» »

Nasvet pri nabavi mobilnika.

Nasvet pri nabavi mobilnika.

Vlady ::

Ne vem, če ta tema ravno sodi v ta del foruma, če ne, bi prosil moderatorje, da jo premaknejo.
Zanima pa me tole:
Rad bi si kupil nov mobilnik, z barvnim zaslonom, MMS, bluetooth in dobro baterijo. Več kot 20.000 ne bi dal za mobilnik (mislim skelniti naročniško razmerje). Tretnutno sem v ponudbi zasledil Philips Fisio 825 in Nokia 3510i pri mobitelu. (Mobitel ima tudi poceni storitve).
Ne vem za katerega bi se odločil, saj sem slišal, da ima Philips zelo težaven meni (tako kot motorola), Nokia pa nima bluetootha in ima slabšo baterijo.
Več o teh dveh mobitelih, si lahko najdete na tem naslovu
Torej, za katerega se naj odločim??? [:D


----------dodal ali3n----------
Premikam na željo avtorja:D
  • premaknil: ali3n ()

Turboslav ::

Definitivno Nokio!
Jaz imam Philipsa, sicer je 820, vendar pa nisem ravno zadovoljen, ker daje telefon izredno plastičen občutek, hitro se naredijo praske na plastiki, poleg tega mi je začel štekat vsake toliko časa. Res je sicer, da je lahek in majhen, vendar pa to ne odtehta Nokiine zanesljivosti!!!

Torej, Nokia!

LP

mlakar ::

Vlady jst mam SonyEricsson t300 pa je vrhunski telefon! Na prvi pogled mi je bil mal grd, dam pol sem se ga v pol ure navadu in sedaj mi je full lepo:D , podpira vse kr rabš. ma dobr barvni zaslon, odlične melodije, baterija pa zdrži okol sedm dni!
Tko da jst ti ga priporača, res8-)
lp

SkIDiver ::

Včeri sem imel čast pogledat si podrobno 3510i in lahko rečem samo eno. Poden od podna čeprav prisegam na nokio ampak ta telefon je pa nikakaršen. Sploh ne moreš izklopit funkcije, da ti čez cel zaslon ne bi prikazal ure, zvonenja so obupna in skladatelja tudi nima, da bi kj svojega skomponiral. Sem razmišljal, da bi si ga nabavil pa me je minilo. Poleg tega pa še bluetootha nima. Jz bi reku, da še malo počakaj ali pa se odloči za Ericssona, ker imajo zares dobro obložene mobilce trenutno zunaj čeprav jih ne maram.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

mlakar ::

sj jst sm si tut reku, da za noben dnar ne kupm Ericssona, sm biv zvesti privrženc Nokie, sam zdej mi ni žov, je dobr odličen mobilnik:D :D :D
LP

Blisk ::

T300, je najbolj grd telefon na svetu, pa če še maš megana to paše full skup.
Kar se tiče nokie 3510, je pa res totalno zgrešen telefon, zato tud jst čakam na eno tako zadevo, da bo okrog 20 jurjev in da ima BT, ali IR povezavo. Ampak zaenkrat je še vse ali predrago, ali zanič.

krneki0001 ::

Sam mam že kar nekaj let nokio 7110i, pa vem da jo bom zamenjal samo takrat, ko bo prišla kaka nokia ala komunikator v rang cene, ki bo ugodem za moj žep.

Prisegam na nokio, vedno je bila je in bo najboljša firma telefonov.

LP
Nebivedu

||_^_|| ::

nebivedu: hehe, jst mam tut ta telefon že 3 leta. Dvomim da bojo še kdaj kej tok legendarnega nrdil. Še vedno je hud telefon, pa dela brez napak. Sam sm pa že najdu možnega kandidata za zamenjavo: 7250. Ko bo keš:)

Dr_M ::

jest sm meu tut nokio 7110 pa mi je po 3 tednih en procesor not crknu.zato mam se zdej (modificirano) n5110:D :D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

krneki0001 ::

Dr_M men ni nikol niti pisnu in mi po treh letih še vedno baterija dela tut 8 dni, če ga ne uporabljam dost.

||_^_|| sem si jo ogledal. Lepa stvar, res bo naslednik moje nokie 7110.

LP
Nebivedu

krneki0001 ::

ŠE bol všeč mi pa je nokia 6650 - ta bi bila še boljša za naslednika.

Že tole:

High-Speed Data
Up to 57.6 kilobits per second in circuit-switched data networks
Up to 384 kilobits per second (downlink) and 64 kilobits per second (uplink) in WCDMA packet transmission networks
Multitasking: Take and send pictures while you talk

je prepričljivo.

LP
Nebivedu

Zgodovina sprememb…

Dr_M ::

@nebivedu
nikol ne zmrzne?? to se je men ful dogajal na WAPu, da je telefon enostavno zmrznu.pa baterijo sm usak dan polnu, no nakonc je pa telefon kr konc uzel. pomoje zato ker se ful pregrevajo.po eni uri wapa sm meu ze cist rdeco roko od vrocine.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

CyberMark ::

Pozdravljeni!

Priporocam Siemensov S-55! Resda je telefon pri Mobitelu malce drag, tudi barvni zaslon podpira le 256 barv, vendar sta to edini pomankljivosti, ki ju opazimo pri telefonu! Ostalo deluje vse tako kot mora!


Lep pozdrav

Vlady ::

Hm ampak jest nebi dal rad za mobitel več kot 20.000 sit. Pa zelo velik plus mobilca bi bil povezljivost z računalnikom (tudi nekaj notranjega pomnilnika). Sam sem tudi privrženec, Nokie, vendar se mi ta Philips zdi prepocen za tolk funkcij kot jih ima. A ma še kdo kake izkušnje s tem Philipsom??? :)

krneki0001 ::

Dr_M men se nikol še ni segrel.
Uporabljam ga za dostop do interneta (IR), pa mi recimo celo noč dela, pa ni nobenih problemov in se tudi malo ne segreje. Očitno so ti podtaknili pokvarjen izdelek.

LP
Nebivedu

~Panter~ ::

Hm, Nokia all the time :D jest mam 6310i pa lahko rečem da ga ni bolšga telefona. Sicer nima barvnga zaslona pa polifoničnih melodij, sam je pa legenda. Sem meu prej 6210 pol so mi jo pa ukradl. Je bla pa res 7110 legenda, jo je meu sosed pa so jo tud nemu ukradl. Glede 3510i pa tkole, je kukr tolk uredu, ma pa še ene par bugov, ampak to bojo sigurn odpravl z naslednjo verzijo softwara. Jo ma sestrca pa je še kr zadovolna z njo, sej za 10k sit je res super telefon. Se da kr fino govort z nemu pa smse pisat, važn je pa, da ma javo pa GPRS, k je pa dost hitr, se kr pozna tud v primerjavi z mojo 6310i.
Pogum ni odsotnost strahu, je le sodba, da je nekaj drugega pomembneje od strahu

||_^_|| ::

Probleme z zmrzovanjem reši novejši software.

R0K ::

Če že iščej nekaj kvalitetnega pa za bolj malo dnarja, lahko poiščeš tudi kakšnega Ericssona T39.

Sem ga sam imel nekaj časa in lohk povem samo nekaj - NORO! Telof ima stvari, ki jih ne premore veliko novih mobitelov. Bluetooth, ir, email klient, gprs in hsdc itak, batrija noro dobra, ekran velik za tako majhen telofon.

Cena bi mogla bit okol 30k sit pomojem. Za tak denar ne dobiš podobne zadeve.

Jest bi ga takoj uzel nazaj, sam me je en drug še mal bolj prepričal :) (t68i)

Blisk ::

SIemens telefoni so pa največja jajca od telefona.
Ne poznam človeka, da k ga je mel, da ni bil vsaj 2x na servisu z njim, bilokaterim.

Dr_M ::

Blisk ja to je res. moj stric jih je mel ene par, pa mu je skos neki crkoval. zdej ma pa neke nokie, sicer se se zmeri prtozuje, ampak mu usaj delajo tko kot treba(pac je mal bl tecn:D )
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

flipflop ::

@Blisk: sedaj poznaš enega. Sem imel s35,ki je delal brez vsakih težav,pa je tudi na tleh že nekajkrat bil,sedaj ga ima brat,pa še vedno dela kot je treba.Jaz imam s Siemensi pozitivne izkušnje.

dux ::

Evo, Blisk, jaz sem drugi. Siemens C 35 i imam ze 2 leti in dela BP. Ze veckrat je imel crashteste, ampak se se vedno drzi in dela kot nov. Baterija je OK, funcije ma pa tud. Jaz ga bom imel, dokler mi baterija ne crkne:D Za druge ne vem, amapak jaz sme ekstremno zadovoljen z njim in naslednji telefon bo zagotovo Siemens8-)
Upanje je v nasih odlocitvah

Vlady ::

NO ja.. nazadnje sm kupu Philips Fisio 825. Scena, ko dobiš zraven cd z programmom, da lahko na mobitel mečeš stvari :) ;) Zanimivo in morda še celo uporabno. Edino, kar me moti je to, da je full majhen in da ima zaradi tega full majhne tipke! :( No ja... bom pa ženski dal za tipkat... :P >:D :D ;) Hvala za nasvete, ogledal sem si skoraj vse zgoraj naštete modele.

||_^_|| ::

blisk: buče prodajaš. Moja boljša polovica ma že lep čas c45, njen brat pa s45 pa delata brez kakršnih koli problemov.

Blisk ::

Siemenski so delali do tistga modela, k je bil tak mali v modrozelenem ohišju, modela ne ve, ampak približno izpred 3 let, vse ostalo SO JAJCA, toralna jajca, 6 ljudi poznam, k so meli Siemensa, pa so jih zamenjali večinoma za Nokio, ali Ericsona.
Edin edn frend ga še ma, pa njemu menda dela ok, vsi ostali pa so jih zamenjali.

para! ::

Blisk, to, da so tvoji, morda ravno ne najbolj brihtni, "frendi" zamenjali Siemense za druge znamke telefonov, še ne pomeni, da je Siemens zanič. Samo v premislek, ker drugače imam dobre izkušnje s Siemensovimi domačimi in mobilnimi aparati.
Death before dishonor!

flipflop ::

Doma imamo še enega Siemensa S10,in pa S35,pa oba delata bp. Vem pa,da ga je Siemens pokronal s C35,ki se precej kvari,najbolj baterija. Vendar pa zaradi tega govoriti,da so vsi Siemensi jajca,ni najbolj pravično,kajti še vedno delajo zelo dobre aparate.

pingec ::

Vlady:kako ga bos povezal z pc-jem se dobi kaj zraven?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

pingec ::

pa se neki me zanima kaj je najbolsa izbira med sonyericson t300, nokio 3520i in philips fisio 825
predvsem me zanima da bi mobi meu java igre, polifonične melodije, dober zaslon,mms
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

mlakar ::

king jst sm mev vse tri omenjene telefone doma in je t300 definitivno najboljša izbira. res da nima jave ima pa zato daleč najbolj vzdžljivo baterijo. tko da je res odličen telefon!
LP

Vlady ::

king kupt morš vse...:'( ampak sej upam da se da dobit bluetooth vmesnik za na USB.

Vlady ::

mlakar, philips naj bi zdržal 9-17 dni z to baterijo v stanju pripravljenosti. :) No tko piše, kolk je pa res, pa ne vem. Sam zaenkrat zgleda, da kr drži to kar so napisal.

mlakar ::

to je res da piše 420 ur v pripravljenosti, ima pa zato 5 ur pogovorov in ne 7 kot t300. V praksi se pa ta pripravljenost čisto drugače obnese, bolj pomembno je koliko čase se lahko pohovarjam, razen če nimaš telefona namesto ure!

Blisk ::

OK JAZZ, da še povem tebi k si brihta dejstva.
Enmu je Ziemenz polnil tako, da mu ga je nafilal do maximuma v 5 minutah in potem nehal filat, ko pa se je pogovarjal, se je tud sam 5 minut, pa je bla baterija prazna, na servisu so zamenjali baterijo, pa je blo isto.
Drugemu je baterija 1x držala 1 dan, drugič 3 dni, tretjič, sam 2 uri, pa ga je nesu na servis, prvič so zamenjali baterijo, je tel delal 1 teden, pa je blo spet isto.
Tretji mu je telefon nonstop prekinjal, ga je nesu na servis so neki čarali, na konc rekli, da ne dela in so mu dali novga, pr tanovmu mu je šla baterija po 1 tednu, je dobu novo, potem pa je bil problem, ker nikakor ni vleku.
Pr četrtem, mu je ziemenz nonstop prekinjal, ko sva se pogovarjala, ga je nonstop ven metalo, servis ni zriktal NIČ, zato je 1x k ga je totalno razpizdilo zagrabu gsm in ga vrgu u jezero, naj se ribe jebejo z njim.
Pr petem, je blo tko, da ko se je neki cajta pogovarjal, se je začel zvok full čudno obnašat, sm ga slišal sam še tko kot da je robot na drugi strani, so mu dal nov telefon, je hotu NOKIO in jo je dobu.
Več se mi ne da razlagat, kt sam to, da je prv vseh telefonih šlo za različne modele Zimenza.
(SIEMENS)

Vlady ::

So mele ribe dobr futr :)
No jest pa povem samo to: moj kolega je mel Siemensa M35 al kwa je že bil un model (vodotesen pa proti udarcem). Ne vem, ampak on je vsak dan telefon najmanj 3x vrgu na tla (oz. mu je padu) dal ga je v vodo, avto je čez njega pelu (namakedamu) in mu je še vedno delal, pa še to navado je mel, da ko je pršu domov, je vedno telefon vrgu na pisalno mizo... Po čudežu, mu je zdržu 3 leta, in ni imel problema s signalom in baterijo.
To je čist odvisn, kakšno robo dobiš, in kje kupš. Soemens firma je čist kul, sam če maš nesrečo pač maš nesrečo.
Jest sm recimo tud že dvakrat menu disk 80GB maxtor. Obakrat je kr naenkrat crknu. Vsakič sm zgubu ogromno podatkov, na servisu so pa govoril, da je ta disk čist u redu in da mora delat. Zdej mam že tatretjega not, in zaenkrat še dela (potrkajmo na les), pa čeprav že začenja nekaj zaje****t. Včasih je dostop do podatkov (read transfer rate) pod 8000KB/s (še slabš kot na računalnikih 486!!!) Ko sem ga dal not, mi je kazal minimalno 21000kb/s in maximum 48000kb/s. Zato pravm, da je čist odvisno od dobivatelja, kaj dela z to robo, in kje jo kupš. Tud pr Motorolah je enako, ene so slabe (Italjanske) ene pa delajo brez problema. Sam itak ma Motorola tak meni, da je res bolš mobitel vržt v jezero >:D Njabolj logičen meni ma Nokia, za njem Siemens, za njem Philips in tako dalje, na zadnjem mestu Ericsson in Motorola. Res da se je kakovost Ericssonovih mobitelov zelo povečala odkar so skupaj z Sonyjem, vendar so mobiteli tko nekako "leseno" obnašajo. Kakovost Motorole pa zavisi od tega kakšno kupš (Italjansko al navadno) in kolk keša daš zanjo.
Če pa se tvojim kolegom tolk kvarjo Siemensi, pa naj se na servisu zmenijo tako, da bojo dobil 100% dobro robo, če ne pa članek v časops. Verjem, članki vedno pomagajo >:D Jest sm v Mlacomu reku, da jih bom dal v časopis, če mi še enkrat tak disk dajo in kot kaže, ga bom kmalu začel pisat. In ko sm jim omenu člank, so mi disk zamenjal v rekordnem enem dnevu!!!! >:D Taprvič sem čakal skoraj 14 dni!!!
Drgač pa glej, da zraven elektronskih naprav dobiš certifikat firme, da je robo testirala. Recimo ko v anniju kupš računalnik, čakaš 1 teden, da ga stestirajo in ob računu dobiš garancijo 24 mesecev in cetrifikat testa. In lahko povem, da računalnik niti enkrat še ni bil na servisu. (potrkam na les...:D ) Velik firm prodaja netestirano robo, in ko sem v Mlacomu vprašal, ali oni testirajo robo, so mi rekl: To mora 100% delat in ni treba testirat... Mislu sm si svoje vzel nov disk, se zaklel, da pr njih ne kupm niti vijaka več...

||_^_|| ::

Vlady: verjameš al pa ne ampak isto je delu moj frend z nokio 3210 (razen tistega z vodo in avtom) pa je delala 2 leti preden jo je dokončno razbil

Blisk ::

Vladek, mogoče pa ti ne dravnaš z diskom vredu, da ti crkuje.
Ali pa maš zvočnike preblizu računalnika kot jih je mel moj frend, pa mu je vedno disk crkval.
Kar se tiče GSMov, pa tud jst delam vse živo z nokio 3210, pa dela ko urca, pa da je že bil 100x na tleh u prafaktorjih.

pingec ::

ker mobi od treh pa ma najbols zaslon pa kere igrice ma nokia 3510i?
ker od teh treh pa podpira javo?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Vlady ::

Ja sej jest sm meu tud prej Nokio 3210, pa je baterija u bedu. Sej mobitel še vedno odlično dela, ampak baterija pa sam dva dni. :(
Blisk, zvočnike mam zraven monitorja, računalnik je pa spodaj v mizi, tko da bol mal mogoče, da bi blo kej z zvočniki. Sej mam še 40GB maxtorja not (original, ko sm kupu kompjuter) pa dela kot urca (ponovno trkam na les). Dela pa zato, ker je bil kompjuter stestiran. Sej sm 3 tedne čaku, da so deli pršli pa en tedn je bil na testih!!! :) Ampak saj dela tko kot mora!!!! :D Ne pa Mlacom jajca. Moj frend tm kupu plato pa procesor, ostalo je mel že doma pa neki od starga kompjutra. Da vse njim da mu sestavjo, in plača mastno 7000 SIT!!! (smo hotl, da bo garancija velala in smo dal raj "strokovnjakom" v roke za sestavt). Ok vse super in lepo do tuki. Prnese kompjuter dam, hoče dat winse gor, pa mu vsakič zašteku med inštalacijo. Po ene pol ure laufanja, je neki prov leo zasmrdel. Odpreva škatlo in vidva da kabli ustavljajo hladilnik na procesorju!!! Strokovnjaki pa taki. Dava kable stran spet isto.. vsakič zašteku. Dava v Biosu na 1100MHz (original je bil 1533MHz AMD 1800+ palomino) in winsi se končno inštalirajo (to zniževanje frekvence sva stopnjevala). Zdej mora met računalnik na 1100MHz namest na 1533MHz!!! Sva nesla nazaj ampak oni na servisu niso nč najdl. Potlej sm jest sam vzel plato domov, in zamenjal par delov (kondenzatorje in dva napetostna stabilizatorja) in je procesor delal dokaj normalno na 1533MHz, samo po 6 urah polne obremenitve se mu je znova strgal. Čudn edin to, da na servisu niso nč najdl, jest sm pa sam mal z voltmetrom pomeru. >:D No in sedaj ima 1400+ namest 1800+ plačal je pa za 1800+ ;(( Tolk o Mlacomu, in kako oni prodajajo netestirano robo. Temperature so normalne (procesor 59 stopinj, sistem 32 stopinj).
"To je novo, to mora 100% delat" >:D :D Seveda dela, če testiraš in to dokažeš. Hladilnike in vse so nameščali na servisu. Čaku je kompjuter 2 mesca!!! In na koncu niso ugotovil ničesar. To je samo primer, kako prodajajo buče...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prvi mobitel - se kdo spomne firme in modela? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9333388 (23926) DOOM_er
»

kakšne mobilne telefone uporabljate (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
14810102 (6088) zolja
»

kateri telefon imate? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
19232736 (22409) LuGi
»

kolko mobitelov ste dali skoz? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
12512440 (8609) Azrael
»

Folk, kake mobitele ste imeli in kakega imate zdaj? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13612184 (10360) atubbuta

Več podobnih tem