Forum » Navijanje » Pregrevanje Gf MX400 !
Pregrevanje Gf MX400 !
ian wolf ::
Zdravo vsem skupaj.
En problem; kupil sem enega rabljenega Herculesa GF 400MX. Problem je v tem, da se grafična precej segreje (na otip je zelo vroča na hrbtni strani nad jedrom). Mislim, da jo je prejšnji lastnik malce preveč navil. Rami so sicer hladni. Hlajenje je še tovarniško (mini hladilnik in na njem ventilator). Zanima me s katerim programom bi preveril frekvenco jedra in kako bi zadevo malce "odvil", da se ne bi preveč segrevala.
Hval vsem !
En problem; kupil sem enega rabljenega Herculesa GF 400MX. Problem je v tem, da se grafična precej segreje (na otip je zelo vroča na hrbtni strani nad jedrom). Mislim, da jo je prejšnji lastnik malce preveč navil. Rami so sicer hladni. Hlajenje je še tovarniško (mini hladilnik in na njem ventilator). Zanima me s katerim programom bi preveril frekvenco jedra in kako bi zadevo malce "odvil", da se ne bi preveč segrevala.
Hval vsem !
Errare humanum est...
- premaknil iz Pomoč in nasveti: Predator ()
Dr_M ::
am...zgleda da teb ni jasno kako dela navijanje...
ce jo navijas s programom, je samo takrat navita ko si v windowsih, ko rebootas, greji frekvence na defult (ob predpostavki, da ne navijas z driverji).
se pravi zdej tvoja graficna laufa na defult frekvencah. ce dela stabilno in bp, potem se ne sekiri.
ce jo navijas s programom, je samo takrat navita ko si v windowsih, ko rebootas, greji frekvence na defult (ob predpostavki, da ne navijas z driverji).
se pravi zdej tvoja graficna laufa na defult frekvencah. ce dela stabilno in bp, potem se ne sekiri.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
OK, pozabimo na to ali je navita ali ne.
Pa vendar se preveč greje, ker me vrže ven iz 3DMarka 2001. PCB je peklensko vroč že, ko grafa ni pod obremenitvijo. Kako bi zadevo ohladil ? Hladilnike tako majhnih dimenzij je težko dobiti. Rami so pod pričakovanji hladni, zdi se mi, da se pregreva le jedro. Kakšna ideja ?
Hvala !
Pa vendar se preveč greje, ker me vrže ven iz 3DMarka 2001. PCB je peklensko vroč že, ko grafa ni pod obremenitvijo. Kako bi zadevo ohladil ? Hladilnike tako majhnih dimenzij je težko dobiti. Rami so pod pričakovanji hladni, zdi se mi, da se pregreva le jedro. Kakšna ideja ?
Hvala !
Errare humanum est...
Groovy ::
Kakšen je cooler na GPUju?!
Glede na to, da nisi 1. lastnik je bila grafična lahko modificirana... (na slabše seveda)
Lahko da cooler ni dobro pritrjen, ni paste, je neprimeren, itd.
MX400 se naj nebi kaj preveč grela, sam sem jo imel celo brez ventilatorja na coolerju od GPU. (seveda večja rebra)
Še eno ugibanje: kako je z voltažo AGPja?
Glede na to, da nisi 1. lastnik je bila grafična lahko modificirana... (na slabše seveda)
Lahko da cooler ni dobro pritrjen, ni paste, je neprimeren, itd.
MX400 se naj nebi kaj preveč grela, sam sem jo imel celo brez ventilatorja na coolerju od GPU. (seveda večja rebra)
Še eno ugibanje: kako je z voltažo AGPja?
I am the captain of my soul
Hladilnik je originalni od Herculesa, na njem je en mini ventilator. Grafa laufa na MSI K7T Turbo plati, v biosu nisem nič spreminjal (edino AGP je na auto, mora biti na 4X ?). Kje lahko pogledam AGP voltažo. Čudno se mi zdi, da se bratov Hercules MX400 ne greje tako. Vroča je hrbtna stran grafe, tik nad jedrom.
Bom porihtal en hladilnik od Pentiuma I in ga zalepil na jedro. Bo to kaj pomagalo, ker se mi zdi da je tisti tovarniški hladilnik bolj za okras. Je mogoče kaj narobe z grafo ?
Hvala vsem za pomoč.
Bom porihtal en hladilnik od Pentiuma I in ga zalepil na jedro. Bo to kaj pomagalo, ker se mi zdi da je tisti tovarniški hladilnik bolj za okras. Je mogoče kaj narobe z grafo ?
Hvala vsem za pomoč.
Errare humanum est...
Aja,
če misliš z AGP 3,3 V voltažo je v mejah normale cca 3.339 V.
če misliš z AGP 3,3 V voltažo je v mejah normale cca 3.339 V.
Errare humanum est...
Groovy ::
ja ni ravno za okras, ni pa tudi bog ve kaj...
Da ti ne dela v 3D marku so lahko krivi tudi driverji, ali kaka nekompaktibilnost z matično... vendar če se ti res tako greje, potem probaj zamenjati hladilnik in boš videl če je kaj bolje.
Zgubiti nimaš kaj.
Pa še en nasvet:
ne lepi reber gor, bolje bo če narediš kot sem sam pri mx440....
Hladilnik od P1, vanj 2 lukni zvrtaš, tako kot sta na grafični, vzames 2 kniping vijaka in 2 papirnati podložki, malo še namažeš GPU z termalno pasto zadevo privijačiš in bo sigurno bolje.
Da ti ne dela v 3D marku so lahko krivi tudi driverji, ali kaka nekompaktibilnost z matično... vendar če se ti res tako greje, potem probaj zamenjati hladilnik in boš videl če je kaj bolje.
Zgubiti nimaš kaj.
Pa še en nasvet:
ne lepi reber gor, bolje bo če narediš kot sem sam pri mx440....
Hladilnik od P1, vanj 2 lukni zvrtaš, tako kot sta na grafični, vzames 2 kniping vijaka in 2 papirnati podložki, malo še namažeš GPU z termalno pasto zadevo privijačiš in bo sigurno bolje.
I am the captain of my soul
Groovy hvala za odgovor in nasvet.
Bom poskusil prirediti hladilnik od P 1, upam da se bo grafa kaj ohladila.
Bom poskusil prirediti hladilnik od P 1, upam da se bo grafa kaj ohladila.
Errare humanum est...
Pyr0Beast ::
Jst sem kupu G4 mX mx 440, pa se je grela ko hudič. Nato sem dal en star vent in jo lahk navijem za 170%, prej še do 90 nisem pršu (ja sem mogu znižat frekvence)
probaj tale tweaker Guru
not pa nastav po želji. Pol lahko navijaš v nastavitvah kartice.
probaj tale tweaker Guru
not pa nastav po želji. Pol lahko navijaš v nastavitvah kartice.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Popravilo pokvarjene grafičneOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2141 (1353) | Pyr0Beast |
» | Navijanje Ti4200Oddelek: Navijanje | 1712 (1194) | Cranchi |
» | Hlajenje GF4 Ti 4200 128 (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8108 (6368) | DjTonic |
» | Močno navijanje z odklenjenim razmerjem System/PCI (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 3954 (3206) | R33D3M33R |
» | Najbolj navite grafične kartice (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 6122 (4685) | The B |