» »

100% CPE

100% CPE

arc-x ::

No, mene zanima samo nekaj: ali je zelo velika uporaba CPE lahko škodljiva za računalnik? Imam program, ki mi nabije CPE do 100% in uporaba sploh ne pade.
Tnx

Meizu ::

Misliš ti CPU. Če maš porabo nonstop na 100% potem, ali maš res kej zahtevnega vklopljeno, al pa maš enostavno viruse. Sploh če maš starejši sistem se to zelo pozna.

Nonstop uporaba na 100% je in ni škodljiva. Odvisno od proca. Mogoče na dolgi rok, na kratki pa definitivno ne.

arc-x ::

Hvala! Drugač naloženo mam visto, tudi viruse redno pregledujem in mi jih nič ne najde.

Meizu ::

Pol maš pa kakšn zahteven program v ozadju.... Povej kakšen sistem imaš.

Čisto možno da se task managerju trga pa ze je zaštekal na 100% uporabe cpuja... Skini si CoreTemp in preglej temperature. Če so hladne, pol ga res trga, če so vroče, pol pa se ti dejansko kuri na 100%...

solatko ::

Kje pa ti to gledaš, ker če bi ti kuru 100%, bi ti računalnik zmrzoval. Odpri task manager - učinkovitost delovanja-nadzor sredstev, pa poglej kaj ti kaže. Meni P4 prescota 3,0, redko obremeni preko 50%.

arc-x ::

AMD sempron processor 3400+ 2GHz, 2GB RAM, 32-bitni.
Tisti program bom tudi probal. Tnx

Meizu ::

Ni res. Lep primer je Prime 95, Orthos, Intel Burn test... Vsi merilci kažejo na 100% uporabo jeder, pa še vedno lahko nemoteno delaš skoraj vse, razen multitaskinga in igranja iger.

Leti na solatkota.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

Valvoline ::

100% gre takoj pr dosti programov za obdelavo videa :) Še na 120% bi če bi lahka :)

arc-x ::

CPU sem prevero v task managerju, pa ob 100% CPU mi računalnik ne zmrzuje...

Opkow ::

In kaj ti pise zraven 100%. Ime programa?

HunterMan ::

Vrjetno System Idle Process

solatko ::

Meizu - Pri 100% procentni zasedenosti med testiranjem, ti testni program sprosti toliko procesorja, kot ga rabi za tisto opravilo, ker za testni program je važno, da je procesor skozi na 100%, enako je na everestu, drugače pa se računalnik obnaša, če ga obremeniš z raznimi programi toliko, da je CPU zaseden 100%, bo vsak nadalni poizkus zagona še neke aktivnosti, pomenil sekundo ali dve zamrznitve sistema. To se lahko dogaja, če so te nategnil, da si dal procesor v skupno rabo na internetu, nič ne vidiš, normalno delaš, ves prazen prostor na procesorju pa se stalno šera.

arc-x ::

Program je Sketchup. 100% CPU je samo ob rendiranju modelov...

black ice ::

Misliš ti CPU.

CPE (Centralna procesna enota -> materni jezik) = CPU (to pa verjetno vsi veste:))

Meizu ::

Ah jebeš slovenski jezik pri računalništvu. Ga ni čez klasične angleške oznake, ker v slovenščini se prav nič ne znajdem.

solatko - Meni se to ne dogaja že od proca AMD64 3000+ naprej.

jest10 ::

Meizu - Pri 100% procentni zasedenosti med testiranjem, ti testni program sprosti toliko procesorja, kot ga rabi za tisto opravilo, ker za testni program je važno, da je procesor skozi na 100%, enako je na everestu, drugače pa se računalnik obnaša, če ga obremeniš z raznimi programi toliko, da je CPU zaseden 100%, bo vsak nadalni poizkus zagona še neke aktivnosti, pomenil sekundo ali dve zamrznitve sistema.


To jasno ni res... Važno je, kakšno prioriteto ima program, ki rabi toliko CPUja. Če ima program s porabo 100% CPUja nizko prioriteto ne boš niti opazil da laufa, pa ni važno, kaj odpiraš zraven. Če ima prioriteto enako, kot programi, ki jih zaganjaš, lahko malo "cukne" ob zagonu le teh. Če pa je prioriteta nad normalno, je pa celoten sistem neodziven.

jest10 ::

No, mene zanima samo nekaj: ali je zelo velika uporaba CPE lahko škodljiva za računalnik? Imam program, ki mi nabije CPE do 100% in uporaba sploh ne pade.
Tnx

Ne skrbi, CPU MORA!!!!! normalno delovati ob 100% obremenitvi. Le s prahom zabasan hladilnik bi ti lahko povzročil nekaj težav-pregrevanje

Senitel ::

Tako kot je jest10 rekel, samo da ne nujno prioriteta programa/procesa (ki se redko nastavljajo) ampak prioritete posameznih niti/threadov znotraj programa.
Sicer pa:
while (1)
{
}

Bo zasedel 100% CPU-ja (oziroma 50% na dual core, 25% na quad core,...), pa dejansko ne počne ničesar! In kateri koli program poženeš zraven takega "požrešneža" ne bo zaresen program niti malo trzal.

bluefish ::

Program je Sketchup. 100% CPU je samo ob rendiranju modelov...

To je logično.

arc-x ::

No, to je bla ena stvar, ki me je zanimala. Zanima me še nekaj:
Pogosto se mi zgodi, da se mi odpira proces iexplore.exe in mi nabija CPU nekje do 20-35%, takrat pa mi tudi računalnik malo šteka. Ko ga končam je vse ok.Za brskanje uporabljam Chrome.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

100% uporaba CPE

Oddelek: Omrežja in internet
102086 (1898) Siddh
»

100% obremnjen procesor ?

Oddelek: Strojna oprema
81228 (1133) mat3
»

Procesi mi obremenijo cpu na 100 % kaj je narobe?

Oddelek: Pomoč in nasveti
232639 (2304) nokia6310
»

Slab prenos po mreži!?!?

Oddelek: Omrežja in internet
151257 (902) Tomay
»

CPE se močno poveča!

Oddelek: Pomoč in nasveti
101325 (1159) dark-o

Več podobnih tem