» »

Za kolko % se da pospešit PC*

Za kolko % se da pospešit PC*

damirez ::

Imam plato A7V600, amd 2500+ in 512 400 rama ter Ti4200 128mb vse je stock nic navito.
Sedaj me cisto formalno zanima za koliko % bi se dalo pohitriti sistem brez menjave ventilatorjev in ostalega hardwara se pravi samo softewersko piljenje.

Zato prosim ce mi gdo cisto laicno in priblizno pove za koliko % bi se dalo pospesit
Naprimer ce imam sedaj pri neki spili 40fpsjev koliko bi jih imel potem?

ganzi ::

to ne moreš kr vedt, moraš probat;)
LP

Brilko ::

Imam podoben sistem kot ti - razen plate. Zagotovo vsaj za 15% - po možnosti tudi do 30% (vendar ne samo softwearsko) - men gre brez kakršnih koli drugih ventov ali višanja voltaže ali česar koli iz 1,825Ghz na 2,1Ghz. Zvišuj pa postoma in probuj delovanje in stabilnost sistem na zvišanih frekvencah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brilko ()

lambda ::

Sistem imaš kar OC friendly, tako da ne odlašaj. Grafa bi mogla it tam nekje 20% (tako je pri men na Leadtek), za proc pa sklepam da tud precej

Poldy ::

nUBES: kakšne frekvence imaš na proc. in ramu pri grafični?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Poldy ()

delfinus ::

Sisitem ni najbolj prijazen za overklokanje, ker posedujes VIA chipset. Kaj to pomeni? Ko bos dvigoval frekvenco FSB iz sedaj 166 na visje, se ti bo hkrati povecevala se AGP/PCI frekvenca, kar zelo pogosto povzroca nestabilnosti. Najboljse za overclock so NForce2 plosce, kjer imas AGP/PCI frekveco zaklenjeno, ko spreminjas FSB procesorju. Verjetno bos lahko navil toliko, kolikor ti bodo dopuscale komponente, ki delujejo na PCI in AGP pri tem mislim tudi diske.

Sam sem nekoc imel Gigabyte GA7VT600-1394 plosco, to se pravi isti chipset in sem prisel do 192MHz, je bilo stabilno, ampak ni vedno postalo, ko sem PC prizgal.

Do koliko bi moral priti? Do ene 170-180 sigurno. Sicer pa poskusaj navit postopoma in potem testirat v 3Dmarku03 s tem da mu das nekaj casa. Dvigni na ene 180 najprej in potem testiraj par urc, ce je stabilno, itn. Ce je potrebno povecaj tudi voltazo CPUju nekoliko. Brez strahu tukaj, nima se kaj skurit.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

damirez ::

Ok najlepsa hvala grem sprobavat.
Samo a je res 3d mark 2003 najbolj primeren a ni to za testiranje graficnih only?

delfinus ::

3DMark03 ti bo masino zelo obremenil in se ti bo pokazalo kako se masina obnasa pod obremenitvijo. Ce se ti zgodi, da ti masino resetira ali zabrise na namizje pomeni, da bo potrebno se igrati z visanjem voltaze oz. spusanjem FSBja ali pa celo zamenjavo PSUja.

Sam sem tako ugotovil, da mi Chieftec 360W napajalnik ne ustreza, ce zelim imeti masino navito na 3200+ ali vec (ampak to na Nforce2 plosci Abit NF7-S in ne VIA, tam tega tako nisem mogel doseci). lahko pa uporabis tudi programcic Prime95, ki ga najdes marsikje na internetu. Tudi ta program ti bo obremenil CPU in ti pokazal ali je zadeva stabilna, ko navijas. Sicer pa se ti bo kar hitro pokazalo do kod lahko gres. Ce bos prevec navil, ne bos prisel v Windowse ali pa ti bo javilo kaksne cudne napake. V glavnem porocaj, lp D.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje Bartona 3000+

Oddelek: Navijanje
402248 (1255) 69charger
»

Poceni nadgradnja

Oddelek: Kaj kupiti
111039 (913) Donheled
»

PRVO navijanje mašine!!!

182050 (1515) basko
»

Abit AN7, AMD Barton 2600+, RAM INFINEON DDR400 CL3 problem pri navitju..

292104 (1676) boštjan
»

Katera plata?

Oddelek: Kaj kupiti
10878 (825) krucymucy

Več podobnih tem