Forum » Izdelava spletišč » Cena izdelave
Cena izdelave
refosk ::
Zanima me koliko bi lahko računal za izdelavo spletne strani www.apartmani-tonko.com ?
Sam sem naredil vse fotografije, napisal tekst in prevedel v vse jezike ter naložil stran na server.
Sam sem naredil vse fotografije, napisal tekst in prevedel v vse jezike ter naložil stran na server.
black ice ::
OT: Ker si naredil spletno stran s frame-i bo takšno stran kasneje veliko težje (in dražje) posodobiti kot pa če bi naredil s CSS slogi. Tega stranka verjetno ne ve, vendar kasneje ko izve se bo to poznalo na tvojem slovesu. Samo opozoriti te hočem, nič slabega ne mislim. Nasvet velja upoštevati, sploh če se želiš resno spustiti v te vode.
bluefish ::
Ne prav veliko - nekaj simboličnega. Stran je nekje iz obdobja osem let nazaj, ko je bil iFrame še aktualen. Enako velja za navigacijo in gumbe, slike niso ravno biser fotografije, prav tako ne ozadje, še bi se dalo naštevati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Wox ::
Tehnologija je sicer zastarela, vendar pa stran postreže z vsemi potrebnimi informacijami, ki bi potencialnega najemnika zanimale. Navigacija je old school - zelo enostavna in pregledna. V ceno vključi hosting, registracijo domene, prevajanje v šest jezikov in fotografije, ki so kot praviš tvoje. Nekje 300-400€. Designa ne moreš računati zaradi zastarelosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Wox ()
Gost ::
Sorry, ampak tole vse skupaj je resno sux. Sploh me ni zamikalo vstopiti na stran. To bi jaz čimprej zbrisal in na novo naredil vse skupaj.
Skatey ::
Tole je tako nekredibilna stran, da grem raje do turistične agencije in jim plačam enkrat višjo ceno kot, da vzamem tale apartma. Žal izgleda kot, da ga ni noben posodobil že od 10let nazaj, pa četudi bo imel letnico 2009, ne bi zaupal zadevi.
Cena heh, pomoje bi hotel, da mi plačaš, da dam tako stran k sebi :)
Design, elephants and stuff... www.yukaii.com/blog
techfreak :) ::
Tole je tako nekredibilna stran, da grem raje do turistične agencije in jim plačam enkrat višjo ceno kot, da vzamem tale apartma. Žal izgleda kot, da ga ni noben posodobil že od 10let nazaj, pa četudi bo imel letnico 2009, ne bi zaupal zadevi.
Nekako se moram strinjati z zgoraj napisanim.
Wox ::
Lepo je videti, da je toliko Slovenceljnov pripravljeno plačat enkrat več za eno in isto stvar, če jim jo le lepo predstaviš oz. zaviješ v bleščeč papir. Pohvalno.
Binji ::
Lepo je videti, da je toliko Slovenceljnov pripravljeno plačat enkrat več za eno in isto stvar, če jim jo le lepo predstaviš oz. zaviješ v bleščeč papir. Pohvalno.
Kaj bluziš? Eden primarnih ciljev spletne strani je to, da izgleda privlačno in te tudi privleče. Tale pač ni, pa še zastarelo tehnologijo uporablja.
Žal.. tako je.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
blackbfm ::
Kriza od strani..mislim kar slabo mi je ko gledam
Mislim daj malo se skuliraj in naredi nekaj normalnega
Mislim daj malo se skuliraj in naredi nekaj normalnega
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
opeter ::
Juj, sem mislil, da sem slučajno odprl staro temo iz sredine devetdesetih... sem pa potem opazil, da je Slo-Tech startal komaj okoli leta 2000.
Wox, to bi bilo super, kar si napisal, a za večino folka še vedno velja, da za tisto, kar ne morejo prijeti, nočejo plačati.
Wox, to bi bilo super, kar si napisal, a za večino folka še vedno velja, da za tisto, kar ne morejo prijeti, nočejo plačati.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Pakc ::
A teb tud slabo pride ko vidiš kakšnega oldtimerja? Meni je pa prav všeč, me spominja na internet iz dobrih starih devedesetih... Osnovni podatki so gor, kaj pa rabiš še? nekakšne iskalnike po strani, milijon bannerjev, flash animacije,... cena pa med 30 in 50 € (z gostovanjem in domeno).
Gost ::
A teb tud slabo pride ko vidiš kakšnega oldtimerja? Meni je pa prav všeč, me spominja na internet iz dobrih starih devedesetih... Osnovni podatki so gor, kaj pa rabiš še? nekakšne iskalnike po strani, milijon bannerjev, flash animacije,... cena pa med 30 in 50 € (z gostovanjem in domeno).
To spet ni res. Primerjaš eno skrajnost z drugo. Tudi v 90-ih so bile že kakšne zelo kakovostne strani.
To spet ni res. Primerjaš eno skrajnost z drugo. Tudi v 90-ih so bile že kakšne zelo kakovostne strani.
Se podpišem.
NorK ::
Cena izdelave in vsega ostalega je lahko nizka, če nimaš podjetja.
Poleg tega je pa nekoliko nespametno računati malo, če bo naročnik s spletno stranjo pridobival nove posle.
Prav tako pa obstajajo sodobne in "lepe" spletne strani (oz. spletna mesta), ki vsebujejo najbolj pomembne podatke. Da pa se vključiti še ostale podatke, ki so lahko uporabni, hkrati pa ne povečajo nepreglednosti.
Poleg tega je pa nekoliko nespametno računati malo, če bo naročnik s spletno stranjo pridobival nove posle.
Prav tako pa obstajajo sodobne in "lepe" spletne strani (oz. spletna mesta), ki vsebujejo najbolj pomembne podatke. Da pa se vključiti še ostale podatke, ki so lahko uporabni, hkrati pa ne povečajo nepreglednosti.
telexdell ::
Stran se nalaga hitro in nudi potrebne informacije v pregledni obliki. Kaj mi pomagajao razne jave in flashi, če mi zraste brada, medtem ko preklopi stran? Če bi se še malo dizajnersko uredila bi odlično služila svojemu namenu.
S ceno je pač tako, da je odvisno v kakšnem razmerju si z naročnikom in kaj računaš za naprej. Če pričakuješ, da na strani ne boš več kaj delal in sta z naročnikom v nekem odnosu potem bi bila primerna cena cca 200€. Če pa računaš na posobitve pa npr. 100€ sedaj in 20-50€ za vsako posodobitev. Če pa je stranka popolnoma tuja pa lahko cene podvojiš.
PS
Tisti, kateri ste najbolj pametovali glede aktualnosti bi lahko prilepili kakšen link do svojih referenc, da jih bomo lahko navadni uporabniki ocenili.
S ceno je pač tako, da je odvisno v kakšnem razmerju si z naročnikom in kaj računaš za naprej. Če pričakuješ, da na strani ne boš več kaj delal in sta z naročnikom v nekem odnosu potem bi bila primerna cena cca 200€. Če pa računaš na posobitve pa npr. 100€ sedaj in 20-50€ za vsako posodobitev. Če pa je stranka popolnoma tuja pa lahko cene podvojiš.
PS
Tisti, kateri ste najbolj pametovali glede aktualnosti bi lahko prilepili kakšen link do svojih referenc, da jih bomo lahko navadni uporabniki ocenili.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Nihče ni omenjal Jave ali pa flasha. Gre se za oblikovno plat strani in uporabo aktualnih tehnologij za ogrodje.
Tody ::
Zdej če je pameten bo vzel en template in vse skupaj zmetal v wordpress in zadevo rešil. Ker trenutno verjetno lahko samo on popravlja spletno stran.
HardFu ::
telexdell: nekje na forumu sem jih ze nasteval, moja trenutno zadnja objavljena je http://ograje-komar.si/ - cena 1200€
http://codeable.io
telexdell ::
telexdell: nekje na forumu sem jih ze nasteval, moja trenutno zadnja objavljena je http://ograje-komar.si/ - cena 1200€
Vsaka ti čast, če si za to dobil omenjeno vsoto. A to znese 100€ na uro ali več?
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
blackbfm ::
Nima veze, je estetsko narejena in funkcionalna..no mogoče bi bilo boljše če bi bla postavljena bol vodoravno kot navpično. Jz pravim da višje cene kot so, boljše je. Zakaj bi ravno v tem poslu vsi nekaj napol zastonj delal..če se komu stvar ne zdi tok vredna naj si jo sam dela.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
mtosev ::
waw to je vredno 1200E? me zanima kak pol izgelda stran za 400-500E ce je ta 1200E.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
telexdell, ocitno nimas pojma o zadevi (ce sklepas da sem za vse skupaj porabil 12 ur), zato ti bom razclenil ceno, da bos lazje razumel:
najprej dizajner, ki je racunal 400€ za izdelavo prve strani, strani z vsebino, ter fotogalerije (torej 3 strani) - delal je cca 20 ur (ce upostevam se korekcije) - izracun: 20€/uro
naslednji je bil tekstopisec, ki mi je spisal vse tekste, ki so SEO optimizirani, za njih je porabil kaksnih 10ur (sestanek s stranko in prevoz do nje vstet) in mi racunal 200€ - izracun: 20€/uro
sam sem potem prvo spisal w3c valid html in css za vse elemente in podstrani, zanj porabil priblizno 12ur.
Kot zadnje sem na streznik namestil TYPO3 CMS (ker je to CMS, ki ga uporabljam), ga skonfiguriral za potrebe stranke, instaliral in skonfiguriral vse plugine. Za tem sem html template vnesel v sistem in izdelal vse potrebne predloge za razlicne elemente. Nazadnje sem samo se vnesel vse texte in prek FTPja nalozil slike. Kot zadnje sem sel do stranke, ji posnel video kako se stran uporablja, ji to tudi razlozil in nazadnje tudi 'predal' izdelek. - poraba ur: cca 20.
Izracun: 32ur => 800€/32 = 25€/uro.
Sedaj pa vzemi na znanje da smo vsi trije (se pravi jaz, dizajner in tekstopisec) samostojni podjetniki, kar pomeni, da si moramo sami placevati zavarovanje, dejavnost, dopust, bozicnico, trinajsto placo, izobrazevanja, poleg tega pa prezivljati ne samo sebe ampak tudi druzine - potem ti bo verjetno hitro jasno, da od tistih 20 ali 25€ na uro ostane cistega manj kot 12€ kar pa je za znanje, ki ga imam (html, css, photoshop, php, mysql, javascript, CMSji, ...) bore malo.
Se strinjas?
najprej dizajner, ki je racunal 400€ za izdelavo prve strani, strani z vsebino, ter fotogalerije (torej 3 strani) - delal je cca 20 ur (ce upostevam se korekcije) - izracun: 20€/uro
naslednji je bil tekstopisec, ki mi je spisal vse tekste, ki so SEO optimizirani, za njih je porabil kaksnih 10ur (sestanek s stranko in prevoz do nje vstet) in mi racunal 200€ - izracun: 20€/uro
sam sem potem prvo spisal w3c valid html in css za vse elemente in podstrani, zanj porabil priblizno 12ur.
Kot zadnje sem na streznik namestil TYPO3 CMS (ker je to CMS, ki ga uporabljam), ga skonfiguriral za potrebe stranke, instaliral in skonfiguriral vse plugine. Za tem sem html template vnesel v sistem in izdelal vse potrebne predloge za razlicne elemente. Nazadnje sem samo se vnesel vse texte in prek FTPja nalozil slike. Kot zadnje sem sel do stranke, ji posnel video kako se stran uporablja, ji to tudi razlozil in nazadnje tudi 'predal' izdelek. - poraba ur: cca 20.
Izracun: 32ur => 800€/32 = 25€/uro.
Sedaj pa vzemi na znanje da smo vsi trije (se pravi jaz, dizajner in tekstopisec) samostojni podjetniki, kar pomeni, da si moramo sami placevati zavarovanje, dejavnost, dopust, bozicnico, trinajsto placo, izobrazevanja, poleg tega pa prezivljati ne samo sebe ampak tudi druzine - potem ti bo verjetno hitro jasno, da od tistih 20 ali 25€ na uro ostane cistega manj kot 12€ kar pa je za znanje, ki ga imam (html, css, photoshop, php, mysql, javascript, CMSji, ...) bore malo.
Se strinjas?
Skatey ::
Jaz tudi nisem nikjer napisal, da so potrebni css, flash, java itd. ter da vse flešira, še huje tudi takih strani ne pogledam. Kar manjka je samo posodobitev, da bo zadeva izgledala aktualna in se je nekdo ukvarjal z njo.
Se pa podpišem pod tole kar je HardPhuck napisal, zadev se ne nardi v 5min pa če to še tak izgleda.
Se pa podpišem pod tole kar je HardPhuck napisal, zadev se ne nardi v 5min pa če to še tak izgleda.
Design, elephants and stuff... www.yukaii.com/blog
Študent bi morda tako stran res izdelal za več kot pol manj. Seveda pa bi bila kvaliteta daleč od omenjenega - CMS bi verjetno predstavljala kar Joomla z vso svojo navlako, besedilo bi morala pripraviti stranka, SEO na meji,...
@HardPhuck: čisto korektno sestavljena računica.
IceIceBaby ::
Kratka marketinška lekcija. Izdelki in storitve se zaračunajo glede na to koliko so vredne, ne glede na njihovo proizvodno ceno in čas, ki ga porabimo. To je praktično čista osnova marketinga, čeprav je očitno 95% ljudi v poslu ne upošteva.
Stranke ne kupujejo izdelkov ampak kupujejo tisto, kar od izdelkov dobijo. Stranke kupujejo izdelke zato, ker imajo neko težavo, ki jo morajo rešiti. In ta težava je vredna določeno vsoto denarja.
Tale stranka od HardPhucka ima težavo...rada bi prodala več ograj. Stranka ni kupila spletne strani, z njo nima kaj početi. Plačala je za povečanje prometa, za večjo prepoznavnost in za lažjo komunikacijo s strankami. Če stranka meni, da je povečanje prometa vredno 1200€ bo ta denar z veseljem plačala.
Ne računajte glede na porabljen čas ampak glede na vrednost, ki jo ponujate stranki.
Aja...HardPhuck, huda stran, teksti so mi še posebej všeč :)
Stranke ne kupujejo izdelkov ampak kupujejo tisto, kar od izdelkov dobijo. Stranke kupujejo izdelke zato, ker imajo neko težavo, ki jo morajo rešiti. In ta težava je vredna določeno vsoto denarja.
Tale stranka od HardPhucka ima težavo...rada bi prodala več ograj. Stranka ni kupila spletne strani, z njo nima kaj početi. Plačala je za povečanje prometa, za večjo prepoznavnost in za lažjo komunikacijo s strankami. Če stranka meni, da je povečanje prometa vredno 1200€ bo ta denar z veseljem plačala.
Ne računajte glede na porabljen čas ampak glede na vrednost, ki jo ponujate stranki.
Aja...HardPhuck, huda stran, teksti so mi še posebej všeč :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IceIceBaby ()
Podpis pod tole, pa hvala za kompliment, se vidi da imam kvalitetnega tekstopisca
Vice ::
Tukaj se načeloma strinjam s tem kar je kst napisal. Urna postavka pride v upoštev šele ko se dela kakšna nadgradnja pa še to ni pogoj.
Vendar je tukaj vse stvar pogajanj in ocene kaj in koliko je stranka pripravljena vložiti v to. Kar pa vsak dober izdelovalec zna predvideti, da ne bo delal za pest riža.
Vendar je tukaj vse stvar pogajanj in ocene kaj in koliko je stranka pripravljena vložiti v to. Kar pa vsak dober izdelovalec zna predvideti, da ne bo delal za pest riža.
fosil ::
Ampak HardPhuck, tvoja lastna stran ti pa res ne more bit v ponos
Očitno tist pregovor, ki pravi da je kovačeva kobila vedno bosa res drži
Očitno tist pregovor, ki pravi da je kovačeva kobila vedno bosa res drži
Tako je!
ja to pa je res, po pravici povedano nimam casa si je izdelat, precej projektov na spisku (2 meseca vnaprej), zato je u bistvu (se) ne rabim.
Kar se pa tega tice pa 'shame on me'
Kar se pa tega tice pa 'shame on me'
harvey ::
@HardPhuck
Stran je super in je daleč od tega kar bi naredili študentki, pa čeprav zgleda enostavno, a le na prvi pogled. Škoda je edino, da fotke niso top, tale je še posebej shit. Če si doma v PS, bi lahko tale noise malo obdelal.
pa je za znanje, ki ga imam (html, css, photoshop, php, mysql, javascript, CMSji, ...) bore malo.
Stran je super in je daleč od tega kar bi naredili študentki, pa čeprav zgleda enostavno, a le na prvi pogled. Škoda je edino, da fotke niso top, tale je še posebej shit. Če si doma v PS, bi lahko tale noise malo obdelal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()
Tukaj pa zal nisem imel besede, ker stranka (zal) slika s mobilcem (in je s slikami zadovoljna) in sem tole dobil.
nobodyelse ::
Vsaka ti čast, če si za to dobil omenjeno vsoto. A to znese 100€ na uro ali več?
Heh, ti pa sigurno se nikol nisi naredil kaksne strani in jo prodal :D. To niti slucajno ni drago. In drago ni zato ker jo naredil nek mlad s.p., ki je v razvoju.
Daj delat spletno stran nekemu uveljavlenemu podjetju, ki plača svojim zaposlenim za izdelavo toliko kot je recimo dobil HardPuck, pol mora pa se podjetje zasluzit!. In kvaliteta bi bila ista!
Res je da lahko najdes nekoga ki ti nardi stran za 400€ z templatam. Ampak takoj vidiš razliko..Za dizajn pa razrez se sigurno splača dajati €...čeprav si potem takoj nad 1k€.. in tudi typo3 je za moje pojme bolsi kot kaka joomla, ceprav je to ze res staro..
In typo in podobno hmalu ne bo vec aktualno in bodo tisti, ki bodo sli korak naprej na nova okolja imeli velike prednosti. Vendar pa to obsega veliko veliko truda pri manjših podjetjih, ki ne morejo zapravljati € za razvoj in si še čas za razvoj težko privoščijo oz. najdejo. Pa to govorim o trgu spletnih strani nižje ranka, ki so tedenski projekti...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Za vse ki se resno ukvarjate z izdelavo spletnih straniOddelek: Izdelava spletišč | 2358 (1556) | tomaz_sres |
» | Beta testers neededOddelek: Izdelava spletišč | 5027 (3115) | HardFu |
» | Internetna stran VS letna karta za fitnes. (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 13999 (11157) | Jeronimo |
» | tekstopisciOddelek: Izdelava spletišč | 2472 (2129) | HardFu |
» | glasuj zame source koda ali pa kakšna podobna koda?Oddelek: Izdelava spletišč | 2661 (2022) | bluefish |