» »

Obešanje na linijo

Obešanje na linijo

YuGo ::

Pozdravljeni!

Norton Internet Security mi vedno znova javlja (na par minut) sledečo sliko:

Nimam pa pojma kak se naj zadeve znebim?

Ima kdo kake ideje?

hvala

lp

Skrat ::

Lastnik IP bloka je en francoski ponudnik internetnih storitev (glede na whois) ProXad network / Free SA .

a) obkljukaj v nortonu Always use this action in potrdi blockanje
b) Prijavi krsitev na abuse@proxad.net
Free software is a matter of liberty, not price.

Problem je v tem, da je vedno drug IP.

lp

Ja firewallu moras povedat, kaj se sme connectat na/iz tvoje maine in kaj ne. Vse ostalo blokiras. V tem je sploh smisel firewalla :D

Ce ne laufas nobenega serverja na masini, lahko mirno blokiras vse inbound connectione, drugace odpres samo tiste porte, ki jih serverji rabijo in se to zapres na aplikacije.

Preberi si kaksen firewall basics, da bos ugotovil, zakaj ga imas sploh na masini >:D

Žal nisi razumel mojega problema!

Ti, ki "toliko" veš o firewallih, mi pol razloži zakaj bi me nekdo toliko skenal in zakaj se mi to pojavlja.

lp

2nemesis ::

Yugo:Zato ker iščejo nezaščitene sisteme in uporabljajo način skeniraj vse ...
Po internetu non stop skenirajo, samo da navaden uporabnik tega ne opazi, ker nima požarnega zidu ali pa ga ima in mu avtomatsko blokira.
To se ne pojavlja samo tebi, samo sedaj si to prvič opazil!

Ma ne, pojavljajo se je večkrat, samo to je recimo odprlo 1-2x na dan, ampak zdaj pa vsake par minut. Vedno novi ip, tudi arnes itd., v glavnem iz vseh možnih položajev.

Očitno gre za avtomatsko skeniranje. Je rekel kolega, da naj bi nova generacija Saseerja skenirala vsa živo in iskala potencialno žrtev.

lp

YuGo: s komentarjem v prejsnjem postu nisem mislil nic slabega. Drugace pa ti je 2nemesis razlozil kako in kaj. Scani so nekaj vsakdanjega in vecina se nas je na to ze navadila in zivimo mirno zivljenje za pozarnimi zidovi. To lahko pocnejo ljudje z raznoraznimi (zal navadno slabimi) nameni kot tudi programi in virusi.
Free software is a matter of liberty, not price.

largie ::

ja, hekajo te...icmp 8 (echo request) je čisto nedolžen ping, ni treba panike zganjat. če pa te že skrbi pa enostavno zablokiraj vse incoming icmp 8 povezave

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Informacijska varnost
413131687 (21174) Qushaak
»

Kako zapreti dostop do facebooka v enem omrežju?

Oddelek: Omrežja in internet
255437 (4756) Isotropic
»

Ping echo

Oddelek: Informacijska varnost
321644 (1137) poweroff
»

požarni zid

Oddelek: Omrežja in internet
181285 (1052) StratOS
»

Čas preživetja samo še 20 min (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
675361 (5361) Ziga Dolhar

Več podobnih tem