» »

Problem z TEAMSPEAKom

Problem z TEAMSPEAKom

iNN ::

ja mam en problem, ko sm postavu TS server in use lepo postimu, se mi ni hotu povezat gor, bila je kao ta napaka da, server ne obstaja. Pomojem je krivo to, da ko mam router mam lokalen IP in un IP k sm povezan na net. TS server ma (pomoje), tega lokalnga za naslov. V TS clientu mors pa ti vpisat javnga in zato potem misle client da server ne obstaja, ker ne najde na netu tega lokalnga IPja in zdej, pomoje bi resitev bla da bi nastimu na serverju privzet IP naslov javen, vendar nevem ce se to da, sm neki gledov (2 ure gledov) pa nc najdu kr bi mi lahko pomagal. Al ma kdo kaksne izkusnje s tem?? Kaj naj naredim ????. HELP !!!

lp. link

BigWhale ::

Jaz sem postavil teamspeak server na mojem routerju in nanj se lahko povezujem tako jaz, od doma na lokalni mrezi, tako kot vsi ostali iz interneta.

Ce bi rad postavil TS server na masini za routerjem, potem moras na routerju odpret port za TS (kateri, ne vem vec), ce zelis, da se bodo lahko nanj povezovali drugi. Sicer se pa na TS lahko prijavis tudi z notranjo IP stevilko...

V clientu vpises not IP stevilko, kjer je server, pa je cisto vseeno a je to javna IP stevilka ali pa tvoja notranja...

l-note ::

Na routerju odpri tale port: 8767.
Jst sm mel ISTE probleme, ampak ko sem to poštelal je zadeva takoj zalaufala.
Mislim pa da je ta port UDP in ne TCP. Nisem 100%. No sej drugače pa probaj kateri ti bo delal.

ferjan ::

1. na routerju forwardiraj port 8767 UDP
2. kolegi naj se priklapljajo na tvoj public (zunanji) IP
3. ti se moraš prijavljati na notranji IP (npr.: 192.168.X.X) oziroma na localhost(127.0.0.1.) če je server na isti mašini kot client.

to je to. HF

ja khm, men se poveze na moj local IP, na routerju sm nastavu da je privat IN public port 8767, sam drugim se usen ne dela ka0, da ne obstaja :S. Kaj naj se nardim, a je mogoce da sm naredu kaksno napako al pa kej pozabu ?? PROSM za odgovore

BigWhale ::

na routerju moras nastavit, da ti forwarda promet za TS port do masine kjer imas team speak...

ferjan ::

a se samo kolegi ne morejo konektati al se tudi ti ne moreš? (na svoj server)

EJ sem ze ustimu, na routerju sem nastavu samo porta, pozabu sem pa oznacit tisto, okence ki dovoljuje vstop in WANa v LAN no zdej dela :D hvala vseeno

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372342018 (42474) ignats
»

Vmware ESXI pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
463675 (3087) Adminer
»

problem z web serverjem

Oddelek: Izdelava spletišč
211663 (1462) pitagora
»

VPN skozi router