» »

Konfiguracija za domači serverček

Konfiguracija za domači serverček

CCMbrother ::

Zaradi preobremenjenosti domače mašine, sem se odločil za nakup domačega serverčka. Sedaj pa bi rabil pomoč pri izbiri konfiguracije, osnovne zahteve pa so tišina in stabilnost seveda. Na mašini bo tekel http server, ftp server, voice server, programčki za dolvleko,...pa še kaj bi se našlo...+skladovnica podatkov za uporabo v domačem omrežju. Problem je predvsem, ker bo mašina v sobi, kjer moja malenkost leže k počitku. Tako da bi bile moje osnovne želje: pasivno hlajenje (tudi procesorja...morda poleti na hladilnik vseeno montiram kak vent.), napajalnik brez venta!!, graficna itak ena bedna...seveda spet brez venta. Glede na moje pasivne želje nimam pojma kašno ohišje bi bilo najbolše??

Razmišljal sem o Asus A7N8X-E Deluxe (mogoče kakšna slabša, pa da ima že integrirano grafiko??)
AMD Athlon XP 2500 ali manj ???(še ne vem)
Hladilnik pa Thermalright SP97 (pasivno...+poljubno še vent)
Maxtor 160 GB (na gumicah ala Slo-Mod varianta)
Twinmos 512 hmm....ali pa 1024....odvisno kolk bo keša

Za vaše nasvete in izkušnje se vam ze v naprej zahvaljujem!

bobby ::

če bo sam serverček, a res rabš tok močno konfiguracijo??? (no je pa res kolk dostopov na časovno enoto imaš/boš mel-kolk folka se bo konektal gor.)
P3 1Ghz, 256rama, velik diskovja in to je to.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

rkb2 ::

Kakšen Celeron ali pa bolj švoh P4 bi ti mogoče tudi prav prišel. Moj P4 2.6 lahko laufa brez hladilnika v idle načinu. Če ga pa sorazmerno malo obremenjuješ pa bi verjetno z kakim zalmanom 7000 (brez ventilatorja, ki je verjetno boljši za pasivno hlajenje kot pa SP97, ki je premalo odprt za pasivno hlajenje) tudi skoz prišel. Glede pasivnega napajalnika pa boš moral sam modificirat ali pa kupit v tujini. Ohišje pa seveda kako z odprtimi stranicami.

Zheegec ::

Če kupuješ novo, potem nabavi Durona in ga underclockaj, pa bo, drugače pa vsak P2 zadostuje za takšne stvari.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

matic ::

Antec ohisje z napjalnikom, ki je res tiho ohisje in omenjene gumice za disk so ze notri! (nevem kje bos dobil napajlnik brez venta - ce pa vec, pa sporoci - jest bi ga tut!)
Asus maticna plosca z RAIDom in Celeron procesor bo zadostoval popolnoma vsem potrebam! Za zacetek 256MB rama, po potrebi bos lahko dodal, pa verjetno ne bos rabil.
2 enaka diska in ju daj v RAID, saj ti bo racunalnik vecinoma samo premleval podatke in zato se edino tukaj splaca vloziti v hitrost. Ce pa ti bo server zacel sluzit se za kaj drugega, da bos dejansko potreboval res mocan server, pa zamenjas proc za P4! FTP, emule, http ipd. ti ne zavzamejo kaj dosti procesorja... jim bo celeron dalec cez glavo! Pa se tih procesor je!

Tole zgoraj, seveda ce nameravas kupit novo... sicer so pa idelani za to kaki rabljeni racunlniki... Tut P2 bo dost, P3 pa sploh pa se zelooooo tih je! Poceni pa sploh....
-----------------------------------------
podpis: _____________

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matic ()

rkb2 ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: rkb2 ()

Tomay ::

Mogoče ne bi bilo slabo o kakem vodnem hlajenju razmišljat. Tudi napajalnik bi se dalo vodno hladit.

Druga možnost pa je, da kišto premakneš v kak drug prostor. Nuč drugega ne rabiš, kot mrežo pa elektriko, pol pa prek vnc-ja ali pa r-admina upravljaš stvar.
Voodoo 4Ever

Trubadur ::

kako pipco pa maš?
Berite Thomasa!

CCMbrother ::

Hja.....P3 je malo malo za to kar rabim.....mogoče bi bil kdaj tudi kot Wolf ET strežnik....za klanovske treninge :D.......vodno hlajenje odpade!!....tolk keša žal ni.....še to bi vzel na obroke v Comtronu....sem malo gledal napajalnike (čeprav v službi imamo med drugim tudi Siemensove računalnike, ki imajo napajalnike brez ventilatorja....mogoče pa kupim enega bednega, pa v službi zamenjam LOL).....bom zgleda res moral vzet Zalmanovega 300W (ga kdo ima?)...na testih se je dobro odrezal.......Zalmanovega 7000 Cu imam na svoji masini.....jezi me prah, ki se ga težko čisti. Ampak verjetno bom vseeno tega vzel. Celeron tudi odpade....imam eno masino z Celeronom in se katastrofalno segreva! Hja...druga soba bi bila rešitev, pa ne v mojem primeru....vsaj zaenkrat ne!Kaj pa ohišje???? Na Jaetu vidim Antec Sonata....hmm...grd je kot smrten greh! Ja na koncu bom res se enga Chiefteka kupu!

Boki_ ::

Frend ma C1000 MHz, pa ma ena škrt hladilna rebra, k se mu mal segrejejo. Sicer pa vzemi kakega barton 2500+, ki mu znižaš množilnik in daš FSB na 200, tako da maš 1:1 CPU:RAM, pa 160 Maxtor se res splača, saj je le malo dražji od 120 in kar 1/3 večji, pa v raid 2 diska, pa mogoče 2X256 al 2X512 400rama, pa plato z Dual chanell. Zakaj pa bi meu pasivno. Daš 120 mm na 5-7V pa FUUUUUL pomaga.
I'm back

matic ::

Ma kaj pol sprasujes ce si ze za vse odlocil....

Pa s tvojim celeronom ki se greje je vec kot ocitno nekaj narobe potem....

Ce je Antec Sonata ohisje grd in Chuftec lep... pa tut prav... no ja... mormo dopuscat... res ma vsak svoj okus... samo....

Ce bos laufal Wolfenstein server in imas ADSL, bo vec kot 8 playerjev itaq katastrofa, pa tut ce jih bos imel 16 po p3 ali celeron povseeeeeeem dovolj.... saj laufa itaq vse v konzoli in kuri zelooo malo... emule ipd. moras takrat itaq izklopit... tukaj je problem samo PIPCA!

Itaq je pa ze razvidno, da ves kaj hoces in nevem zakaj potem sprasujes.... AMD, Chiftec, Zallman, pa bos jack! ;)
-----------------------------------------
podpis: _____________

iskra ::

Jaz imam 400W Zalmana v računalniku in moram reči da sem presrečen. Zadeva je neverjetno tiha. Ventilator komaj kaj piha ven pa še to dvomim, da ima več kot 35°C notranjost napajalnika. No, ja, imam "samo" XP 1900+ in 2x256 RAM in 40G Deathstar disk na tem stroju pa dela super tiho.

Kupi kakega Durona in 512 RAM pa matično ploščo z vgrajeno grafiko in to je to. Ohišje pa si naredi sam, kot sem ga jaz :D
klik!

Praha v ohišju se znebiš tako, da v njem ustvariš nadtlak! To je že bilo omenjeno na forumu. Nastavi ventilatorje tako, da eden več piha noter kot ven in bo verjetno dovolj. Pa tudi kak filter lahko uporabiš (beri: štrumpantle), vendar to zniža pretok zraka.

CCMbrother ::

matic : Nič se nisem še odločil.....so pa mi do sedaj napisani posti zelo pomagali pri skorajšni odločitvi......za ohišje še vedno ne vem kaj in kako....mimogrede..iskra : svaka čast!!!.... vem vem, da je pipca pri wolfu....samo za kaksen trening 4vs4 je pa cist kul....drgac mam 2/512 pipco.....
Tom DeLonge: točno o tem Maxtorju sem razmisljal....sam za dva pa ne bo denarja8-O
Iskra : Hvala za nasvet glede napajalnika....ohišje pa bi se spravil delat, samo čas ni ravno na moji strani:D :D ....no, tudi volje manjka:8)

Caligula ::

Ce bos mel kak P2P v ozadju ti bo itaq najprej zmanjkalo bandwidtha od tebe.

Zato instaliras netlimiter s katerim upload cist upocasnis za P2P, download pa das tak, da ne ovira serverja.
Ima se scheduler tko da lahk pipce odpira p zapora tko kot ti hoces-recmo takrat ko noben ne spila in folk spi....

CCMbrother ::

Sem zvest uporabnik Netlimiterja že na svoji masini :D ! Čudovit progy!

matic: Kej veš...se Sonata dobi tudi brez napajalnika??? Čeprav ne vidim razloga zakaj je ne bi vzel z njim :D :D .....pa še enkrat oprosti za mojo prehitro oceno glede Sonate....zdej sm našu ene fotke, ki jo prikažejo v čisto drugačni luči....kako pa izgleda v živo, pa bomo še videli :D :D .

Zgodovina sprememb…

matic ::

Mislim da je ne mores (ohisja Antec Sonate) dobit brez napajalnika... je pa res super ohisje z vsem potrebnim in odlicno postavitvijo v notranjosti za hardware!
Napajalnik je pa tut batina! Mislim da 350W TRUEpower, kar je nekaj druzga kot ostali 350W napajalniki. Imas se SATA konektroje za napajanje gor in prav posebne dodatne kable za ventilatorje! Gumice da se ne prenasajo tresljaji diska. Zadaj imas se dodatni ventialator (mislimda 10cm) ki ti crpa ven vroc zrak iz kiste in ta vent je prav tako lepo na gumicah, da ne prenasa vibracij. Potem imas pa na kisti se full lep nacin odpiranja stranice (kot na Chiftecu) + klucavnico spredaj in na stranici + fron panel (2xUSB,1xFireWirre,2xAudio) + vijaki zadaj so taki, da ne potrebujes izvijaca. :D
Skratka FANCY zrihtano do konca! :8)
-----------------------------------------
podpis: _____________

Caligula ::

Aja, disk, ce se nimas, na Bolhi Hitachi 7k250.
Tih kot miska sam more bit mehko vpet.

tiborrr ::

Z VASkOm sva carala z Cyrixom PR166, 128MB pomnilnika in 5 mreznimi karticami ter diskovjem. Red Hat Linux pa roka!
Don't test the captain's validity or his vulnerability!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tih in zmogljiv računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
142422 (2180) bate
»

katero ohišje!

Oddelek: Kaj kupiti
362711 (1883) Svizec69
»

Iščem namizni računalnik z majhnim ohišjem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13312607 (9914) krneki0001
»

Antec P180

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
242590 (2057) Kato

Več podobnih tem