» »

Pasivno hlajenje procesorja P2 266MHz

Pasivno hlajenje procesorja P2 266MHz

kinca ::

Imam eno staro mašino v kateri je v naslovu omenjen procesor, iz nje pa bi rad naredil router za deljenje internetne povezave ki bi delal 24/7, zato bi rad da bi bila mašina zelo tiha. Je možno izvesti pasivno hlajenje procesorja? Kako naj odstranim hladilna rebra (namestil bi večja)? Na rebrih so štirje imbus vijaki, ki se ne dajo odviti.

rkb2 ::

Ta procesor pri polni moči odda okrog 38 W ( klik), kar je že precej. Za pasivno hlajenje bi rekel da je max tam okrog 20-25W. Če procesor res ne bo zelo obremenjen bo mogoče šlo.

Jumping Jack ::

Jaz sem pri svojem routerju (P233 MMX) oba ventilatorja (CPU in napajalnik) preklopil z 12 na 5 voltov in delata skoraj neslišno (ko je vse skupaj zaprto in v omari, se popolnoma nič ne sliši), hladita pa popolnoma dovolj. Na mašini teče linux in ves čas tudi mldonkey, ki obremenjuje CPU nekje do 10% (starejše verzije so si privoščile tudi ~70% in tudi ni bilo težav). Poleg tega se splača pri procesorju vklopiti Suspend-On-Halt in v BIOSu čim nižje nastaviti moč procesorja v suspendiranem stanju.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Družinski server / HTPC za v dnevno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10613105 (9813) CoreySteel
»

Hlajenje tranzistorjev v AT napajalcu

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
312118 (1432) steev
»

Mene pa zanim kolk je povprecna tem. procesorja!!

Oddelek: Navijanje
192184 (1637) martinsm3
»

Via C3 1 Giga Pro

Oddelek: Strojna oprema
181621 (1397) kuglvinkl
»

Konfiguracija za domači serverček

Oddelek: Kaj kupiti
171464 (1251) tiborrr

Več podobnih tem