Forum » Operacijski sistemi » Fedora problem z monitorjem
Fedora problem z monitorjem
Aškerc ::
Na prenosnik Dell sem uspešno z neta prenesel Fedoro 2.
Ko zadevo štartam, se normalno zažene, pred vklopom x-ov pa samo še black screen (oz green)
Kot kaže mi ne prepozna monitorja.
Mi lahko kdo pove, kako zagnat zadevo v text načinu in kako ter kateri monitor nastavit, da bo deloval v grafičnem načinu?
Hvala
Ko zadevo štartam, se normalno zažene, pred vklopom x-ov pa samo še black screen (oz green)
Kot kaže mi ne prepozna monitorja.
Mi lahko kdo pove, kako zagnat zadevo v text načinu in kako ter kateri monitor nastavit, da bo deloval v grafičnem načinu?
Hvala
Hm, malce sem googlov in našel neko rešitev na spodnjem linku
http://www.chzsoft.com.ar/855patch.html#download
Mi lahko kdo pomaga z nastavitvijo tega patcha. Sem bolj nov v linuxu, pa nebi rad sesul bios.
Hvala
http://www.chzsoft.com.ar/855patch.html#download
Mi lahko kdo pomaga z nastavitvijo tega patcha. Sem bolj nov v linuxu, pa nebi rad sesul bios.
Hvala
moj_nick ::
Najprej poskusi "na roke" pognat skripto, da vidis, ce ti dela, potem pa pocakaj, da ti kak fedora znalec pove, kje nastavit, da ti jo pozene ob startupu.
110111001001010001010000
Problem je, ker mi sistem zmrzne pri nalaganju x-ov, preklop na tekst mode z ctrl alt F1 pa ne dela.
Mi lahko poveš, kako zaženem linux v text-mode, se pravi, da sploh ne poizkuša postavit x-ov?
Hvala
Mi lahko poveš, kako zaženem linux v text-mode, se pravi, da sploh ne poizkuša postavit x-ov?
Hvala
ghaefb ::
Poizkusi:
Če imaš LILO, ob boot prompt napiše: linux single
Za grub pa mislim da pritisneš c potem pa: linux single
Ko se sistem postavi si v text načinu.
Lahko spremeniš datoteko /etc/inittab
kjer piše "id:5: ......" spremeni v "id:3 ......"
za textovni način.
nadaljuj tukaj
Če imaš LILO, ob boot prompt napiše: linux single
Za grub pa mislim da pritisneš c potem pa: linux single
Ko se sistem postavi si v text načinu.
Lahko spremeniš datoteko /etc/inittab
kjer piše "id:5: ......" spremeni v "id:3 ......"
za textovni način.
nadaljuj tukaj
Ok, to mi je ratalo.
kako sedaj nastavim povezavo na net, ker moram snet in inštalirat en rpm.
Hvala
kako sedaj nastavim povezavo na net, ker moram snet in inštalirat en rpm.
Hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Linux] pomeri uporabnikaOddelek: Operacijski sistemi | 1004 (835) | Daedalus |
» | Problem pri namestitvi Linux Mandrake 10Oddelek: Operacijski sistemi | 1141 (940) | MasterMind |
» | Nč več ne dela po inštalaciji win2k+želim serverOddelek: Pomoč in nasveti | 912 (863) | @ljash |
» | Problem pri instalaciji Red Hat 8.0Oddelek: Operacijski sistemi | 1184 (970) | dr.J |
» | Linux - vprašanje pri Boot- anjuOddelek: Operacijski sistemi | 1023 (853) | PaJo |