avto prišel v bližnji prihodnosti). Od maja do sedaj se je moja finančna situacija spremenila in rad bi odstopil od nakupa vozila. Sedaj pa vprašanje: če mi avta ne dobavijo do 31.07.2004, lahko odstopim od nakupa brez kakšnih pogodbenih kazni (tistih 10% v drugem členu)?
Pogodba je kratka (vsebuje le opis vozila in nekaj členov). Žal nimam skenerja, zato bom člene kar pretipkal.
-------------------------
SPLOŠNE DOLOČBE
1. xxx d.o.o. se s to pogodbo zavezuje, da bo dobavila naročeno vozilo po dogovorjeni ceni na dogovorjeni dan in v brezhibnem stanju. Cena vozila je zagotovljena, spremeni se lahko le v primeru spremembe carinskih in davčnih stopenj. xxx d.o.o. si zaradi vpliva nepredvidenih dogodkov (stavke v tovarni, cestne zapore,...) pridržuje pravico prekoračiti dogovorjeni dobavni rok za največ 15 dni.
2. Kupec se s to pogodbo zavezuje, da bo naročeno vozilo prevzel na dogovorjeni dan oziroma najkasneje pet dni po preteku dogovorjengea roka. V primeru preklica naročila s strani kupca ima xxx d.o.o. pravico zahtevati 10% vrednosti vozila, kot strošek preklica naročila. Kupec se pravtako zavetuje, da bo na dogovorjeni dan prevzema vozila, le to plačano v celoti.
3. V primeru sprememb dela ali celote pogodbe o nakupu, morajo biti le te obojestransko dogovorjene in vnešene v pogodbo.
4. Pogodba o nakupu je napisana v dveh izvodih, od katerih ....
5. Vse morebitne spore iz te pogodbe rešuje Sodišče v Ljubljani.
Torej, gre se za nakup avtomobila. Naročil sem ga začetek maja 2004 in takrat podpisal pgodbo o nakupu vozila. Na pogodbi piše, da je datum dobave 31.07.2004 in avta še vedno nisem dobil (tudi pri pogovoru s prodajalcem nisem dobil občutka, da bo avto prišel v bližnji prihodnosti). Od maja do sedaj se je moja finančna situacija spremenila in rad bi odstopil od nakupa vozila. Sedaj pa vprašanje: če mi avta ne dobavijo do 31.07.2004, lahko odstopim od nakupa brez kakšnih pogodbenih kazni (tistih 10% v drugem členu)?
Pogodba je kratka (vsebuje le opis vozila in nekaj členov). Žal nimam skenerja, zato bom člene kar pretipkal.
-------------------------
SPLOŠNE DOLOČBE
1. xxx d.o.o. se s to pogodbo zavezuje, da bo dobavila naročeno vozilo po dogovorjeni ceni na dogovorjeni dan in v brezhibnem stanju. Cena vozila je zagotovljena, spremeni se lahko le v primeru spremembe carinskih in davčnih stopenj. xxx d.o.o. si zaradi vpliva nepredvidenih dogodkov (stavke v tovarni, cestne zapore,...) pridržuje pravico prekoračiti dogovorjeni dobavni rok za največ 15 dni.
2. Kupec se s to pogodbo zavezuje, da bo naročeno vozilo prevzel na dogovorjeni dan oziroma najkasneje pet dni po preteku dogovorjengea roka. V primeru preklica naročila s strani kupca ima xxx d.o.o. pravico zahtevati 10% vrednosti vozila, kot strošek preklica naročila. Kupec se pravtako zavetuje, da bo na dogovorjeni dan prevzema vozila, le to plačano v celoti.
3. V primeru sprememb dela ali celote pogodbe o nakupu, morajo biti le te obojestransko dogovorjene in vnešene v pogodbo.
4. Pogodba o nakupu je napisana v dveh izvodih, od katerih ....
5. Vse morebitne spore iz te pogodbe rešuje Sodišče v Ljubljani.
BigWhale ::
> pridržuje pravico prekoračiti dogovorjeni dobavni rok za
> največ 15 dni.
15 dni imajo pravico zavlacevati, po pogodbi. Kaj se zgodi po tem, pa v pogodbi ne pise.
Skoda, ker nisi prej pokazal pogodbe preden si podpisal, jaz je ne bi.
> največ 15 dni.
15 dni imajo pravico zavlacevati, po pogodbi. Kaj se zgodi po tem, pa v pogodbi ne pise.
Skoda, ker nisi prej pokazal pogodbe preden si podpisal, jaz je ne bi.
15 dni samo v primeru nepredvidenih dogodkov. Najbrž jih morajo dokazati ? Ne morejo kar trditi, da je prišlo do stavke v tovarni, če stavke ni bilo ?
OZZY ::
Čist nekaj mim...3 mesece za avto..Lahko zvem kerga si pa naročil, da moreš tok časa čakat.
jaz ne bi kupil avata za katerega bi moral čakat več kot 7-10 dni.
jaz ne bi kupil avata za katerega bi moral čakat več kot 7-10 dni.
Go with the flow.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OZZY ()
mah, bil sem pri več različnih trgovcih in stvar je sledeča (gre se za karavane, nekje so imeli tudi navadni kar dolge čakalne dobe):
megane - cca. 4 mesece
astra - cca. 4 mesece
focus - cca. 3 mesece
itd ..
povsod je kar velika čakalna doba za nove avte (kjer si sam izbereš opremo, barvo, itd ...), če nimajo ravno takega, kot si želiš, nekje v salonu.
megane - cca. 4 mesece
astra - cca. 4 mesece
focus - cca. 3 mesece
itd ..
povsod je kar velika čakalna doba za nove avte (kjer si sam izbereš opremo, barvo, itd ...), če nimajo ravno takega, kot si želiš, nekje v salonu.
Avenger ::
Jaz bi rekel, da je, če ti avta ne dobavijo v roku, pogodba razveljavljena. Seveda je sestavljena tako, da prodajalca ne doleti nobena kazen, tebe pa, jasno, tudi ne. Verjetno pa ne bi bilo slabo TAKOJ po preteku roka iti do njih in zahtevati avto, če ga ne bodo meli, zahtevaš da se pogodba razdre oziroma, da ti napišejo dokument, da je pogodba razveljavljena.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
No, sedaj je itak vseeno. Avto so končno dobavili danes , torej en teden pred rokom. Vseeno pa je tudi zato, ker se je ta teden tako vse skupaj izteklo, da s financami ne bo težav.
Microsoft ::
Pol pa lahka malo poslikas to novo zverino, da vidmo, kaj si to nabavil. :))
Pa mogoc kak filmcek posnames, kako delas olimpijske kroge, mal gume zakuris pa to, sej ves. Pac, pretestiras, ce dela tako, kot ti pogodba obljublja. :))
by Miha
Pa mogoc kak filmcek posnames, kako delas olimpijske kroge, mal gume zakuris pa to, sej ves. Pac, pretestiras, ce dela tako, kot ti pogodba obljublja. :))
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AGT Računalniki, AGT Trgovina (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Kaj kupiti | 311542 (47088) | igorpec |
» | Vračilo "are" (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 18135 (6421) | Tidule |
» | Odpovedni rokOddelek: Loža | 1965 (938) | solatko |
» | Vračilo blaga kot NE fizična osebaOddelek: Pomoč in nasveti | 1255 (1054) | pbrgle1 |
» | Kaksne pravice ima kupec, ce z izdelkom v 8 dneh ni zadovoljen? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7740 (5864) | Nutcracker |