» »

varovalka od wooferja

varovalka od wooferja

Golden eye ::

Imam sistem zvočnikov Logitech z-560 in mi je zadnjič varovalka pregorela ko je tko treskalo. Sem odprl woofer in pogledu varovalko, ki je pregorela. Na njej piše : T2AL 250V . Zanima me kje bi lahko kupil tako varovalko??

OnTheMic ::

To je povsem običajna "počasna" 2-amperska varovalka, ki jo dobiš v vsaki trgovini z elektromaterialom.

LP:)

zakaj je pa sam 2A ?? Ti zvočniki naj bi bli okol 400W rms-a??? To se mi mal čudn zdi :\

Dr_M ::

400W!!! hahhahaha

pa ti temu res verjames???

ce bi na plotu pisal kurac, bi res verjel, da je...?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

OnTheMic ::

Golden eye,
žal te moramo razočarat glede realne moči tvojega wooferja:O
Mimogrede, ko ravno menjaš varovalko, naredi en preprost preizkus: za hec najprej vstavi počasno (T) 1A varovalko in "navij" musko do konca - prepričan sem, da bo zadeva delovala brez problema... to je pač tipični primer tržnega natolcevanja o moči PC zvočnikov.

LP:D

turok ::

Goldy....Ne ne smemo bit taki do njega...pač ne zna..Se je pa zdej neki nauču fant...
Zato pa so forumi.Da si med sabo pomagamo če le kej znamo.Eni več eni manj.Tak je svet :D:))
Life is life .... na na na na na

Matek ::

Woofer ma drugac 188 W, sateliti pa vsak po 53, tako da se to malo razporedi. TO so res malo boljsi zvicniki, ki bi naj imeli 400 vatov RMSa.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

singular ::

Ce mas 2A varovalko not, pol so ti zvocniki max 32W rms (8 ohm) oz 16W rms (če so 4 ohm).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: singular ()

kajzer ::

Torej je 188W max. moči in ne RMS-a. RMS je tista moč s katero zvočnik (oz. v tvojem primeru woofer) igra, max moč pa je kolk moči zdrži (za razne špice). RMSa ma pomoje okol 30W. Vedi, da v primeru, da bi imel 400W RMS woofer, bi na monitorju (v primeru da imaš CRT) bolj malo videl, če bi dal bolj na glas, saj bi slika kr skakala. Js mam hišni kino in woofer z 50W RMS-a in če prbijem woofer do konca slika na monitorju kar skače, vendar se še bolj ko ne vredu vidi. Si sploh ne morem predstavljat da bi imel 400W woofer (RMS). :D Tk močni wooferji se za doma sploh ne uporabljajo, ampak sam za v avto in drugo. Za 400W woofer rabiš tut že kar vlko škatlo, tko da... Se mi zdi da 400W wooferja v kompletu za hišni kino sploh ni.

Važno pa je samo, da teb zadost igra, pa če bi bil kr samo 5W-en woofer.

Glej link glede moči:
http://www.spodesabode.com/content/article/l560

Drgač pa vem da ti zvočniki ne dajo tolk W od sebe, zato ker mam musko v avto in vem kako pa kaj ;(
Sej vsi napišejo več kot pa bi mogli in zmer bo tko (nekateri več nekateri manj) ;(

A da wooferjev se ne uporablja več kot 400 RMS?? Itak da se en moj kolega ima 2x300 RMS wooferja. In jih ni kupu kot en sistem, namreč jih je kupil kot komponento, vse po komponentah (sej je tud dnarja not zmetal 8-O )

Zgodovina sprememb…

stromar ::

če je varovalka na 230v, teoretično ne bi bil problem, saj na 2A pri tej voltaži pride 460W. Če so zvočniki kolikor toliko pošteno narejeni, mora bit transformator še enkrat močnejši od od skupne izhodne moči, ker drugo gre za gretje. Torej če bi skurilo 1A varovalko pri max moči, bi to blo nekje 115W skupne izhodne moči, kar sploh ni tolk malo. Kot sem na hitro uočil sistem, se mi zdi, da majo sateliti nekje 4 ali 5W in še woofer ima nekje med 50 in max 70W RMS-a

Zgodovina sprememb…

• spremenil: stromar ()

stromar ::

to, da ti sliko trese pa je zaradi elektromagnetnih motenj. Transformator ni v železnem ohišju proti motnjam in zato se ti to dogaja. Tudi če bi imel 400W woofer a s pravo zaščito, se ti to ne bi dogajalo

gumby ::

400W RMS je dovolj za ozvočenje srednje velike dvorane... tule je moč pretirana za recimo 10x:\

jRk0 ::

saj ce pogledas...ojacevaleci, ki bi skupaj zmogel 400W moci pa se locene kanale bi moral bit precej drazji.

glede na to da pride 2x100 rms tudi 40-50k sit naprimer. ne vem od kod potem tolko moci za tak denar, pa se vsi zvocniki, kiste pa firma, pa THX znak. ne vem no:)
You fuck up once, you loose two teeth.

Dr_M ::

jap...ce sklobasajo use skup 40W je ze velik :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Ja obstajajo tut 1kW in več (RMSa), sam so bolj mišljeni za tekmovanja kot za normalnno poslušanje, pa seveda za kakšne dvorane, klube,... Tut ojačevalci obstajajo tako močni, vendar so zelo dragi. Najboljše je kak monoblok (ojačevalec za woofer). Če te pa kej več zanima pa poglej na avtoakustika.com.:8)

jest10 ::

400W RMS ojačevalec bi proizvajau tudi okoli 400W gretja. Za pasivno hlajenje tega rabiš pa že konkretno hlajenje.
Kakšno je pa na tem zvočniku?:D :\

P.S. V nekem testu se spomnim da je bilo woofreju namerjenih okoli 100W RMS za satelite sem pa pozabil

Joj, fantje. Tule je samo primer enega 5kW wooferja (2kW RMS-a), za primer. Ne rabi amp tako dobrega hlajenja, saj so skoraj vsi hlajeni samo pasivno. In ne proizvede 2000w toplote, če je 2000W!! Če proc proizvede npr. 100W pa ga moramo že z ventom hladit, kaj bi bilo šele bilo hladit amp z 2000W?!8-O

kajzer:
Da 2KW amp v AB klasi ne proizvede 2KW toplote? No potem mi pa ti razoiži kako si razlagaš izkoristek okoli 50%

Če ja pa ojačevalec v D klasi je pa druga stvar

Če je izkoristek 50% potem "proizvede toplote" 2kW za moč 1kW. :D

Narobe.
To pomeni da se od dovedenih 4KW moči 2KW porabi za ogrevanje, 2KW pa za pogon zvočnikou

Jp, it's true. :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dobra masa avto ojačevalca

Oddelek: Zvok in slika
497315 (5841) Scorpia
»

avtoakustika??

Oddelek: Zvok in slika