Forum » Strojna oprema » Osnovna plošča-zanič...?
Osnovna plošča-zanič...?
flayer007 ::
Upam da to ni res, vendar vse kaže na to, kaj se je zgodilo...Bratu je zmrznil comp., pokazalo se mu je modro okno, ker tudi z ctrl-alt-del ni mogel zapreti programa, je pametnjakovič šel izklopiti in nato zopet vklopiti tisto majhno črno stikalo(za vkl. in izkl.) na zadnji strani napajalnika(nekateri napajalniki ga nimajo),namesto da bi pritisnil RESET gumb, potem se je pokadilo in zasmrdelo iz napajalnika, odprl ga je in videl ,da je razneslo en kond. 100mikro, potem je kupil nov napajalnik, in sva ga vgradila, vendar ob vklopu komp. ne stori nič- čista tišina, tudi ko sem odklopil vse pogone ni bbilo spremembe. Potem sem mislil, da je zopet crknil nov napajalnik, sem ga sprobal, vendar je o.k. , sprobal sem tudi pogone, da ni kje kratek stik, vendar je tudi to o.k., zgleda ,da je res nekaj na matični, kot da nima nekega pogoja ,da bi se vklopil napajalnik...?( Ali je mogoče ,da je crknil RAM in ,da se zaradi tega noče zagnati napajalnik...?) sedaj me zanima kaj bi lahko bilo, narobe na matični, ali lahko kaj STORIM-POPRAVIM...?(kakšen jahač, varovalka,itd ) Matična je CHAINTECH - CT 7-AJA, procesor AMD 900. tudi če kupim novo matično , mi ne bo pasal RAM, ker je gor 256mb rama-starega.Ne vem ikaj mi je storiti ob čim manjšem strošku, če mogoče kdo prodaja kakšno tako staro matično ploščo za AMD procesor...? Za odgovore in nasvete se vam že vnaprej zahvaljujem...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave matična ploščaOddelek: Pomoč in nasveti | 1180 (797) | solatko |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 17841 (13964) | G_mAn |
» | Računalnik je kar naenkrat crknilOddelek: Pomoč in nasveti | 5941 (4958) | solatko |
» | udar strele - vse uničeno? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10024 (7469) | gregor |
» | Ugašanje računalnika med igranjemOddelek: Pomoč in nasveti | 3629 (2696) | Bostjan99 |