» »

Je ta sistem o.k.?

Je ta sistem o.k.?

grex ::

Kupujem računalnik in sestavil sem si naslednji sistem (predvsem me zanimajo pripombe na posamezne komponente).

ABIT KT7A,
1000 MHZ Tbird, AXIA ipd., (mogoče 1,33 tule)
Volcano 2 hladilnik,
256MB LD SDRAM, 133 MHzjev,
Yuan GeForce 2, 64MB GTS + TVOut,
Samsing 19" 900p,
(ostalo pa ni tako pomembno, 30 GB disk, Live, cordless miška, DVD-rom, tipkovnica, ohišje)..

Kaka pripomba glede na ceno vsega skupaj (ne vem koliko ampak 380 +-50K se mi zdi). Obstaja kej boljšega za ta denar?

Podvprašanje: Na kaj že mora človek biti pozoren pri RAMu?

Grex

JXS ::

če maš denar, vzam raj 1,33 pa rama ni nikol premal:D monitor bi pa tud lahka kakega trinitrona od sony

BigFoot ::

če boš dal dnar za trinitronca kupi raje Iiyamo.
drgač je pa tole prow zgleden PC. RAMa maš dele dost če ne misleš res nekih hudih stvari ganjat na PCu. je pa res, dodatnih 256MB pa tudi nebi bilo slabo da si bolj siguren za prihodnost.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

XCT ::

Napisal si ostalo ni pomembno!

Disk je zelo pomembna enota pri skupni hitrosti compa. Torej polagaj pozornost tudi na njega!
Web developer & designer
http://www.medialabs.info
http://nk-polskava.medialabs.info

OZZY ::

Če imaš denar ga vzemi. Jest bi vzel 1ghz tb in ga potem navil na 1.3ghz. Disk vzemi tak z 7200 obrati.
Go with the flow.

Okej, hvala za odgovore.
Tu so pa dodatna vprašanja :D

Glede diska, jaz sem že kar nekaj časa bil out iz main streama (še kr mam pentiuma enko), pa me zanima a je bolje imeti 20GB disk na 7200 ali 30-40GB na 5400 obratih (je pomembno met sploh tolk velik prostora - u prihodnosti je načrtovan še pekač).

Procesor, ali ima 1,33 večji maximum ko ga overklokaš in ali se za to splača dati več?

Ja monitor je tko tko,... ne morem si privoščit takega skoka v ceni (dam raje za kaj drugega), a je trinitron TOLIKO boljši?

A RAM je pa načeloma o.k., tip rama pa tko u smislu nanosekund, tehnologije izdelave ipd. (256 bo po moje zaenkrat dovolj, se pa itak lahka dokupi, če bi blo premal).

okej, še naprej,

Grex

Če še mal zatežim z RAMom, to sem imel v mislih:

256MB PC133 7.5ns DIMM SDRAM
256MB PC133 7ns CAS2 INFIN/MT
256MB PC133 ECC DIMM SDRAM
256MB PC133 ECC registered

Cena se od prvega do četrtega vzdiguje in se vzdigne za kake 8K.

Pojma nimam kaj vse to pomeni...

Grex

ABX ::

Thunderbird proc. je zelo drag proc raje kupi najcenejšega durona. Ostali keš pa porabi za monitor (Mitsubishi ali Sony cev). Razmisli kolko časa zdrži monitor, in ja razlika je OGROMNA za une ki vejo kaj gledat.

Na isti frekvenci je razlika med Duronom in Thunderbird tam nekje okoli 5%.
Razen za redke programe.

tudi GF2 64 ram je metanje keša skozi okno. Nove kartice prihajajo ven vsake 6 mesecev. Kupi gf2mx, KyroII (nima TV-out) ali gf2 32ram.

Disk najboljši na papirju je IBM dtla 7200rpm, (baje da se kvari, sej se tudi drugi vendar se ne ve tolko ker jih nobeden ne kupuje) zaželjena sta 2 diska zaradi varnosti podatkov. DVD naj bo od Pioneer-ja. Zvočna kartica pa naj stane 1/10 zvočnega sistema, srce se mi zjoče ko vidim cepce ki dajo 15k za zvočno in 2k za zvočnike.

In še nekaj okoli rama, rama ni nikoli dovolj, pomisli samo na kakšen način se upgrade-a stare mašine.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

slycer ::

Kar solidna mašina:))

`DoC ::

Vse je o.k. razen disk naj bo 30-40 Gb z 72oo obrati, pa ram je najbolj optimalno 384 MHz 133 7.5 ns:D
+°´°+,¸¸,+°´°~What We Do In Life, Echoes In Eternity~°´°+,¸¸,+°´°+

Okej, mal me je zdej vse skupaj zmedlo. Nameraval sem kupiti Tbirda 1000 AXIA, da bi ga navil do okoli 1350, oz Tbirda 1333, da ga navijem še dlje - a se kak duron pol s tem tud kosa??

Ali so overklokabilni vsi AXIA athloni al to sam 1000MHz AXIA athloni (namreč podtikali so mi 1200MHz AXIA Tbirde, pa nisem vedel, kaj naj si mislim).

Vem da je GF2MX 64MB metanje denarja, kaj pa GF2 GTS 64MB??

Glede zvočne kartice in zvočnega sistema ni problem, ker sem včasih bil mal maher na feršterkerijo :)

Glede monitorja bom pa z za začetek obdržal starega in šele potem kupoval, ker vidim, da jih bom mogel osebno it pogledat, ko bo čas za to (sedaj mam Samsunga 17Glsi, pa sem zato simpatiziral z istim 19")....

Nč, še enkrat hvala za odgovore.

LP, Grex

asPeteR ::

Vsi AXIA so v redu, kaji vsi ti so narejeni v Dresnu in imajo bakrene povezave.

goranTNT ::

Hm kaj bi jst dau ta tak kompjutor.
Komponente so cist v redu, mislm da tud monitor.
Disk pa naj bo z 7200 obrati. Tud disk pripomore k hitrosti.:)

Quake ::

KUPI DOBER MONITOR!!!

Je namrec zelo vazen faktor pri PC-ju, tako za oci, kot za kvaliteto slike!

abcde7 ::

Ja dober monitor, čez comp pa nimam pripomb;)

Naj še opozorim na en problem, ko boste kupovali računalnik. Ta problem se vedno pojavi, ko vprašaš magično vprašajne "A imate na zalogi??", potem sledi "Kdaj pa bo?",... pa "kdaj pa če ne naslenji teden??".

Pri Mlacomu sem popizdil, ko so še včeraj vse imeli, danes pa, ko so bili postavljeni pred dejstvo , pa ni bilo diska ta pravega (sam dražji), in grafične kartice (Yuane s TVoutom so vse prodal, drugih tudi nimajo s TV oum -- GTSov pa več kr ne bo baje zaradi GF3).
No prav, grem v druge trgovine, dobim disk in grafično, kličem pa mi rečejo, da abitke tud nimajo,... še to dobim (v drugi trgovini), ko me razveselijo še s procesorjem, ki ga sicer imajo 1000 TBirda (1333 še kao 2 tedna ne bo) in mi razložijo, da ni v AMDjevem načelu(???), da bi si lahko kar tako izbiral katero serijo procesorja bi imel (ta problem se je rešil, ko je na Mlacom klical moj prijatelj in govoril z nekom drugim).....

No to imejte v mislih, da ko kupujete kišto, ne bo nič vsaj en teden. No sedaj pridno iščem stvari drugje, a vsaj povejo mi, da bo treba malo počakat.

No, pa sem se olajšal :)

LP, Grex

Aja, pa hvala vsem za odgovore, so mi stvari sedaj veliko bolj jasne.

LP, GRex

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova mašina

Oddelek: Kaj kupiti
7764 (671) malinavc
»

Spet eno vprašanje...ki je blo 100 × :)

Oddelek: Kaj kupiti
271455 (1081) OldSkul