» »

Telefon samo za GPRS

Telefon samo za GPRS

Plocnik ::

Iščem en čim cenej aparat, k bi ga mel samo za povezavo PCja v internet. Pogoj je pa v bistvu sam ta, da se mora dat hkrati prklopt podatkovni in napajalni kabel.

Hammer ::

Samsung SGH C100

Sam ga uporabljam že 3 mesece in deluje v redu.
Telefon ima GPRS klase 8, dosegam hitrost okrog 5KB/s, ping 800/1000ms, podatki gredo skozi Irda, ki stane okrog 8000sit.To je vse z moje stran.

Aja pa še to Samsung SGH C100 stane 3.900sit v simobilovi akciji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Hammer ()

sash ::

si razmišljal morda o PCMCIA kartici ?

Oba največja slovenska ponudnika tovrstnih storitev jih ponujata (mobitel v okviru mobilne pisarne za cca 30k sit, simobil pa tud v neki akciji za 10k sit)
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sash ()

Plocnik ::

Sem, sam ker mam PC, bi rabu še pcmcia adapter k je dodatnih 10k sit, tko da je ta varjanta s telefonom precej cenejša.
Drugač je tale samsung čist super telefon. Problem je da je preveč super(cena) glede na to da bi ga mel sam za gprs(64k barv, itd..). Pa ta varjanta s simobilom mi ne pride v poštev, ker bom pr mobitelu vzel paket za prenos podatkov.

Tody ::

www.mobisux.com pa tm poglej kaj bi bilo zate... vprašanje če ima kod tak telefon... pomoje bolje da pogledaš med male oglase če kdo kako starino proda ... like Nokia 3510, ki je čist cool telefon ima vse funkcije starih plus gprs in wap 1.0 Drugače pa nobenih posebnih dodatkov (razen polifoničnih melodi)

Po drugi strani pa malce razmišljaj če uprabljaš računalnik samo ti ozirom povezavo z internetom moreš tako in tako kupit infrared sprejemnik al pa bluetooth sprejemnik da se bo lahko telefon z računalnikom pogovarjal..in ko si pri računalniku maš lahko tudi telefon tam.... slaba stran tega je da se ti bo povezava prekinila če te bo kdo klical...

Hammer ::

slaba stran tega je da se ti bo povezava prekinila če te bo kdo klical.

Ni res jaz lahko celo kličem in sprejemam klice, ko sem na nternetu, vendar ne smem prenašat podatke.Povezave mi pa nikakor ne prekine.

Tody ::

No torej ? Če si lih takrat na IRCU te bo dol vrglo... če boš lih takrat nalagal kako stran te bo dol vrglo.

Hammer ::

No torej ? Če si lih takrat na IRCU te bo dol vrglo... če boš lih takrat nalagal kako stran te bo dol vrglo.

Ne bo sam mobitel se zelo počas odziva če npr. nalagam strani s 5KB/s. IRC pa ne rabi več kot 2KB/s tako, da se mobitel normalno odziva linije pa mi ne prekine tudi če je hitrost 5KB/s , ko me nekdo kliče.
POVEZAVE MI NE PREKINE V NOBENEM PRIMERU!

Plocnik ::

No ne se glede tega tok prerekat. Pri mobitelovem mega paketu, dobiš itak zraven sim kartico, k je namenjena sam za podatke, torej me ne bo nihče klical.
Kar se kablov tiče, ma ericson USB kable, k so hkrati tud polnilci, sam stane en kabl 15 jurjev. Ne vem od kje jim ideja o takih cenah.
Tko da je najboljš IR povezava. Ogledane mam zdej ericssona t39 pa r520 ter siemensa me45 pa s45. Vsi majo IR ter 4+1 GPRS.
Kakšni komentarji na katerga od teh telefonov, oz. kak nov predlog.

Hammer ::

Definitivno Siemens-a S45, daleč najboljši od vseh naštetih.

CaqKa ::

če bo ona nokia 3510 dovolj ne vem..
ker poleg tega da ima telefon gprs in IR/bluetooth/data kabl, more imet še modem če hočeš da bo to delaovalo na računalnik..
sam imam siemens s45 preko ir za dlančnika... na čase bi si želel da bi imel bluetooth. samo tisto potem cene zrastejo v višave.

jRk0 ::

najcenejsi gprs mobilnik ti je pomoje siemens m50, da se napajanje pa podatkovni kabl skup naret pa da ti ga potem polni lepo cel cajt! malo pac samo povezes kable pa je:)

drugace pa ker podpira simobil neko stiskanje podatkov ful hitreje dela zdaj kot mobitel, tako da z aparati ki majo gprs klase 10, bos dosegal precejsno hitrost za tak nacin povezave v svet...

nokia 6310i z novim sw pa je tudi zlo hitra;)
You fuck up once, you loose two teeth.

Caligula ::

Najcenejsi je kak Fisio ali pa Ericsson t39 pa ga lahk tud prek Bluetootha prklopis k stane 5 cukov na USBju al pa prek kabla al pa prek IRja.
Sam je eno malenkost pocasnejsi od Siemensa pr GPRSu.

Plocnik ::

Kupu sem s45, pa je super kar se hitrosti tiče, zanima pa me kako svojo dial-up povezavo nardit, ker dozdej sem uporablu gprs assistant od siemensa, jaz bi rad dal pa v share to povezavo. Imam XPje.
A ma kdo kako idejo (al pa link do kake strani), kako napajaln pa data kabl skup spravt.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Simobil-Gprs (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11412544 (7306) [_MW_]
»

kako z pc-jem na internet preko telefona?

Oddelek: Omrežja in internet
242818 (2342) CaqKa
»

Kateri mobitel z BT in GPRS

Oddelek: Mobilne tehnologije
101447 (1370) Caligula
»

Folk, kake mobitele ste imeli in kakega imate zdaj? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13612181 (10357) atubbuta
»

Nasvet pri nabavi mobilnika.

Oddelek: Kaj kupiti
381665 (1164) Vlady

Več podobnih tem