Forum » Navijanje » Nekaj malega za mozgane napenjat (OCjanje)
Nekaj malega za mozgane napenjat (OCjanje)
Pat_MaGroin ::
Spet js:-). Durona 700 sm uspesno odklenil (prejel celo pojvale, da sem estetsko pobarval L1 mosticke s posebnim lakom za prevodnost:>). Imam pa Msi K7T Pro 2. Navijati pa vseeno ne morem. Na 6.5x100 se mi zbudi na 650mhz. Na 8, 8.5, se mi ne zbudi. Na 9x100 se mi zbudi na 500 mhz. Na 10x100 na 600 mhz. Baje je to znacilnost procesorjev, ki niso dobro odklenjeni. Ok, nato smo se Ozzy, Ash in jaz odlocili, da zadevo sprobamo v Ashovem compu. Damo moj procesor noter, na 900mhz se zbudi kot za salo. Torej, moj procesor se po tujih gnezdih navija, v domacem pa ne. Vsem (se najmanj pa men) se ne sanja, kaj bi to lahko bilo.
lp
lp
Sm se odlocu, da se sploh ne sekiram vec. Poslu bom en mail na MSI, potem bom pa na Megahit zatezil (cerav bo tezka, ker sm 1x ze reklamiru plato -> so dal napacno). Nalepko sm pa tko al tko ze cist zjebu:-).
lp
lp
slycer ::
OZZY: sej ni treba nič možganiti. Če procesor super dela na vseh drugih platah, samo na tej serje ---> s procesorjem ni nič narobe ---> probleme ima plata. Sej ti ni treba nič gruntati, kaj je narobe. PIC naj lepo nese plato na servis, pa naj se tam zajebavajo.
OZZY ::
Slayser: Sej smo tam prišli do te možnosti da je plata. Samo se sprašujemo kaj bi lahko bilo narobe na plati, da ne dela kokr je treba. To je tisto, kar nas je nerviralo.
Go with the flow.
Heh, tole bo se zanimivo. Na Megahitu me namrec nimajo prevec radi, ker sm ravno zarad te plate nardil orenk kraval:-). Torej je najboljse da nardim takole: nesem tja kompa in povem, da majo noter odklenjenega durona (kar lahko preverijo na katerikoli plosci), da pa v tej ne dela. Je pa fora, da men racunalnik dela tako, kot si mi ga prodali. Je taksne vrste "anomalija" sploh razlog, da mi bojo menjal plosco? Ker recimo en kekec, ki bi kupu compa, pa pstil pri miru, potem plata dela super.
lp
lp
element ::
Morejo zamenat, drugač pa jih tož! Če ne dela, je neki narobe s plato in morejo to napako odstranit ane!
slycer ::
OZZY: sej pravim ni se vam treba zajebavat s plato, naj se Megahitovci zajebavajo. Oni so zaj*bali situacijo, zato naj še oni popravljajo, ker so prodali krš plaro. Razen, če je ugotavljanje napak tvoj izziv. Potem ti ni pomoči.
p.s. aja če ste pripravljenji tvegati flushajte BIOS, mrbit bo to pomagalo. Sam ne me tepst, če se va flushanje ponesreči in se vam plata ne bo hotela več zbuditi.
p.s. aja če ste pripravljenji tvegati flushajte BIOS, mrbit bo to pomagalo. Sam ne me tepst, če se va flushanje ponesreči in se vam plata ne bo hotela več zbuditi.
ns-miha ::
mislem kva mate probleme. lahko bi ze takoj vedu de bos jemu probleme ce MSI kupis. kup si ABIT al pa SOLTEK al pa QDI. ne pa enega usranga MSI.
Am, ni fora, da ti je iskanje napak izziv. Sam preden gres na servis preveris vse mozno in nemozno. Mislim, a za vsak driver ti na servis neses compa?
Kar se tice biosa. Flashal vse verzije od zadnje uradne, do b16 za overlockanje.
lp
Kar se tice biosa. Flashal vse verzije od zadnje uradne, do b16 za overlockanje.
lp
SkIDiver ::
Ti odnes tja pa orng zatež. Če pa nebojo nč hotl nardit jim pa zatež z uradom za zaščito potrošnikom. Po tem se bojo zihr zganil. Tko sm jz zatežu v Jerovšku pa so vse poštimal na 123
Ja PIC ful teži kokr si zadnjič pa te ne bodo več spustl v MH. Jest bi provu s tem, kar so rekli. Teži , teži in še enkrat teži.
Go with the flow.
Yohan del Sud ::
Ja težiš sicer lohka, ampak moram reč da nimaš najboljše osnove. Prodal so ti d700 in plato na kateri dela 700 (če sem prav razumel). nič več nič manj.
Ima osnovo. Ker plata naj bi podpirala navijanje ampak se pa pri tem pojavijo problemi, ker množilniki ne delujejo kokr bi morali. Kar pomeni, da je plata defektna in jo morajo v red spravit.
Go with the flow.
sinko999 ::
Mogoče je kriv procesor sem imel sam naslednji primer .
Procesor D700 na Epox 8kta3 je delal samo na 700 pa je bil pravilno odklenjen pol pa sem ga dal na epox 8kta2 pa je šel naviti na 9,5*100 . Potem pa sem še sprobal en D600 na epox 8kta3 pa je šel lepo naviti na 9,5*102
Mogoče je to primer za Akte-X
.LP
Procesor D700 na Epox 8kta3 je delal samo na 700 pa je bil pravilno odklenjen pol pa sem ga dal na epox 8kta2 pa je šel naviti na 9,5*100 . Potem pa sem še sprobal en D600 na epox 8kta3 pa je šel lepo naviti na 9,5*102
Mogoče je to primer za Akte-X
.LP
Ni? ni ve?no !
DOLF ::
Tudi jaz ti pravim, da imas osnovo za teženje... izdelek ne izpolnjuje predpisnih lastnosti!! Če ima plošča funkcijo, ki je tudi opisana v navodilih od plošče, le ta pa ne deluje je izdelek defekten in ga morajo zamenjat!!!!
P.S. A si probu še kakšen drug odklenjen proc na to plato??? A se pri istih nastavitvah pojavijo iste napake??
P.S. A si probu še kakšen drug odklenjen proc na to plato??? A se pri istih nastavitvah pojavijo iste napake??
....I have seen things you people wouldn't belive.....
Sinko: Ne tega pa nismo takrat sprobavali. Sam nam je žal, da tega nismo sprobal.
No kakor koli plata ali proc osnova za teženje PIC je.
No kakor koli plata ali proc osnova za teženje PIC je.
Go with the flow.
VASkO ::
nekatere MSI plate imajo opisane tezave z mnozilniki, tako da raje plato menjaj za ktero drugo.
linker ::
mihec44: ne serji čez MSI, še posebej če pri tem hvališ kakšnega Solteka al pa QDI ja. MSI je na področju mamaplat to, kar je AMD na področju procesorjev: ZAKON!
Nazaj:-)
Plato so brez besed zamenjali na servisu. Zdej mi laufa na 950mhz (9,5x100) pri okol 43 stopinj idlanja. Preko 1000 ne gre, pa pika. Vzrok v temperaturi? Voltaza 1,85.
lp,pic
Plato so brez besed zamenjali na servisu. Zdej mi laufa na 950mhz (9,5x100) pri okol 43 stopinj idlanja. Preko 1000 ne gre, pa pika. Vzrok v temperaturi? Voltaza 1,85.
lp,pic
zizi ::
Kolk pa je temperatura???
Pa še čistitke za novo mamoplato
Pa še čistitke za novo mamoplato
War is Peace
Freedom is Slavery
Ignorance is Bliss
Freedom is Slavery
Ignorance is Bliss
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj moram kupiti v Conradu za odkleniti durona??Oddelek: Pomoč in nasveti | 1229 (1057) | OZZY |
» | OC Duron 700 , nujno!Oddelek: Navijanje | 1332 (1158) | ChiefThunder |
» | Mama plate za AMD procesorje in Vas izkušnje ?!?Oddelek: Strojna oprema | 1520 (1088) | gorazd |
» | FSB, win nestabilni pri 107mhzOddelek: Navijanje | 1875 (1631) | VASkO |
» | Priporočam: barvanje L7 mostičkovOddelek: Navijanje | 1697 (1331) | Zucko |