» »

Cene staticnih/dinamicnih strani

Cene staticnih/dinamicnih strani

Jebiveter ::

Torej, eno vprasanje, ki verjetno zanima se marsikoga, ki se ukvarja z oblikovanjem in programiranjem spletnih strani.

Zanima me namrec, kaksne so okvirne cene za izdelavo 1 strani, tako dinamicne kot staticne (brez podstrani)? Pa recimo, da brez oblikovanja, ce predpostavimo da design nardi en oblikovalec.

A obstajajo kaksne minimalne/maksimalne dogovorjene vsote v tej "branzi"?



PS: No, konkretno bi me zanimalo, koliko bi ostali webmastri racunali za izdelavo, recimo, ene preproste login skripte (php, flatfile seznam user/passov)?

Hvala.
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

root987 ::

Glede na to da se moje vprašanje sovpada z tematiko vsaj malo, bom kar tu zastavil svoje vprašanje - kako veš, kdaj si dovolj dober, da se lahko posvetiš "pro" izdelavi strani ter nato po kakšni tarifi računat - za začetek blazno malo (da dobiš reference) ali že kar na začetku greš v nek srednji cenovni razred ter sam izdelaš nekaj referenc - templateov?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Tody ::

To vprašanje se je že postavili parkrat na tabli in nekak moj skupek je bil da takoj štartaš v srednji razred. Koliko stane stran se pa najbolje pogajat od posla do posla... Zdej če mu boš naredu portal(ne že prej narejen ali kar dobro spremenjen ) ne smeš računat 15.000 sit... ČE pa boš naredu eno hmtl stran pa spet ne 50.000. Na spletu obstaja tudi kao uradni cenik računalničarjev al neki podobnega... Kdaj rataš pro ? Takrat ko imaš preveč dela in te vsi hvalijo :D

root987 ::

Zanimivo :-)

Še eno vprašanje - je najbolje iskati prva dela preko interneta (3delavnica ipd.) ali preko vez, pridružitve k nekemu podjetju, ipd.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: root987 ()

tec ::

Jest sem vcasih delo iskal po TISu in IBONu. Usmeril sem se v eno ciljno skupino in jim mnozicno posiljal ponudbe, cez 1 teden ali 10 dni pa sem vse po vrsti klical. Na tak nacin sem dobil kar veliko strank, katerim sem ponudil cisto preprosto spletno "vizitko" ki je stala 20k + 2k na mesec za streznik, statistiko in maile. Kasneje, ko so vidli da je to fajn, so pa oni mene klical, da bi malo vec rabli. Sedaj je pa toliko dela, da tega ne delam vec :-)

Jebiveter ::

Se pravi za eno avtorizacijsko skripto (ki se vkljuci v ze obstojeco stran) z PHP in MySQL bi bila ena razumna cena... koliko? 10.000? Manj, vec? (pa recimo, da smo v non-pro sektorju).
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

hash ::

Ne mores racunati na stran - to je tako kot bi pri nekem programu racunal glede na to koliko funkcij(s tem mislim funkcije v sami programski kodi) - vazno je kaj te funkcije pocnejo in koliko je to zahtevno...tako, da se ponavadi racuna na uro - glede na to kako dober si, koliko referenc ze imas, ...
Ce so pa recimo kaksni manjsi projekti kot je recimo tista avtorizacijska skripta potem bi pa racunal kar na projekt ker pride glede na uro premalo :D

Ciho ::

Zelo odvisno od stranke in njenih želja. Po mojih izkušnjah za design in prvo stran 50k, dalje po 5k na podstran, 10k meniji. To velja za predstavitveno stran.
Pri bazah, kodiranju je stvar drugačna, odvisno od zahtevnosti kode in obsega.

Tody ::

kaj pa tisti ki delate v podjetjih ? Vem da vas je nekaj... SPEAK UP ! :D

pivmik ::

Mene me plačajo na uro.

Drugače pa najboljše si res pisat ure koliko časa si delal, si daš eno urno postavko in vidiš če je končni znesek v redu. Če ni, pač malo spremeniš urno postavko na več ali na manj.
LP, Gregor GRE^

Jebiveter ::

PicNiK: Mene tud v firmi placajo na uro, in mi tako ustreza, ker delam 8ur/dan itd. Vendar me tole zanima za eno "privat" zadevo. Problem je, ker hoce met "narocnik" v naprej ceno...

Ocitno bo res treba malo zracunat kolk ur bom rabu pa potem dolocit eno ceno glede na to.
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko zaračunati?

Oddelek: Izdelava spletišč
201814 (1032) DiTi
»

Cena izdelave

Oddelek: Izdelava spletišč
422834 (1552) nobodyelse
»

Iščem programerja in sprašujem za urno postavko (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
6211417 (5295) ThinMan
»

Konkretna cena izdelave strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
888515 (5836) _Beast
»

Koliko zaračunati (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
504755 (3074) bond007

Več podobnih tem