Forum » Znanost in tehnologija » ekvivalenca potresni moči
ekvivalenca potresni moči
cero ::
glede na to da smo včeraj doživeli potres v posočju
me zanima če kdo ve koliko bi morala biti močna jederska eksplozija da bi bila ekvivalentna temu potresu torej nekje 10Km pod površjem in 6stopnje po evropski lestvici
me zanima če kdo ve koliko bi morala biti močna jederska eksplozija da bi bila ekvivalentna temu potresu torej nekje 10Km pod površjem in 6stopnje po evropski lestvici
- premaknilo iz Problemi človeštva: Barakuda1 ()
Thomas ::
Kakšnih 30 milijonov kilogramov TNT.
Hirošimska bomba pa pol.
Hirošimska bomba pa pol.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Thomas ::
Predvsem je treba reči, da govorijo od 4,9 do 5,2 stopnje po Richterju. To je od ene slabe Hirošimske pa do nekaj Hirošima bomb.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Double_J ::
Predvsem ne znajo gradit hiš tejle s Posočja.
Potem je pa jok in stok, ko se vedno znova ruši. Pa vsa finančna pomoč izpred 6-tih let je bila zgleda zastonj.
Potem je pa jok in stok, ko se vedno znova ruši. Pa vsa finančna pomoč izpred 6-tih let je bila zgleda zastonj.
Dve šivanki...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Double_J ()
Zheegec ::
S pomočjo te naše finančne pomoči so ljudje dobili POSOJILA za izgradnjo hiš, skoraj nobenih nepovratnih sredstev ni bilo kolikor sem slišal, samo o tem raje kje drugje.
Hiše so pa očitno res crap, bo treba na Japonsko pogledat, kako se to gradi
Hiše so pa očitno res crap, bo treba na Japonsko pogledat, kako se to gradi
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
perci ::
JJ: Kokr jst vem, so tisti, ki so dobili pomoč, morali to pomoč porabiti za zgraditev potresno "varnih" hiš in mislim, da so vladne službe to kao tut nadzirale. Tko, da bi prej rekel, da je krivda na državi kot na primorskih arhitektih.
cryptozaver ::
Sem se pogovarjal z enim gasilcem v Posocju po plazu pred parimi leti. Njemu osebno je poruslo hiso in ubilo bliznjega sorodnika. Kar se tice denarja je tako, da ga je relativno dovolj, tudi NEPOVRATNEGA (kam pa naj bi sel denar ki ga je cela SLO zbirala pa se drzava ima rezervirana sredstva za take primere) ampak majo hude probleme kako ga razdelit. Nic cudnega, tipicno za Slovence !!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Potres? Zopet posočje?Oddelek: Loža | 3284 (888) | energetik |
» | Potres 3.12.2012 ?Oddelek: Loža | 6031 (2471) | Truga |
» | Katastrofa v Aziji! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 17462 (11860) | Thomas |
» | POTRES!Oddelek: Loža | 3454 (2288) | Pyr0Beast |
» | Potreeees (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6760 (5106) | JOKER |