» »

Boljši router

Boljši router

BattleMaster ::

Imam level one router in me zelo moti, da se po določenem številu povezav sesuje;( . Zanima me kakšen router bi rabu, da ne bi imel omejitve, še posebej pa me zanima cena.;)

Maxxo ::

Kateri model routerja pa imaš? A imaš kabelsko povezavo? Sam sem prejšnji teden kupil D-Link DI-604, pa se mi konstantno "obeša". Da ne omenim da sem ga moral že zamenjati, ker se je prvemu nekaj mešalo. Imam pa znanca ki je pretestiral že večino trenutno dobavljivih routerjev in mi je zatrdil, da je D-Link najboljša izbira. V ponedeljek nameravam klicati še operaterja, če je možno problem odpraviti z njihove strani, drugače pa bom poskusil zamenjati obstoječi router za drugo firmo routerja. Aja, cena tega D-linka v mimovrste je 11.880 SIT.

Sumo ::

Kakšna stara kišta s 486 ali Pentium procesorjem + Linux, pa se ti ne bo nič obešalo.

Tomay ::

@SUmo
Kateri linux je najboljši za router?
Zdaj imam freesco
Voodoo 4Ever

Maxxo ::

Kako pa izgleda konfiguracija računalnika za router? Predvidevam, da je potrebnih toliko mrežnih kartic kot imam računalnikov za deliti povezavo + ena mrežna za sprejem. Kako pa je z linuxom? A to obstaja posebna verzija ki je namenjena samo za router?

Sumo ::

@Tomay: Nebi vedu, pomoje z nobenim ne moreš falit. Do sedaj sem imel Slackware in Debian, pa sem bil z obema zadovoljen.

@Maxxo: Potrebuješ dve mrežni kartici in switch. Z eno se povežeš na modem, z drugo pa na switch, na katerem imaš potem še vse ostale mašine.

Poldi112 ::

Tomay, Freesco je super lahek za konfigurirati. Za razliko od normalnih distribucij. Drugace sem sel jaz iz Freesco na Gentoo in sem rabil precej prebrati, ampak se je splacalo.

Gapi ::

Za roter lahko uporabiš coyote linux ali clarkconnect ali pa eno linux mašino ki jo konfigureraš kot roter. Coyote laufa iz diskete, opcija trdi disk. Clarkconnect pa laufa iz diska in je bolj požrešen pri ramu. Clarkconnect pri meni lafa več kot mesec brez problemov.
No person is rich enough,to buy back his past.

kinca ::

Katera distribucija Linuxa pa je najbolj primerna za router istočasno pa bi na tej mašini včasih pognal tudi kakšen p2p program.

Gapi ::

kinca: Debian , samo je mal zoprn za začetnika za konfigurerat. Drugače pa lahko vzameš kako bolj priljubleno distribucijo kot je Fedora ali Suse pa Mandrake
No person is rich enough,to buy back his past.

asskicker ::

Pa ti bom odgovoril, kaj je boljši router. Ne bi o CISCO-tu, ker je za nas vesolje ali pa vsaj cenovno nedosegljiv. Alternativa je Zyxel. ZyWall 2 ali ZyWall 10. Spodoben router z močnim FW, IPSEC VPN in nastavitvami ni da ni. To so naprave, ki jih nastaviš (hhtp, telnet, konzola), postaviš v kot in nanje pozabiš. To so tudi naprave, ki, če jih imaš na UPS-u, delajo tudi po več mesecev brez kakršnekoli napake. Je pa treba zanje malo globlje seči v denarnico. ZyWall 2 (cca 70000SIT) in ZyWall 10 (cca 100000SIT).
Doma si s sosedi delimo ADSL in nam večjega zagonskega stroška (nabavili smo ZyWall 2) ni prav nič žal. V sedlu smo brez kakršnihkoli problemov že leto in pol.
PLP
Heaven is on the next door!

btree ::

jaz imam Linksys - Cable/xDSL Router BEFSR81, gor imam priključenih 5 računalnikov in se mi v enem mesecu odkar ga uporabljam ni niti enkrat sesul!
stane 32k sit.

link_up ::

linksys je za moje pojme one of the best :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

T-2 modem + router/switch

Oddelek: Omrežja in internet
52360 (2326) Pyr0Beast
»

Deljeni internet brez stopanja na prste ?

Oddelek: Omrežja in internet
111345 (895) MrStein
»

Nastavitev routerja, ISP Telemach preko arnesa

Oddelek: Omrežja in internet
52513 (2355) Moorhuhn
»

ADSL-kako povezati 4 PC?

Oddelek: Omrežja in internet
121969 (1695) ToniT
»

ADSL - lan

Oddelek: Omrežja in internet
111058 (819) Tiger

Več podobnih tem