Forum » Pomoč in nasveti » WLAN med prenosnikom in namiznim ne dela
WLAN med prenosnikom in namiznim ne dela
Yeznick ::
V petek sem vzpostavil povezavo med prenosnikom Prestigio 153c, ki ima vgrajen WLAN 54mbit/s (Centrino chipset) ter med namiznim, ki ima WLAN kartico Planet 54mbit/s.
Na namiznem imam nek software, ki sem ga dobil zraven kartice in z njim lahko nastavljam nastavitve. Na prenosniku nimam posebnega software-a, ker ga ni. Uporabljam kar od MS-ja. V petek je torej vse še delalo v redu (do 2MB/s) v režimu 54mbit/s.
Danes pa nikakor ne morem narediti, da bi se mi wireless na prenosniku sploh vklopil v režimu 54mbit/s . Če preklopim v režim 11mbit/s dela vse vredu in wireless se vklopi (se pravi dela na cca 0.5MB/s).
Zakaj ne morem zbuditi wirelessa na prenosniku v režim 54mbit/s? Sem probal vse od disablanja kartice do restartov ion izklapjlanja antivirusov in skeniranja za viruse.
Ne uporablajam pa ničesar od enkripcije. S tem se bom zezal takrat, ko bo stvar brezhibno delala na 54mbit/s.
Ima kdo kako idejo in izkušnje s tega področja?
Hvala,
LP
Na namiznem imam nek software, ki sem ga dobil zraven kartice in z njim lahko nastavljam nastavitve. Na prenosniku nimam posebnega software-a, ker ga ni. Uporabljam kar od MS-ja. V petek je torej vse še delalo v redu (do 2MB/s) v režimu 54mbit/s.
Danes pa nikakor ne morem narediti, da bi se mi wireless na prenosniku sploh vklopil v režimu 54mbit/s . Če preklopim v režim 11mbit/s dela vse vredu in wireless se vklopi (se pravi dela na cca 0.5MB/s).
Zakaj ne morem zbuditi wirelessa na prenosniku v režim 54mbit/s? Sem probal vse od disablanja kartice do restartov ion izklapjlanja antivirusov in skeniranja za viruse.
Ne uporablajam pa ničesar od enkripcije. S tem se bom zezal takrat, ko bo stvar brezhibno delala na 54mbit/s.
Ima kdo kako idejo in izkušnje s tega področja?
Hvala,
LP
Yeznick
Yeznick ::
Sem se malo poigral in stvar sem uspel urediti. Šel sem na INTEL stran in potegnil njihove driverje in Intel ProSET Utility in zdaj stvar teče naravnost super
Mislim da mi je 2MB/s dovolj celo za peko CD-RWjev
Driverje pa sem dobil tukaj.
LP
Mislim da mi je 2MB/s dovolj celo za peko CD-RWjev
Driverje pa sem dobil tukaj.
LP
Yeznick
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri ROUTER za cim večjo hitrostjo prenosa (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 22552 (16753) | broken/link |
» | Synology DS112j in Linksys wrt54glOddelek: Strojna oprema | 1062 (856) | JanezH |
» | Brezžični internet in hitrost prenosa samo do 20Mb/sOddelek: Omrežja in internet | 1476 (1403) | pijavka |
» | wireless 20/20 + laptop = max 3,5 mb/s ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1229 (1041) | povso |
» | Kateri ADSL ROUTER z WLANom?Oddelek: Kaj kupiti | 2407 (1960) | OldSkul |