Forum » Zvok in slika » Čudna slika
Čudna slika
JamesBond ::
Pozdrav!
Imam en problem, no, slika se mi ne zdi v redu pri DIVX-ih. Je vedno nekako zelenkasta in nasploh se mi zdi nekvalitetna.
Na primer, 1,4GB uroinpol dolg film bi moral zgledati lepo, al ne? Pa tudi 2,8 GB dolgi LOTR ni bil najlepši, pa z veliko ostalimi filmi je enako.
Pri kolegu dela vse lepše, al pa se meni zdi, ker ima on majhen monitor. Skratka, nekaj me moti.
Aha, kodek je DivX 5,11 mam še xvid pa ac3, grafična je GF2MX monitor pa samsung 959NF.
Je možno, da mi je "pokvaril" sliko en od prejšnih kodekov (nimo, ffdshow)?
Imam en problem, no, slika se mi ne zdi v redu pri DIVX-ih. Je vedno nekako zelenkasta in nasploh se mi zdi nekvalitetna.
Na primer, 1,4GB uroinpol dolg film bi moral zgledati lepo, al ne? Pa tudi 2,8 GB dolgi LOTR ni bil najlepši, pa z veliko ostalimi filmi je enako.
Pri kolegu dela vse lepše, al pa se meni zdi, ker ima on majhen monitor. Skratka, nekaj me moti.
Aha, kodek je DivX 5,11 mam še xvid pa ac3, grafična je GF2MX monitor pa samsung 959NF.
Je možno, da mi je "pokvaril" sliko en od prejšnih kodekov (nimo, ffdshow)?
CaqKa ::
>>> Je možno, da mi je "pokvaril" sliko en od prejšnih kodekov (nimo, ffdshow)?
skoraj zagotovo.. zato pa ne priporočamo namestitev teh kodeka packov ampak lepo vsakega posebej..
namesti si xvid, če ga še nimaš.
skoraj zagotovo.. zato pa ne priporočamo namestitev teh kodeka packov ampak lepo vsakega posebej..
namesti si xvid, če ga še nimaš.
Sem napisal da mam xvid.
Kaj naj naredim? Lahko kako popravim?
Pa ja de nebom trebal formatirati
Ali pač?
Kaj naj naredim? Lahko kako popravim?
Pa ja de nebom trebal formatirati
Ali pač?
Ja sem jo namestil (1.0.1 ne?) Pa ni razlike, včino itak predvaja DivX
Aha, mam še 3ivx kodek, pa saj verjetno ni pomembno.
Je še kaj kar lahko storim?
Aha, mam še 3ivx kodek, pa saj verjetno ni pomembno.
Je še kaj kar lahko storim?
Saj xvid filmi mi delajo bolje kot divx.
Kaj bom res moral formatirat disk? Al je kaki program, ki ti pobriše ostanke starih kodek pakov al kaj?
Kaj bom res moral formatirat disk? Al je kaki program, ki ti pobriše ostanke starih kodek pakov al kaj?
Ja, slika je definitivno preveč zelena in tega ne morem odpravit pa če se na glavo postavim
Kaj res nima nišče kake ideje? Res se mi ne da formatirat... samo če bom mogel pač bom
Kaj res nima nišče kake ideje? Res se mi ne da formatirat... samo če bom mogel pač bom
< Vesoljc > i386/setup.exe
< JamesBond > ne tudi to ni rešitev...
komedijant :)
james.. si probal media player classic? ali pa pač katerikoli drug player... crystal.. ali pa videolan?
< JamesBond > ne tudi to ni rešitev...
komedijant :)
james.. si probal media player classic? ali pa pač katerikoli drug player... crystal.. ali pa videolan?
Ja sem probal crystala pa par drugih... MP pa sem zbrisal ker mi je šel na živce. Morda ga bom nazaj inštaliral...
Pa zakaj je blo tisto hecno? v i386 sploh ni nobenega setupa...
Pa zakaj je blo tisto hecno? v i386 sploh ni nobenega setupa...
nope...vlc ne pomaga nič
kao najbolši video player pa niti podnapisov ne podpira
slika pa je tak ista... pa glih meni se mora to dogajati, ki tak nerad formatiram disk
kao najbolši video player pa niti podnapisov ne podpira
slika pa je tak ista... pa glih meni se mora to dogajati, ki tak nerad formatiram disk
OBOJE :(
v winsih pa je slika ql
pa ravno mam ene par kul filmov, pa sem se odločo da tega v taki sliki več ne bom gledal...
v winsih pa je slika ql
pa ravno mam ene par kul filmov, pa sem se odločo da tega v taki sliki več ne bom gledal...
na žalost ga nimam, pa saj si je lahko predstavljati kak zgleda, preveč zelene barve pač...
marsikaj kar bi moglo biti npr. belo je zeleno :(
hudo v glavnem
marsikaj kar bi moglo biti npr. belo je zeleno :(
hudo v glavnem
hmm zaj nevem če driverji to omogočajo .. ampak možno da imaš v driverjih samo overlay za video preveč na zeleno naštelan.
Ne, v overlayu je vse v nevtralnih vrednostih (1), se pravi da so barve izenačene.
Bi pomagalo morda, če bi zamenjal driver?
Samo ma kolega isto verzijo se mi zdi, da sem še mu ga jaz dal gor...pa mu dobro špilajo divxi.
Bi pomagalo morda, če bi zamenjal driver?
Samo ma kolega isto verzijo se mi zdi, da sem še mu ga jaz dal gor...pa mu dobro špilajo divxi.
Menjal driverje, odinštaliral natural color, ponovno naložil ffdshow...
ne pomaga
zadevo lahko malo izboljšam, če spreminjam nastavitve barv v ffdshowu.. samo to ni to
zanima me, zakaj je sploh prišlo do problema, če vsem ostalim deluje s prve normalno
ne pomaga
zadevo lahko malo izboljšam, če spreminjam nastavitve barv v ffdshowu.. samo to ni to
zanima me, zakaj je sploh prišlo do problema, če vsem ostalim deluje s prve normalno
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DivX codec nadomestilo - ffdshow kodek (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 59281 (14429) | BaRtMaN |
» | Predvajanje filmov v Zelenem odtenku...Oddelek: Pomoč in nasveti | 991 (875) | Killy |
» | Video višjih ločljivosti štekajo?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1399 (1114) | sebas4 |
» | [DivXviD] filmi na Divx predvajalnikih brez problemovOddelek: Zvok in slika | 22825 (9826) | bbbb |
» | Ultimativni Codec Pack?Oddelek: Zvok in slika | 2306 (1763) | gkovac |