» »

graficna trese oz. migeta :)

graficna trese oz. migeta :)

astras ::

pozdravljeni!
Imam graficno geforce mx400 64 mb in imam problem ker mi je kar naenkrat zacela slika migetati, vse se trese. ce gledam npr. film dela bp, ko pa zazenem kako igro mi pa vse skupaj tako zamrzne da moram dat ven napajalni kabel. ima kdo kaksno iskusnjo oz. kako to popraviti?
aja, sistem je xp, masina je pentium3 500mhz, driverji so pa ta pravi, ker je prej 2 meseca normalno delala, zdaj pa to...
hvala
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

Poldy ::

Probaj znižati frekvenco na cpu na grafični. Ali pa poglej, če ventilator dobro dela.

Možno je, da se ti grafična pregreva.

ventilator nekaj melje, deluje ampak je zelo glasen (malo ropota), ne vem kako bi ga bolj pritrdil, ker se mi zdi da je malo mlahav, ce me razumes, pa tudi ne vem kako bi ga podmazal oz. kje bi ga podmazal.

kako pa znizam frekvenco?
lp

Sami ::

Če ti je 2 meseca delala, jo nesi na servis in naj ti menjajo cooler, sej imaš garancijo.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

ja, to bi blo fino ampak sem rabljeno kupil pa bi jo res rad zrihtal ker je dobra

Potem pa ščisti ventilator in probaj ponovno ali pa kupi nov GF4 cooler, ki je boljši od default coolerja, dobiš jih že za 2k.:))

ok bom probal, hvala
se mogoce kaksna druga ideja?
kaj pa s tistim cpu frekvenco, kak tisto nastavim?
lp

Če boš znižal GPU frekvenco bo grafična počasnejša, lahko jo pa znižaš z npr. Nvidia Coolbits in to v Nvidia Driverjih. Na tvojem mestu bi prvo probal sčistiti vent na grafi, če še s tem nebi šlo bi pa kupil drugega.

Poldy ::

Frekvenco lahko znižaš z coolbits, kot so že omenili, najdeš pa jih tukaj

Za znižanje frekvence nisem mislil za stalno, vendar če jo boš znižal, se bo grafična manj grela in napak ne bi smelo biti več. Tako boš videl, če je resnično krivo pregrevanje.

Coolbits je samo vnos v register, nastavitve pa boš našel - desni klik na ozadje, settings, advanced, geforce mx400

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Poldy ()

ok, graficna se mi definitivno pregreva. torej moral bom zamenjati ventilatorcek ampak ko sem hotel ga dol vzet ga enostavno nisem mogel, ker ne gre izklopit tistega kablcka za strom (na graficni)!
zdaj bom moral enostavno graficno ven in pot pod noge v trgovino po ventilatorcek. se kak drug predlog?
lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

firmware go7900GTX za go7950GTX

Oddelek: Strojna oprema
121253 (1119) ERGY
»

7600 GT V Akciji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje