Forum » Operacijski sistemi » Kako usposobim SoftRAID pod Linuxom (Suse 9.0)?
Kako usposobim SoftRAID pod Linuxom (Suse 9.0)?
Nerdor ::
Precej sem googlal, probal preiskati ta forum s iskanjem, ki je trenutno izklopljeno. In bi Slo-techovce vprašal o tej temi?
Imam Suse 9.0 (v službi) in bi rad usposobil SoftRAID? Kaksen je postopek? Kaj moram vklopiti, kako nastaviti RAID particije? Kakšne izkušnje imate s tem? Se mogoče hardware-ski RAID bolje obnese? Kateri je najbolj podprt?
Potrebujem mirroringi RAIDu pri produkcijskem serverju.
Imam Suse 9.0 (v službi) in bi rad usposobil SoftRAID? Kaksen je postopek? Kaj moram vklopiti, kako nastaviti RAID particije? Kakšne izkušnje imate s tem? Se mogoče hardware-ski RAID bolje obnese? Kateri je najbolj podprt?
Potrebujem mirroringi RAIDu pri produkcijskem serverju.
Nerdor ::
Nekaj sm našel na Software-RAID-HowTo
To bo za začetek. Na brzino sem prebral, da swap ni treba raid-at (it makes sense ), IDE diske se ne da hot-plug-at v izmenljivih ohišljih (damn!), samo SCSI, pa še ti "might work" Neko SCA vodilo pa lahko hot-plugga faulty diske..
Folk, tell me, kako se kej vam obnese RAID, resno me zanima.. zgleda, da bodo zbledle moje želje po hot-plugganju diskov, ker dela na "zelo-dragem-hardwareju-ki-ni-skor-šans-da-ga-bi-sam-sestavu" aka hudi "skaziji"
To bo za začetek. Na brzino sem prebral, da swap ni treba raid-at (it makes sense ), IDE diske se ne da hot-plug-at v izmenljivih ohišljih (damn!), samo SCSI, pa še ti "might work" Neko SCA vodilo pa lahko hot-plugga faulty diske..
Folk, tell me, kako se kej vam obnese RAID, resno me zanima.. zgleda, da bodo zbledle moje želje po hot-plugganju diskov, ker dela na "zelo-dragem-hardwareju-ki-ni-skor-šans-da-ga-bi-sam-sestavu" aka hudi "skaziji"
der_Alte ::
Yast2 zna vse... takrat ko pripravljas diske za namestitev (particioniranje) izberes naj naredi RAID. Lahko se seveda igras tudi z LVM. Preprosto... dela... preberi navodila. V bukli imas tocno to opisano.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gradnja/sestava diskovnega polja (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 17714 (14046) | levaky |
» | Kako dodati XP k že naloženi visti z AHCI v biosuOddelek: Operacijski sistemi | 3223 (2200) | Gutjerez |
» | RAID1 zrcaljenje naknadno. Se zgubijo podatki?Oddelek: Operacijski sistemi | 3518 (3191) | just_a_cook |
» | Kaj se bolj splaca 2x60Gb v raid ali 1x120Gb?Oddelek: Strojna oprema | 1991 (1632) | matevzm |
» | Mandrake 8 v WMWareOddelek: Pomoč in nasveti | 1490 (1278) | Paramedic |