» »

rac. zmrzne cez noc/po nekaj urah

rac. zmrzne cez noc/po nekaj urah

diskow ::

Problem
- Ce imam rac prizgan in ga ne uporabljam vec kot 3 ure prbl. se mi zadeva obesi (rac ne reagira vec)
- To se dogaja v primeru da laufam kaksen program ali pa tudi ne.
torej mozne varjante:

npr. hocem imet prizgan samo emule cez noc in zjutraj ko pridem zraven opazim da je rac. zmrznu - premaknem misko in mogoce po 15 sekundah se bo pocasi prizgal monitor (to je najvec kar lahko spravim iz njega)
tukaj opazim tudi da npr. povezava (adsl) ne reagira vec, ker mi nobene lucke na modemu vec ne utripajo kar bi nakazovalo na to da je se zmeraj povezan na emule in downloada...

ni pomembno da sem konektan na adsl sem ugotovu, ker tudi ce pustim rac samo prizgan vec kot nekaj casa (recimo vec kot 3-4h) mi zopet frizne, s tem da ni nujno da katerkoli program laufa, lahko je samo rac prizgan...

kaj naredim potem? restartam na reset gumbu in vse dela normalno, s tem da ob zagonu nikoli ne pozene scan diska, kot da bi bil rac normalno restartan

kaj lahko se povem:
windows xp
nimam nobenega screen saverja, monitor se sam ugasne, cirka 15 min
imam norton antivirus, updajtan..
spybot, updajtan..

specifikacije:
amd athlon 2500+
ram 512
mb: asus a7n8x-x
gf fx5600

to se dogaja od samega zacetka, rac je star malo vec kot pou leta...
ce bi se to nanasalo samo na e mule bi prezivel, vendar uporablam rac. za musko in imam pomembne projekte gor, tako seveda nesmem niti slucajno pozabit da ga pustim prizganega brez da sem sejval projekt...
hmal bom obolu, tko da ce kdo ve kaj bi to lahko blo bi mu bil zelo hvalezen...

d
  • spremenil: diskow ()

b ::

IDE kontroler v nforce2 chipsetu ima bug.

Ce imas windows, namesti nforce2 platform driverje (default od windows pac nimajo workarounda za bug), ce imas Linux, je workaround v kernelu 2.6.6.

Jaz sem bil ves nesrecen, ker je moja a7n8x pod Linuxom zmrzovala, menjal sem RAM, poganjal memtest, poganjal cpuburn, nic je ni sesulo. Pol pa kar enkrat vmes med delom al pa ko me ni blo - freeze.

Najvecji spas je pa bil, da racunalnik od punce, v katerem je a7n8x-x dela kot urca, tudi s tistim RAM-om, ki pri meni ni deloval v dual channel (v single pa ja, tako kot na -x, ki nima dual). Nic mi ni blo jasno, iz masine sem pobral vse, razen graficne kartice. Potem pa sem malo brskal po netu in odkril, za kaj se gre.

Nasel sem tole in resil problem. Na Windows kisti se ni pojavil, ker sem takoj po namestitvi windows dal gor se nvidiine driverje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: b ()

bom probal...
vidim da so zdej pred kratkim prisli novi driverji...
vem pa tudi da nimam default windows driverje ampak imam nforce_2.45 driverje....
je pomembno da jih prej odinstaliram?

b ::

To pa ne vem, windows ni glih moje podrocje.

Po mojem se ti zlo splaca prebrat nforcershq.com, tam bos najvec zvedel o nforce chipsetih.

sem probal in nalozil zadnje mforce driverje...
nazalost to ni resilo mojega problema... vse je tako kot je bilo
ima kdo kaksno drugo idejo mogoce. oz. je imel isti problem kot jaz in ga resil na drug nacin...

hvala b vseeno,
d

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lan in NFS souporaba - pretok podatkov

Oddelek: Operacijski sistemi
331484 (1184) KoKi
»

Koliko dobim za moj PC

Oddelek: Kaj kupiti
211139 (879) Veron
»

Kakšno mat. ploščo za AMD 2800 (čipovje)

261438 (1256) Dead_Eye
»

Katero nForce2 plato (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

47931905 (18500) Jaffa
»

Radeon 9800 128 Sapphire

Oddelek: Strojna oprema
421875 (1292) cajne

Več podobnih tem