» »

Davek!

Davek!

Mihc ::

Pozdravljeni!

Imam vprašanje! Oče mi bo dal svoj avto in sicer bova predajo naredila z darilno pogodbo! Sedaj me pa zanima koliko bo država zahtevala davka za to dejanje! Vrednost avtomobila je 500.000,00 SIT!
Če pa poznate kakšno boljšo varianto predaje avtomobila, kjer bi manj davka plačal, mi prosim sporočite!

Že v naprej hvala!

LP, Miha:))
Življenje je lepo če ga živiš!Se splača!!
  • spremenil: Mihc ()

kuglvinkl ::

Simple. Pokliči na izpostvo Davčnega urada, kjer živiš, pon, sre. ali petek. Vse ti bodo povedali.
Your focus determines your reallity

mrTwelveTrees ::

simpl k pasul ... poklič, tako kot ti je kuglžinkl reku (ups) kuglavinkal :D

MadMax ::

Kdo pa še plačuje davek?
Bejž do najbližje hiše ki dela prepise, pa naj vama sestavi papirje-kupoprodajno pogodbo (3÷4kSIT), pol k notarju (pozor, ravno 500k je meja, naj posrednik napiše 450k) kjer spet pustiš ene par jurjev (še ne 5kSIT) nakar sledi odjava/prijava vozila na AMZS ali UE.
Pa procedura pri zavarovalnici (da fotr dobi nazaj neizkoriščeno zavarovalnino).
Je lahko še cenejše?
Z darilno pogodbo je kvečjemu več komplikacij, notarja moraš vsekakor plačat, odjava/prijava je standarden postopek...
Morda se izogneš posredniku, se pa s tem najbrž potunkaš v cenitev vozila, ki je IMHO dražje od posrednikovih 3÷4kSIT.
Pa koga briga, če imaš na papirju napisano kot da si avto kupil, čeprav dejansko nikoli plačal?

Read my signature :D
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMax ()

MadMicka ::

Pomoje, da ni nobenga davka.

Ti enostavno dobiš nekje en šimel darilne pogodbe, vneseš notr vse tvoje podatke, od očeta in od avta, gre oče do notarja, da mu overov podpis, in potem gresta nekam, kjer delajo tehnične preglede, tm majo tud za delat prepise, oče avto odjav, ti ga prjaviš in to je to...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Registracija / prepis vozila s pooblastilom? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5626384 (10399) johanblond
»

Prepis hiše (strani: 1 2 )

7216283 (13972) GregiB
»

darilna pogodba za zemljišče (strani: 1 2 )

6719918 (16553) kloko
»

Odpoved dedovanju (strani: 1 2 )

9333070 (31230) Okapi
»

Prepis hiše - oče>sin

228201 (7837) Okapi

Več podobnih tem