» »

WLAN med prenosnikom in namiznim ne dela

WLAN med prenosnikom in namiznim ne dela

Yeznick ::

V petek sem vzpostavil povezavo med prenosnikom Prestigio 153c, ki ima vgrajen WLAN 54mbit/s (Centrino chipset) ter med namiznim, ki ima WLAN kartico Planet 54mbit/s.
Na namiznem imam nek software, ki sem ga dobil zraven kartice in z njim lahko nastavljam nastavitve. Na prenosniku nimam posebnega software-a, ker ga ni. Uporabljam kar od MS-ja. V petek je torej vse še delalo v redu (do 2MB/s) v režimu 54mbit/s.
Danes pa nikakor ne morem narediti, da bi se mi wireless na prenosniku sploh vklopil v režimu 54mbit/s . Če preklopim v režim 11mbit/s dela vse vredu in wireless se vklopi (se pravi dela na cca 0.5MB/s).
Zakaj ne morem zbuditi wirelessa na prenosniku v režim 54mbit/s? Sem probal vse od disablanja kartice do restartov ion izklapjlanja antivirusov in skeniranja za viruse.

Ne uporablajam pa ničesar od enkripcije. S tem se bom zezal takrat, ko bo stvar brezhibno delala na 54mbit/s.

Ima kdo kako idejo in izkušnje s tega področja?
Hvala,
LP
Yeznick

Yeznick ::

Sem se malo poigral in stvar sem uspel urediti. Šel sem na INTEL stran in potegnil njihove driverje in Intel ProSET Utility in zdaj stvar teče naravnost super :D
Mislim da mi je 2MB/s dovolj celo za peko CD-RWjev 8-)

Driverje pa sem dobil tukaj.

LP
Yeznick

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri ROUTER za cim večjo hitrostjo prenosa (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7022552 (16753) broken/link
»

Synology DS112j in Linksys wrt54gl

Oddelek: Strojna oprema
91062 (856) JanezH
»

Brezžični internet in hitrost prenosa samo do 20Mb/s

Oddelek: Omrežja in internet
61476 (1403) pijavka
»

wireless 20/20 + laptop = max 3,5 mb/s ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
101229 (1041) povso
»

Kateri ADSL ROUTER z WLANom?

Oddelek: Kaj kupiti
182407 (1960) OldSkul

Več podobnih tem