» »

Okvara števeca za elektriko-kdo plača popravilo?

Okvara števeca za elektriko-kdo plača popravilo?

plavko61 ::

Pokvarjen imam ševec za elektriko in sporočeno je bilo da imam srečo da lahko plačam novega digitalnega 25kSIT, ker popravilo starega stane 20kSIT. Zdi se mi malo čudno glede na to, da je števec last Elektra . Zakaj bi jim jaz plačeval števec, ima gdo podobne izkušnje ali pa se spozna na zadevo?
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

frudi ::

če se prav spomnim smo mi tudi morali pred časom sami plačat za menjavo števca. sicer pa v vsakem primeru ga daj menjat, če ne boš sedaj plačal popravilo, do konca leta pa ga boš moral še zamenjat.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

MadMax ::

Zadeva je zelo dvoumna, po zdravi logiki...

Števec je namreč last odjemalca (stranke) in ne Elektra. Po tej logiki moraš plačati menjavo ti sam.

Ker pa so, odkar si njihov "naročnik", vsaj enkrat menjali števec (starega dajo na pregled, ti dobiš "novega", ki je bil včasih od nekoga drugega, tvoj pa bo pristal pri nekom tretjem...), je torej crknil števec ki _ni tvoj_. Če ti števca ne bi preventivno menjali, bi tvoj originalni števec še vedno deloval :D

Bi se splačalo it na Elektro in malo povprašat kako je s tem...

Pa poročaj o razvoju dogodkov.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Phoebus ::

Števec pa ni tvoja last ampak je last elektra kolkor jaz to poznam. Ko je nam crknu (pravzaprav tako spektakularno crknu da nam je naštel za pa MIO sit štroma ki ga 1x36A sploh ne more dovest >:D ) oz. ko smo dobili tisti nori poračun smo šli na elektro pa so uredil- tako nori poračun kot zamenjal števec.
Seveda pa mora imet gor plombo ki jo da elektro, drugač nevem če bojo hotli menjat na svoje stroške (še manj pa "zbrisat" nore številke pri poračunu).

Primoz78 ::

Pozdravljen, delam na vodovodih in pri nas je zadeva taka, da je stevec last STRANKE, torej so nasi delavci dolzni za vsa popravila LE do stevca. Z stevci je pa tako, da se vsake 5 let manjajo, ker imajo pac tako zivljensko dobo. Mislim, da ima elektro podobno urejeno (zivljenske dobe stevca ne vem) in ce se je stevec sam od sebe pokvaril ( da ni bila to fizicna poskodba stevca) placa stevec v tvojem primeru ELEKTRO. Na vodovodih placa stranka-odjemalec stevec LE v primerih, da je stevec zmrznil oz. je bil fizicno poskodovan...torej iz malomarnosti stranke, ce se je pokvaril sam od sebe ga zamenjajo nasi delavci na stroske vodovodov.

Lp Primoz C.

Gavran ::

Števec je last Elektra. Vsaj pri meni. Ko smo delali priključitev, sem moral sam kupiti nov števec in podpisati izjavo, da ga prenašam v last Elektra. Elektro je tudi zadolženo za vzdrževanje števcev, zato (po moje) lahko mirno zahtevaš, da ga popravijo (ali zamenjajo) na svoje stroške.

balocom ::

Števec je tvoja last, stem da ti ga vsake tuk časa zamenajo z skalibiliranim rabljenim števcem, torej un števec ki je v tvoji omarci je tvoja last, čeprav ga oni menjajo z skalibliranim.Najberž so števec pregledali in ugutovil da je odpovedal zaradi nepravilne uporabe-najebrž si kak kratek srik naredu.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

IR Babun ::

Ko se je nam pokvaril števec in smo klicali na Elektro, so nam rekli da bi stroške za popravilo enotarifnega števca nosili oni, dvotarifni pa so last strank in moramo stroške kriti sami.
SCREW THE GOVERNMENT

SkIDiver ::

balocom ne fantaziraj o kratkih stikih. Si mogoče že kdaj slišal za varovalke?

Če greš na elektro in se pošteno razpičkaš tam boš 100% dosegu, da bodo zadevo uštimal na svoje stroške. Pr nas je tud enga pobralo pa bi moral plačat za popravilo. Pa je mami pošteno razkurjena odšla na elektro potem ko je vidla pošto in dosegla, da so ga menjal na njihove stroške:D >:D

En električar ke je bil včeri pr nas ker je neki delau, pa sem ga vprašal in je rekel da ga oni zastonj menajo, razen če ga stranka ni pokvarla.

Super zdaj sem šel elektro omarco malo podrobneje ogledat in se je izkazalo da je crknila ura, ne pa števec. Zgleda da na elektro ful vejo o čem govorijo. KAKA PA JE SITUACIJA PRI URI???

stefanc ::

Nam so jo zamenjali na njihove stroške. To je bila že druga menjava, najprej so menjali one mehanske z elektronskimi. (mehanske so bile PRECEJ nenatančne in si imel poceni tok ob čisto enih čudnih urah). No potem pa je ob popisu ugotovil še da nova tudi ne dela, (ena rdeča lučka mora ves čas utripat) in je prišel čez par dni in zamenjal.

Gavran ::

Ura je ravno tako last Elektra. Kdo že ima ključ od omarice??? In dostop do ure, števca in varovalk???

matter ::

Js sm se pogovarju z zaposlenim v iskatelu in pravi:

Števc je lasz Elektro distributerja,

ura je pa v lasti lastnika, saj je v njegovem interesu, da mu preklaplja na cenejši tok.

U bistvu maš ti dostop do vsega razn do glavnih varovalk od hiše oz. pancark po domače. To so te varovalke, ki te uvrščajo v razred porabnika glede na amperažo varoval.

Te varovalke so na vrsti takoj, ko pride zunanji vod elektrike v hišo. Potem so števci in potem spet varovalke. Te varovalke lahko menjamo mi porabniki. pancarke pa sam elektro delavci in so zaklenjene. Števci pa so vsi zaplombirani. Ravno tako plošča na keteri so te zadnje varovalke in števci. Pancarke pa so v posebni omarici.

Zgleda da se bo zgodba končala tako da bomo plačali lepo zamenjavo ure 29kSIT. Je že bil tukaj en iz ELEKTRA pa rekel da pride jutri ko bomo imeli denar pripravljen.

JZ ga naguzim z enim kolom u rit, da ga ne bi odvil čez vrata vn po stopnicah;((

Vse kar je v omarci je tvoje, ure in števce oni redno menajo, torej vse kar je namotirano notri je tvoje, edin stvar ki jo plača stranka ko se pokvar so pancarke, če pa števec crkne ga oni najberž pregledajo in ugotovijo zaka je crknu in najbrž si ti kriv.

Najberž živiš v hiši, pa ma tvoj foter kako delavenco....

Ok, stanje takšno. Prišli so zamenjat uro ->28kSIT. Je pa kar zanimiva, ima senzor premika ki prikazuje izmenično uro, datum itd. Me res zanima kdaj bo se nam ta investicija obrestovala?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Električni števec

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
335468 (1868) starfotr
»

Čudno nihanje računa za elektriko

Oddelek: Loža
357163 (4717) next3steps
»

Prihajajo pametni števci električne energije in nove možnosti napadov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7131714 (17655) k4vz0024
»

Ponudnik elektrike ni kriv za... (strani: 1 2 )

5914750 (11374) treker
»

Luči na dotik se same prižigajo (strani: 1 2 )

7016756 (14704) St235

Več podobnih tem