Forum » Pomoč in nasveti » ej sam znoru bom od teh virusov
ej sam znoru bom od teh virusov
bodom ::
Zdravo,
se opravicujem malce cuden naslov. sam nevem kaj narest..
Dajte mi svetovat kaj narest. Gremo po vrsti;
- instaliram sistem na cisto, windows XP
- instaliram sygate personal firewall in norton AV
- pol pa na windowsupdate, sam nevem kaj naj dam. al vse kriticne popravke al samo nekatere? ce dam tudi SP1 se mi sistem izredno upocasni.
- ze takoj na zacetku me zacnejo razjedat tisti trojanci, takoj MS blast, pa blaster, itd.
Zakaj nekaterim dela vse ok, jst pa kljub temu da sm dal ze prakrat velik kombinacij popravkov, tudi vse kar je mozno sm instaliral, pa se zmer vse steka po dobrem tednu.
imam adsl, 24/7 dela. P2P trasfera izredno malo.
masina naj bi zmogla vse kar delam, sam ne zgleda tako. recimo pecem en CD na 16x pa ne morm tistih 5min skor miske premikat.
pol mi kr explorer.exe nabije na 100% in je itk konc.
obupujem pocas...
Hvala vsem!
se opravicujem malce cuden naslov. sam nevem kaj narest..
Dajte mi svetovat kaj narest. Gremo po vrsti;
- instaliram sistem na cisto, windows XP
- instaliram sygate personal firewall in norton AV
- pol pa na windowsupdate, sam nevem kaj naj dam. al vse kriticne popravke al samo nekatere? ce dam tudi SP1 se mi sistem izredno upocasni.
- ze takoj na zacetku me zacnejo razjedat tisti trojanci, takoj MS blast, pa blaster, itd.
Zakaj nekaterim dela vse ok, jst pa kljub temu da sm dal ze prakrat velik kombinacij popravkov, tudi vse kar je mozno sm instaliral, pa se zmer vse steka po dobrem tednu.
imam adsl, 24/7 dela. P2P trasfera izredno malo.
masina naj bi zmogla vse kar delam, sam ne zgleda tako. recimo pecem en CD na 16x pa ne morm tistih 5min skor miske premikat.
pol mi kr explorer.exe nabije na 100% in je itk konc.
obupujem pocas...
Hvala vsem!
Daedalus ::
Ko inštaliraš sistem, morš firewall naložiti/vključiti prej, ko se priklopiš na net. Drugače je pri winsih takoj sranje. med inštalacijo je najboljš, da kr mrežni kabl odklopiš, pa mir. Popravke vse! brez izjeme. Če maš težave z SP1, pobrskaj malo po MS strani, kaj bi lahko bil vzrok. Če ti računalo šteka, ko snemaš, preveri, če imaš na disku in na pekaču vklopljen UDMA način prenosa podatkov. ker se mi zdi, da je še največji problem... Pa malo pobrskaj po forumu, obstaja ena tema za splošne nasvete, kako in kaj, z uporabnimi linki.
Lahko pa seveda začneš uporabljat linux, pa pozabiš na črve in viruse
/zgleda, da bo treba napisat en članek o varnosti na netu...
Lahko pa seveda začneš uporabljat linux, pa pozabiš na črve in viruse
/zgleda, da bo treba napisat en članek o varnosti na netu...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
KontraCepec ::
Ravno včeraj sem temo z istim vprašanje odprl tukaj.
Jaz imam zdej dokaj mir, ko sem vse nasvete fantov upošteval.
Čeprav ne zdej vsakega muhastega obnašanja mašine pripisat virusom in črvom. Vedno boš v tekočih procesih odkril posledice virusv in črvov. Sicer to baje ni nujno res ker baje lahko virusi okužijo standardne dllje, ki so standardni procesi, amapk takemu dejanju sledi plaz napadov drugih virusov in črvov, katere boš pa zihr odkril. Malo poglej kateri procesi tečejo, kaj pomenijo in potem še kdaj odpri system managerja, pa boš vidu če so kake sumljive spremembe.
Glede blasterja in podobnih vključi prej firewall, ko imaš pa vse kritične update inštalirane ga pa zarad blasterjev lahko tudi izklopiš.
Jaz imam zdej dokaj mir, ko sem vse nasvete fantov upošteval.
Čeprav ne zdej vsakega muhastega obnašanja mašine pripisat virusom in črvom. Vedno boš v tekočih procesih odkril posledice virusv in črvov. Sicer to baje ni nujno res ker baje lahko virusi okužijo standardne dllje, ki so standardni procesi, amapk takemu dejanju sledi plaz napadov drugih virusov in črvov, katere boš pa zihr odkril. Malo poglej kateri procesi tečejo, kaj pomenijo in potem še kdaj odpri system managerja, pa boš vidu če so kake sumljive spremembe.
Glede blasterja in podobnih vključi prej firewall, ko imaš pa vse kritične update inštalirane ga pa zarad blasterjev lahko tudi izklopiš.
Daedalus ::
Ja in kaj se bo zgodilo, ko bo mel izklopljen firewall pa se bo pojavil kak drug črv za katero drugo luknjo? Al pa bo odprl mail, okužen z trojancem? Firewalla nimaš kaj izklapljati, še posebej pri 24/7 širokopasovni povezavi.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
KontraCepec ::
"kaj se bo zgodilo, ko bo mel izklopljen firewall pa se bo pojavil kak drug črv za katero drugo luknjo"
Že prej mu jo bo automatic windows update zakrpal.
"Al pa bo odprl mail, okužen z trojancem"
Mu noben firewall ne bo pomagal...
Dejstvo je, da s firewalli so problemi. Samo poglej malo po forumih... še posebej igričarskih, da p2p ne omenjamo.
Že prej mu jo bo automatic windows update zakrpal.
"Al pa bo odprl mail, okužen z trojancem"
Mu noben firewall ne bo pomagal...
Dejstvo je, da s firewalli so problemi. Samo poglej malo po forumih... še posebej igričarskih, da p2p ne omenjamo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ms blast ali zakaj se mi sistem ugaša po eni minuti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 40615 (15597) | brainiac20 |
» | Čas preživetja samo še 20 min (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 5437 (5437) | Ziga Dolhar |
» | So sledeci procesi wormi:Oddelek: Pomoč in nasveti | 1500 (1232) | alesrosina |
» | Obliži gor, obliži dolOddelek: Novice / Varnost | 2122 (2122) | undefined |
» | internet vdori v računalnik, rešitev!?! (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7565 (6134) | ToniT |