Forum » Pomoč in nasveti » omejitev porabe CPU
omejitev porabe CPU
Fukomuko ::
zanima me, kako naj omejim porabo CPU-ja pri enmu programu, ker mi vsake 5 min za 10s skoči na 100%
ronaldo ::
tak program sem tudi sam iskal, vendar zaman.
ali pa tak da nastimas do kolko memorije lahko porabi dolocen program.
ali pa tak da nastimas do kolko memorije lahko porabi dolocen program.
Gizmo_X ::
V čem je problem? Da samo težko gledaš, kako program uporabi 100% procesorja? Ali, da potem začne sistem in drugi programi počasneje delovati, ker ne morejo uporabiti dovolj procesorja?
V prvem primeru ne skrbi, sploh zaradi tistih 10s.
Okna razporejajo programom % procesorja po potrebi vsakega programa. Če bo v tistih 10 sekundah kakšen drug program tudi potreboval procesor, bo to tudi dobil.
To velja za večino primerov. Če pa program ne pusti procesorja drugim programom, znižaj prioriteto tistega 10s programa.
V prvem primeru ne skrbi, sploh zaradi tistih 10s.
Okna razporejajo programom % procesorja po potrebi vsakega programa. Če bo v tistih 10 sekundah kakšen drug program tudi potreboval procesor, bo to tudi dobil.
To velja za večino primerov. Če pa program ne pusti procesorja drugim programom, znižaj prioriteto tistega 10s programa.
Fukomuko ::
če znižam prioriteto se nč ne spremeni. problem je da ko špilam igrce da mi kr tk zašteka za 10s. to je pa zelo moteče pri multiplayerju
Gizmo_X ::
To pa ni dobro.
Na tvojem mestu bi v upravitelju opravil izsledil, kateri program to počne(proces), potem pa najdel njegovo lokacijo na disku. Če bo na kakšni x lokaciji in s kakšnim čudnim imenom (da ni ravno Explorer.exe ) potem bi proces poskusil končati in opazoval, če bodo stvari še naprej tekle gladko. Če pod uporabniškim imenom piše SYSTEM bi me pa že malo zaskrbelo glede sistema
Če bodo po končanju procesa stvari še vedno gladko tekle, bi potem tisti proces najdel in mu preprečil zagon ob vstopu v okna(startup, start -> zaženi -> msconfig -> zagon).
Pa poročaj, kako bo šlo
Na tvojem mestu bi v upravitelju opravil izsledil, kateri program to počne(proces), potem pa najdel njegovo lokacijo na disku. Če bo na kakšni x lokaciji in s kakšnim čudnim imenom (da ni ravno Explorer.exe ) potem bi proces poskusil končati in opazoval, če bodo stvari še naprej tekle gladko. Če pod uporabniškim imenom piše SYSTEM bi me pa že malo zaskrbelo glede sistema
Če bodo po končanju procesa stvari še vedno gladko tekle, bi potem tisti proces najdel in mu preprečil zagon ob vstopu v okna(startup, start -> zaženi -> msconfig -> zagon).
Pa poročaj, kako bo šlo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Broadwell bo morda nekoliko zamudil (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 20907 (17979) | Isotropic |
» | Starejši PC, čudno, počasno delovanje.Oddelek: Strojna oprema | 1704 (1312) | billy |
» | 100% CPEOddelek: Pomoč in nasveti | 3152 (2902) | arc-x |
» | Apple: Uporabljajte več protivirusnih programov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 8755 (6683) | MrStein |
» | Procesi mi obremenijo cpu na 100 % kaj je narobe?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2731 (2396) | nokia6310 |