» »

NEC ND-2510 vs NEC ND-2500

NEC ND-2510 vs NEC ND-2500

RZ ::

Na enaa sem zasledil, da imajo NEC ND-2510 za 25k. Zanima me, če se ga sploh splača kupit, glede na to, da je ND-2500 za 3k cenejši in si lahko posnameš firmware od 2510??

Mislim, da sta enoti identični, vsaj glede specifikacij

DjTonic ::

V bistvu gre za zelo podobna pekača le, da z 2510 lahko snemaš Dual Layer DVD-je. Če sta tudi po hardwaru enaka je težko natančno potrdit, se je pa nekaj glede flasha govorilo ja.

boris22 ::

Kaj z necom 2510 lahko posnameš tudi 9 gb podatkov na dvd?(na dvoslojne dvdje)

Caligula ::

To lahko tudi z navadnim 2500, ki se ga nadgradi z formwerom. Sam itak se ni medijev pa brezvezno drgi bodo pa nasploh ni neke pametne prednosti to. Sam mam 2500 z firmwerom za dvoslojne medije pa dvomim da bom kdaj kakega zapekel. Se ne bo splacalo.

borutz ::

glede na to da je razlika samo 3 jurje ne vem kaksne razlike v hardwerju ne more bit.
lahko da je 2510 samo flashan 2500 pa je pac 3 jurje drazji.

Nevron ::

Baje ima 2510 boljso optiko.
Argument za to hipotezo je, da niso vse 2500-tke zmozne peci dvoslojnih DVD-jev.

Sovy ::

Samo en stavek:

NE KUPUJ NEC-A!!!!
Imam izkušnje z nec pekači, pa ti povem, da so šrot!!!
IC7 MAX3, IP4 2,8 =>3,0GHz HT, Corsair 2x512Mb 400, Radeon 9600XT, 2xSATA 120Gb

boštjan ::

Sovy,točno s kerim modelom?ker jaz in še par drugih(lahko kar rečem večina rač.sveta je zelo zadovoljna z dvd pekačem 2500)

misso ::

Evo jst sm tudi kupu NEC 2500 v jae, Kolega mi je zapeku 3 dvd na liteon pa mi jih ni bral, na drugih dvd enotah pa mi je bral dvd, tako da sm zamenu za pionerja.

TylerDurden ::

BS, jaz imam 3 nece 2500, pa vsi delajo odlično. Ne spomnim se trenutno s katerim firmwareom, vem pa da sem ga našel tukaj na slo-techu.
Let\'s make some soap ...

globoko grlo ::

je zelo odvisno katere DVD medije ti je speku, men jih je nec tut ene par zjebal, sam so bili mediji v pizdy

Caligula ::

To je bolj probelm medijev.
NEC je odlicen pekac, bere pa povprecno.

misso ::

Niso bli zanič mediji, ampak enota NEC 2500 z berlivostjo. Zapekla mi je pa vse brez problemov.

RZ ::

Caligula:
Ti sam jamraš, da so dual layer dvdji brezvezni. Sej se bodo s časom pocenil in čez kako leto boš po mojem sam še DL lahk kupu.

Pa ni boljš, če lahk cel film posnameš na en dvd, ne pa da se morš na sredini filma ustat in zamenjat dvd.

Dr_M ::

ma dokler ne bo dvd+rw DL je DL res brez veze... :\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Caligula ::

R2, jz lahk 3 filme v DVD kvaliteti posnamem na 1 4.5 giga medij tko da sploh nebi rabil DL medijev za cel film. In DR M je prav povedal. Samo RWji bi bli uporabi. Samo jih ne bo.

RZ ::

Sam pol sound ni več v dolby digital, pa tut izgube kvalitete so.
Ti najbrž misliš na KDVD, a ne?

bezerk@work ::

Dragi Caligula,

že nekaj časa z velikim interesom spremljam tvoje poste o količini podatkov, ki jih ti spraviš na navadne DVDje ->4.37 GB. Tale zadnji post me je pripravil do tega da sem skoraj bruhal in da ti absolutno nujno moram dat repliko.

1 DVD je 4.37 GB to je za tri filme /3 = 1.456 GB na film

1.456 na film pomeni 1527425.7066 KB na film
/100 minut (povprečen film) /60 (ena minuta ma 60 sekund) * 8 -> rabimo bite
=2036.5 Kbitov na sekundo, hmmm, zanimivo.
DD 5.1 nam, vzame 448 Kbitov na sekundo, kar znese
2037-448 =1589 Kbitov/s, kar je zelo zanimiv podatek.
Naprimer VCD, ki je podn podna porabi 1050 Kbitov/s za video, ki ima resolucijo 352*288, DVD ima resolucijo 720(704)*576 -> 4 X večja resolucija, pa samo 50% zraven, res zaniminvo.

Če ti matematika ne štima najbolje, te povabim, da si pri meni na projektorju(samo 1.5 m diagonale) ogledaš superbit DVD, pa navaden DVD, pa presnet DVD na 4.37 GB, pa tvojega na 1.46 GB. Če te pa to ne prepriča ti pa pokažem na kur...evi gorenje TV, kjer se prav tako vidi razlika noč pa dan.

Res je da majo vsake oči svojga malarja, ampak prosim, ne se več blamirat, it SUCKS !!!!

Caligula ::

Bezerk, naredi si kvaliteten KDVD z kvalitetno sktipto pa ga glej na TVju-verjetno tudi na projektorju, ki ni totalno sranje razlika ni velika in bos videl, da je kvaliteta na ravni, ki je tvoje oko ne bo zaznalo kot opazno slabso. To je nekako bistvi KDVDjev. Skripte delajo cudeze. Ce pa be uporabljas optimalnih script oz ne znas delat KDVDjev pa verjetno res ne znese. Matematika je cudna zadeva. Ne pomaga sopat bitratov v nebo kadar ni potrebno. Pomembna je ucinkovitost. In skripte so tiste, ki poskrbijo da se bitrate ne porablja za brezveze.

In VCD,.. mene sploh ne zanima, ker je to totalno nezoptimizirana zadeva. To je kot nepredelan avto na rallyu. Sele dodelana zadeva izvlece res zadnje sile z danih sredstev. In to so prave skripte. KDVD in SKVCD pa preko najboljsih skript delata cudeze.
Namesto ,da z kot pravis-z najvecjim zanimanjem spremljas moje poste-raje lepo poberi par pametnih navodil na strani www.kvcd.net in se malo nauci delat zadeve. Bos videl da ne bos vec objavljal takih postov kot je bil tvoj zadnji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

bezerk@work ::

Matematika sploh ni cudna, o kakih skriptah govoriš se mi niti približno ne sanja. Skripte ? mogoče za resizeat v avisynthu, tega za DVD->DVD ne rabiš, to kar ti imenuješ skripte so verjetno kvantizacijske matrike.
Standardna kvantizacijska matrika je res standardna in je namenjena videu, ki je lahko karkoli; film, risanka, racun. animacija ali whatever.
Zato imajo "vsi" dobri enkoderji "svoje" matrike, ki so optimizirane in je vsaka namenjena razlicnemu tipu videa (film, risanka.......)
Naprimer CCEjeva ali TMPGENCova kv.matrika že prišparata nekje 10% bitratea. KDVD naj bi prišparal 10%-20% povprecno, kar še vedno ni niti približno dovolj za 6 ur videa na DVDju :(
Ce ti je dolgcas, lahko poskusiš reenkodirat z Jawor in Bach1 matriko, ki data obe manjše file kot KDVD matrika, in podobno kvaliteto, bach1, ki je izpeljanka iz standardne intra in non-intra KDVD matrike pa "boljšo" sliko.
Pa da neham težit o matrikah.
Med MPEG-1(nepredelan avto na rallyu al kaj že ?) in MPEG-2 ni velike razlike, razen podpore za variabilni bitrate, niti en niti drug pa nista namenjena nizkemu bitrateu, razen pri zelo majhni resoluciji. Za nizek bitrate je treba posežt po MPEG-4 ali eni od njegovih izpeljank, ki imajo veliko boljši motion estimation in od tu nižji bitrate.
DVD in MPEG-2 so si zamislili veliko bolj pametni ljudje kot ti in jaz in dolocili kako majhen je še lahko povprecen bitrate, da je kvaliteta slike dobra -> kar je približno 4-6Mbit/s, meni zgleda dobro naret DVD s CCEjem 3-9 passov odlicen tudi na samo 3Mbite.
Ce povprecen bitrate dvigneš na 8-9 Mbitov, kar je blizu MAX ki ga dovoljuje DVD je slika še lepša, pa se še vedno kje opazi mosquito noise.
DVD na 2 Mbita je preprosto povedano sranje, tu ti ne pomagajo nobene matrike, niti ce bi smel GOPe raztegnit na 100 frameov al ne vem kaj. Vse stvari imajo spodnjo mejo katere nima smisla preckat, vsaka oiptimizacija zgubi pomen.
cisto enostavno, MPEG-2 (in drugi) je kompresija z IZGUBO kvalitete, vec podatkov zavrežeš, manjši je file, slabša je slika. DVD 8.5GB so naredil, da dajo gor en film 2 uri, dodaten jezik-e, kak dodatek, ce je plac, Na 4.37GB gre en film v dobri kvaliteti, ne pa da tlaciš gor 6 ur videa in trdiš kako je to isto, NI, in gotovo, tega si nisem zmislil jaz, to tako je, omejitev pač. Po ene 600 DVDJih, ki sem jin nabral in reenkodiral v zadnjih treh letih se mi že približno sanja.

Caligula ::

Se je meni zdelo, da se tebi bolj malo sanja o skriptah. Skripte so kljuc.
Matrike so nekaj. Skripte pa so prilagojene vsakemu tipu videa posebej.

In s skriptami se doseze razlika in glede na to ,da nisi se nikoli tega uporabljal pa videl bi bilo pametno da ne pises postov tipa kaj kdo tukaj bluzi.
Zelo pametno.

To, da si 600 DVDjev premalo ucinkovito izkoristil pa pac pomeni nekaj-in sam se s takim podatkom nebi ravno hvalil.
Navaden DVD lahko spece vsak. KDVD skoraj vsak, res ucinkovit KDVD pa ze spet malo redkejsi, ker moras uporabit najbolj ucinkovitoo skripto za tip videa, ki ga uporabljas-pac glede na vir-ce gre za cist video, DVD, DV,..

Bitrate je variabilen, prilagaja segibanju in tipu videa, polno je dodatnih filtrov, ki preprecujejo izgubljanje kvalitete,..

Skratka ti si govoril o rally avtomobilu na tovarniskih splosnih nastavitvah jaz pa o popolnoma dolocenem rallyju prilagojenem avtu.
O P T I M I Z A C I J A - to je kljuc 8-)

Aja, za kake leve dokumentarce, risanke tipa South park,.. tega se da na 1 DVD cca 10 ur v dobrih VHS kvaliteti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

boštjan ::

fanta,en predlog,sledita naslovu teme. O vajinih skriptah in matrikah pa si odprita novo temo v drugem oddelku,recimo ZVOK IN SLIKA.Mislim resno

Caligula ::

Nisem zacel s tem.

Drugace pa moram rect, da me pri NECu cedalje bolj resno moti njegova pismenost oz pomanjkanje le te. Zlo butasto je vcasih, ko lahko vsi preberejo kar je zapisal samo sam ne more tega prebrat in zgleda da to ni stvar firmwera.

Skratka zna pridt dan, ko bo sou zarad tega vn z moje kiste in noter kaj drugega, kar bo znalo podobno dobro pect DVDje ampak boljse brat. :|

bezerk@work ::

Ja res, zašla s teme, pa vseeno.

To je res, NEC 2500 ma grozne probleme prebrat karkoli proti koncu DVDja, in to na zelo solidnih medijih, kot so Traxdata (Ritek G04).....
Pioneer 116, ki ga imam, pa to prebere brez kakršnihkoli težav.

Caligula,
sorry, ampak kakšne skripte, zaradi česa rabiš skripto, kaj dela skripta, zablura sliko, pobere ostrino, da gre manjši bitrate čez !? razloži prosim, al kr neki, skripte, skripte, skripte....
10 ur v VHS kvaliteti me ne zanima, mene zanima DVD kvaliteta, ne pa VHS, to ti probam dopovedat.

Caligula ::

Bezerk, spravljam se ze dva tedna napisat eno temo predvsem za DV v KDVD tko kot je treba in ko bom bo tam pisalo.
VHS kvaliteto sem omenil kot dodatno moznost za vse, ki bi radi na DVD predvajalniku gledali tudi meterial, ki ne rabi najvisje kvalitete ampak je pol fajn pac to, da gre 10 UR gor.

Meni NEC niti ne sitnari pri branju toliko proti koncu. Nasploh ga kdaj kaj matra. Skratka premalo je pismen in sem ze sitnaril Herrieju, ce se da to kej porihtat s firmwerom ampak kaze da ne.

bezerk@work ::

firmwareov sem probal kar nekaj, za dual layer, 107beta, original....... ne pomaga nič.
Meni najde proti koncu ful napak in speed graf gre cik cak, gor pa dol, ko mu hitrost zbija.
Pioneer prebere za šalo, tako da se ne sekiram, samo da peče, to pa odlično !

Caligula ::

Ze sam a ni mal butast, da bi mogu met se DVD-ROM sam da bi lahk normalno bral kar zapise?
Ce se tole ne bo popravlo se bom posloviu od njega verjetno eventuelno.

Sam se ni nic na trgu kar bi se mi zdelo boljse.

clancy ::

Caligula, že sem hotu kupit NEC-2500, ker si ga tako hvalil in tudi v nekaj testih se je dobro izkazal, vendar vidim da zadnje čase ugotavljate njegove pomanjklivosti.
Kaj naj zdaj kupim Samsunga SH-W08A? Ker zgleda da je Samsung tudi vredu, saj imam doma CD-RW SW252F in sem z njim zelo zadovoljen, ker je tih, hiter in zanesljiv.

Caligula ::

Ma dej ne bit kilav in NE primerjaj CD/RW in DVD/RWjev istih firm, ker ni NOBENE!!! korelacije med tema dvema zadevama.
Zakaj Samsung?
Si kje bral dober test?

Ce ne zakaj pol!?!

Skratka NEC 2500 je najboljsi pekac. Samo pa bere bedno.
Za moje pojme bi ti rekel, da ce v kisti nimas dodatnega DVD-ROMa vzames kar kakega Liteona ali Pioneerja ali pa LGja.

Pozabi pa firme kot so Teac, Asus, Plextor, Samsung, Sony, Toshiba, ...

clancy ::

O. K. hvala za nasvet, bom upošteval tvoje predloge, sam ni mi jasno zakaj naj pozabim Plextorja?

Caligula ::

Ker so ostali nasteti boljsi in pa precej cenejsi.

krho ::

Caligula: Veš kolega ima NEC ND-2500, pa je edini pogon, ki je sposoben prebrat tisto, kar je NEC napisal samo NEC. In to se zgodi ~ 2x na 10 DVDjev. Jaz temu pravim jajca. Ne bere DVD-ja Nobeden od treh modelov Pioneerjev, ki jih ima, ne Tohiba, še Plextor PX-708A mi ga ne prebere.

Jaz imam Plextorja, pa od > 100 posnetih DVD-jev še nihče ni imel problemov prebrat kateregakoli od DVDjev, ki sem jih spekel.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako posneti film iz digitalne kamere?

Oddelek: Zvok in slika
375327 (4155) m1h4
»

Za vse, ki radi iz mini DV kamer dajete video na racunalnike, DVDje,..

Oddelek: Zvok in slika
203249 (2470) CaqKa

NEC 3500 ali PIONEER 108 ?

Oddelek: Kaj kupiti
392163 (1394) boštjan
»

NEC 2500 visje hitrosti pisanja in bitsetting (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
12610258 (6497) delfinus
»

Video konverterji

Oddelek: Zvok in slika
131877 (1740) marS

Več podobnih tem