» »

Mlacom

Mlacom

Han ::

Imel sem priložnost videti, kako pri "novem" Mlacomu sestavijo mašino. Pri "novem" pravim zato, ker sem pred desetimi leti tam kupil svoj prvi PC, s katerim sem imel nemalo težav...
No, pred nekaj dnevi je novo kiblo nabavil prijatelj, pa sva jo odprla, ker je želel dodati CD-RW pogon. Najprej se je zataknilo pri kablu, ki je bil narobe obrnjen. Potem sem opazil, da so prav vsi, od trdega diska, disketnika, do CD-ROM pogona, privijačeni samo z ene strani z dvema vijakoma!?! Famozno MACASE ohišje (srednji stolp) se je izkazalo za zelo nepraktično; ker so na ABIT KT7 plati desno zgoraj nameščeni kar veliki kondenzatorji, je spodnji 5,25" predal neuporaben, saj pogona ni mogoče poriniti do konca v ohišje. Skratka, žalost. Da BIOS nastavitev sploh ne omenjam... Edino, kar lahko pohvalim, je to, da namesto Durona po pomoti dobiš Athlona za isto ceno :D.
  • spremenil: Primoz ()

--Switch-- ::

Moj frend je kupu pri mlacomu kisto pa mu je po 3 tednih neki poclo-pol mu racunalnik ni hotu sploh upalit- pa je probal cez nekaj dni pa mu je masina uzgala, zgleda da je sol napajalnikm, ker mu zdej neki cd-rom tolce!Lejte kaksni problemi samo za kisto brez monitorja je dal 250.000sit!Jst sem kupu masino pri autronicu pa me do zdej ni nic jebala, mam jo pa ze 2 leti!Samo ma pa autronic full drago vse skupaj-ESSEDA RULSS!

DrSergioDJ ::

Jest mam pa prakticno vse od Mlacoma --->od cdrw, do diska, durona,abitke, vse razen ohišja, monitorja inu napajalnika :D in morem povedat, da vse skupi caruje, sam cdrw micken jebe ( cdja se ni sfuku, mam pa plextorcka 12/10/32 ) sam buffer mam vedno pod 10%, ga bom na servis nesu.
...

--Switch-- ::

Ma sej ni tako slab se mi zdi da je najbolje zalozena trgovina v sloveniji, vse dobijo takoj,se kr poceni je...samo ...ni the best!

Cveto ::

Mlacom je cool, če kupuješ samo komponente in potem doma sestavljaš. Cene so ugodne, pa še hitro dobijo novosti. Kar se pa kvalitete setavljanja tiče je pa bolj podn. Najboljše je tisto, kar z veliko ljubezni in pazljivosti sestaviš doma.

AlchemY ::

sicer pa je vse odvisno od srece, vcasih dobis komponente, ki delajo nekaj let ce je treba, drugic pa ista komponenta, ista firma, crkne drugi dan, imel sem veliko takih problemov, ce ne delajo problemov zaradi garancije v bistvu ni krize, ker komponent ocitno tako ali tako nihce ne testira. No glede Durona se p vseeno nebi pritozil :D

poweroff ::

Ne vem no, jaz imam z Mlacomom kar dobre izkusnje, tam sem kupil dve masini in obe odlicno delata. Je pa res da je svoje case tam delal nek moj kolega in se osebno potrudil da je bila prva masina ki sem ju kupil res dobra... ko sem kupoval drugo pa ga ze ni bilo vec, samo ni nobenih problemov. Tudi z raznimi drobnarijami (disk, printerj, nekaj disketnikov, itd.) nisem imel nikoli tezav.

Sem pa slisal da je Mlacom na "crni listi" Univerze v LJ, ker jih je menda enkrat nekaj "nategnil". Ne vem zakaj se je slo, ampak en sistemc iz uni-lj mi je rekel da imajo neko interno prepoved kupovanja pri njih.

Red_Mamba ::

Men so prodali sfukano kamero za USB port. Na servisu je bla mesec pa pol, pridem domov pa je blo isto sranje kot pa prej. No pol po enem mescu so mi dali keš nazaj ko jim je inšpektor na prste stopu, prej pa sploh niso hotli čut o kaki vrnitni keša.

Nauk basni: Pravica še vedno zmaguje :D:D

StarY ::

ne bi reku, ker so letos postali usposobljen dobavitelj za Institut Jozef Stefan ter se za en par ljubljanskih fakultet (kemija, veterina...)!
mogoce kaka druga firma s podobnim imenom:))

R@C@ ::

RAJŠ GREM PETKRAT V ITALIJO, kt pa enkrat še v Mlakoma! men so se zamerl, ko sem kupil pri njih CHROM-ORBA, ga prinesel domov, odprl škatlo in našel na spodnji strani prstni odtis, na že odlepljenem term-traku. Malo nejevoljen odstranim trak, namažem s termalno pasto, ga poskušam namestiti na durona 800, malo težje ker so bile rahlo zvite triple nogice, pogliham, ga namestim......in že kličem male oglase za novga durona.

sej vem da je slednje moja krivda, ampak sem podzavestno povezu vse skupej in dobu odpor do Opekarske ceste - bigM!

L.P. D.J. Duck

Reso ::

V mlacomu majo zlo pocen pa se vse dobis. Sam kupovati moras po KOMPONENTAH!!

freserovski ::

V Mlacom nikoli več, no morda, so me za ram tako nategnili, da sem jih skoraj ***** zato bom šel res če bojo mel kaj zeeeeeeeloooooo pocen
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

OZZY ::

Se strinjam z ostalimi. Nikoli več ne kupujem v Mlakomu. Samo če mi dajo stvar zastojn (al pa za 2 tolarja:):):))

Uporabnik ::

jah, tud jst ne bi rad starih bojnih ran odperu...;((;((;((;((;((;((;((;((;((;((;(;(;((;(

EASYdoor ::

ma oni so taki cudaki, da jim ni para v sloveniji. pa se sef mlacoma, pred leti, ko mu naj bi posel prodal je zacel prodajati TENIS ZOGICE! to sem slisal od ust uspesnega manegmenta iz maribora, ki je na tekocem s temi zadevami, da o jerovsku, kaj je pocel na morju ne govorim!!!


lp!
...svet ni eden, svetova sta dva - PA JA :)))...

Birkof ::

Ja vse ste že povedali .

Naj vam še mojo izkušnjo povem.Lansko leto sm kupil pri njih računalnik za 350k.

In že takoj na začetku mi ni delala TV kartica in mreža.Ko sem veljavil garancijo sem čakal 4 tedne , da so mi to zrihtali. Med tem sam mogel pa groziti z raznimi inšpektorji in podobno.Nato mi je po 2 mesecih crknil CDR in so mi rekli ,da bom mogel čakati ,da ga pošljejo na Japonsk , ker kao oni ne znajo rešit problema.

No tuki je bil en veliki + , nasljedni dan so me klicali in rekli naj prinesem vso dokumentacjo od CDR-ja in da mi bojo dali novejši CDR.:)



No strinjam se oni imajo skoraj vse stvari najcenejše .Tako da je najbolje ,da sam kupiš pri njih komponente in sestaviš.



Dodal bi pa tudi da so fantje in DAR-computers-a zelo prijazni. Saj se ,da z njimi zmeniti za nakup z čeki (res da malo obresti poberejo) sam ugodnost je , ker marsi kdo ne more kupi stvar , ki je vredna 60k ,to je na šest čekov je 10 k na mesec to ja pa lažje ,saj zame ki nisem glih pri denarju.



P.S.



Tisto glede zamenjave DURONA z ALTONOM pa glih ne verjamem ,ker niso pa spet takšni bedaki pri MACOMU.



No to bi bilo vse .

Han ::

Zdravo Birkof,
tudi jaz skoraj ne morem verjet, da je v plati Athlon (Thunderbird), a BIOS pravi tako. Glede na to, da ima drug prijatelj prav tako Abit KT7 in resnično Durona, ne vidim razloga, da bi namesto Duron pisalo Athlon, če res ne bi šlo zanj. Saj bi odmontiral hladilnik, a je bilo v ohišju premalo prostora za neoviran poseg, pa še procesorji so menda zelo občutljivi (beri lomljivi, če nisi nežen). Skratka, če BIOS ne laže, je dobil za ceno Durona enakofrekvenčnega Thunderbirda.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

OC-anje ABIT KT-7A (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
704803 (4125) AtaStrumf
»

Je ta sistem o.k.?

Oddelek: Kaj kupiti
161245 (1080) grex
»

MEGAHIT ??

Oddelek: Pomoč in nasveti
221605 (1148) R0K
»

Kaj kupit celeron ali amd....

Oddelek: Kaj kupiti
181175 (889) slavc
»

spet ena konfiguracija za 500.000 SIT

Oddelek: Kaj kupiti
301965 (1508) StarY

Več podobnih tem