» »

Stalno resetiranje xp

Stalno resetiranje xp

Beernarrd ::

Pozdraff

Kar na vse lepem (oz ne bi vedel kdaj natančno) so se mi xp začeli resetirat ob zagonu. Povsem naključno. 5x se bodo resetirali šestič pa je vse bp, ali pa sedmič, itd.
Kje pogledeam bootlog?
Kakšne ideje?
Če bi bil hardver, bi najbrž nikoli uspešno zalavfal, ali pač?

Spc ::

Poglej če imaš MSBlaster.
:D

Fizikalko ::

Virusko Okužič

Beernarrd ::

Hvala za namig.
Panda je včeraj našla ničesar en w32, in ga kao očistila. Ob zagonu pa se mi je spet reštartal. Pol pa spet normalno. Jaooo.
Kje je bootlog?

7of3 ::

mogoče je bil tisti w32 čisto naključen in nepovezan z resetiranjem. XPji se ponavadi resetirajo takoj, ko pride do kakšne napake, zaradi katere bi včasih dobila BSD aka bluescreen of death, kjer bi ti pisalo, zakaj sploh gre. najbolje bi bilo v parametrih sistema (če prideš vsaj v safe mode s pritiskanjem F8 takoj, ampak res takoj ob zagonu računalnika - ko neha šteti RAM), izklopiti "automatically reboot" pod "system failure" pod "startup and recovery" pod "advanced" pod "desni klik na My Computer/Properties". Potem se pokaže vsebina napake, moduli etc in se vidi ali gre za driver ali kaj drugega. Lahko pa, na prvi uč :) poizkusiš tudi kakšen "Last known good configuration", kar prav tako izbereš v Boot menuju, ki ga dobiš, coincidentally, z besnim pritiskanjem na F8 takoj ob zagonu sistema.


//labora sanat//

Beernarrd ::

Trbovlyan, hvala za izčrpna navodila.
Žal pa zadeve postajajo vse bolj čudne.
Včeraj sem dvakrat ugasnil računalo, nakar se je čist lepo postavil.
Danes pa...
Vem, da sem naštimal, naj se ne resetira ob napakah, kot je pokazal Tribonyan, pa se seveda vseeno je. Cca 12x preden se je potem uspešno zbootal. Vmes sem poizkušal s safemodom (s samo command promptom in brez njega), last known config, navadnim bootom,...->nič. Winsi so se resetiral na različnih stopnjah bootanja; nekrat niso prišli niti do plapolajočega logota, enkrat so, pa se ni pojavil kazalec loadanja, spet drugič se je logo pojavil, kazalec loadanja se je nekaj časa vrtel, potem se je resetiralo.
Še fora, ko sem nato (po n-tih resetiranjih) uspešno zagnal winse, v bootlogu (windows\ntbtlg.txt :\ ) sploh ni bilo nič novega. Datum izpred dveh dni. No vseeno tam je bil tam zadnji uspešni driver mup.sys, prvi neuspešni pa acpi driver, ki so mu sledili samo še 'did not load driver', vmes pa še kakšen uspešno naložen.

Toljk znam zaenkrat opisat zadeve. Še kakšna ideja? Hardwer ali softwer? ...ali OS >:D

Daedalus ::

Jah, daj probaj si kje sposodit kak napajalnik, pa sprobaj kako bo pol. Sam sem imel identi?ne te?ave - ra?unalnik se je ob zagonu naklju?no resetiral, ko se zamenjal napajalnik, je pa bilo ok.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

pajac ::

Cimer je mel podobno pi*******;( .
Pr njemu je bil disk u pi***! Probaj v Recovery console "chkdsk" pognat, če je z diskom kaj narobe ti bo takoj jasno8-O .
HA!..Tega pa nima še nihče!! ;p

mini-moris ::

lep pozdrav tu cimer od pajaca glej stric jst sem se mal igral tudi v biosih pa se mi je preden js disk crknu podobno dogajal sam je blo potem treba dat v biosih vse na default pa je spet delal, je pa res mozno pa je tako kot meni disck crknu in se vcas sept mal prizge tako kot pri tebi dej noter iXP cd pa se mal pozanimaj s kako knjigo o ukazih al pa tako kot ti je pajac rekel sprobaj chkdsk (disc chec )da ti pove ce je kaj narobe v glanvem vtipkaj help pa se ti bojo izpisal ukazi upam da bos resil problem have fun cao

7of3 ::

ta ideja z napajalnikom je dobra... mogoče gre pa preprosto za slab ventilator CPUja pa se vse pregreva (poleg vprašljive integritete diska&rama)...
Glede checkdiska: vstaviš cd od winxp in zbootaš s cdroma, prtisneš R za recovery console, potem pa poženeš. Sintaksa:

chkdsk /r

Chkdsk The /p switch runs Chkdsk even if the drive is not flagged as dirty. The /r switch locates bad sectors and recovers readable information; this switch implies /p. Chkdsk requires Autochk. Chkdsk automatically looks for Autochk.exe in the startup (or boot) folder. If Chkdsk cannot find the file in the startup folder, it looks for the Windows 2000 Setup CD-ROM. If Chkdsk cannot find the installation CD-ROM, it prompts the user for the location of Autochk.exe.

Beernarrd ::

Spet hvala vsem.
Najnovejša dogajanja:
Računalnik se mi je resetiral po 5 urnem noramalnem delovanju med kopiranjem datotek na flash-rom.
Uspel sem ujeti en blu screen:

stop: 0x0000007F (0x0000000D, potem pa trikrat name nule)
Ta naslov mislim da je od mame plate.
Če sploh pokaže zmer isto...?

Disk dvomim da bi bil, bom pa vseeno pognal kaj prav chkdsk.
A je kakšen software za diagnostiko, ki bi hardver napake našel?

7of3 ::

trivialen odgovor, pa vendar:

http://support.microsoft.com/default.as...

se pravi, ram ali plata ali krneki.

sorry.

Beernarrd ::

Hvala again.
Ram sem probal s programom ki ga ima ms za testiranje ramov. Blo vse ok.
Problemi pa ostajajo.
Kaj menite o teh voltažah napajalnika:
2,5 = 2,47
3,3 = 3,33
5 = 5,02
12 = 11,88

Bernard.

Daedalus ::

Daj še konfiguracijo sistema napiši... Voltaže pa zgledajo OK.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Paramedic ::

Mam jaz nek podoben problem, tko se mi zdi. Se mi resetira ob manjših naporih, ampak samo nekaterih: če gledam filme z BSPlayerjem, če pa z Media Playerjem je pa OK. Potem pri nekaterih igrah, pri nekaterih pa nikoli. Normalno delo v windows ni problem. Se je že komu to dogajalo?

Napajalnik bi moral bit ok, grafična tud ne, ker sem že menjal vmes, pa ni razlike, procesor sem tudi že menjal vmes. Diska nimata problemov, ram pa tud ok, gleda na memtest. Še kaj?
End transmission.

Beernarrd ::

Menim, da je definitivno hardwer.
Na drugi disk sem inštaliral woodyja 8-) prav z namenom, da vidim al so sam winsi al je kej druzga. No, inštalerou se mi je več almenj v redu. Potem, ko sem pa mountal wins particije je šlo pa vse skup v reset.

Xpje sem uspel vmes še bolj zas...ti. Po navodilih ;( ;) sem pognal chkdsk /p /r, ki je najdu na cju in dju kao neke napake in jih tako uspešno popravil da se xpji ne zbutajo sploh. Napiše se, da je pokvarjena ali manjka /widows/system32/command/system datoteka
___________
____Vopros:| Kako naj z rekoveryjam tolk popravim winse, da se bodo zbutal. oziroma kaj lahko počnem v rekovery konzoli poleg ukaza dir v ta namen. (kakšen ukaz repair, recover, resurect?)

Zanimivost: v debianu sem v mc uspel videti, da imajo iosys, autoexec.bat in podobno težki fajli (5-6 komadov) dolžino 0b in včerajšnji datum spremembe. Sumljivo, a ne.

Konfiguracija:
napajalnik no name
plata: via appollo 133 (chipset vt82c693a)
proc: celeron 613
rami: 128+64 casual (sdram p133)
grafa: ati xpert 2000pro 16mb, agp
disk maxtor 80gb, star 3 mesce
mrežna 3c905c-tx (3com etherlink nic)
(drugi disk vklopil sedaj za debiana, 20gb)
isa-pnp modem rockwell 56k
necDvd, asusCdrw

moj_nick ::

No evo, manjka ti samo se upgrade na unstable 8-)
110111001001010001010000

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: moj_nick ()

pajac ::

No pa smo tam:( !! Cimru je tudi chkdsk nasel napake in jih seveda popravil>:D (kao). Nakar je sledilo ne delovanje sistema, pa 5 instalacij. Pa je vse skupaj malo delalo, malo ni, malo je8-O ... Nakar sva sla disk zamenjat in je stvar spet normalno laufala:D .
Glede chkdsk-a bi ti rekel sam to da je cimru pregledovalo in popravljalo disk dve ure8-O .
Upam pa da nimas tega problema.:D
HA!..Tega pa nima še nihče!! ;p

Spc ::

Poglej malo na temperature processorja...
Mogoče se plata resetira ravno zaradi tega.. ker preseže tisto vrednost na katero je nastavljen shut down pri max. temperaturi.

:))

Beernarrd ::

Temperaturo proca lahko pogledam samo v biosu, tam pa kaže lepo okrog 30 stopinj (a je možno, da se tako hitro ohladi ob resetiranju, da mi ne pokaže več?)
A mi lahko pove kdo, kaj se nahaja v mapi windows\system32\command\, (sej vem, da zagotovo ne samo jpg fajli....))ker jaz te mape očitno sploh več nimam. ( thanks to Bill's chkdsk )
In seveda tudi, kako se s čimmanj škode postavim xpje nazaj (imam celo nekje shranjen restore point)
moj_nick: cakam adsl (no ja, pa tut na stable se mei je resetiru, tako da bo treba prej problamatičen hware najdt)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows XP in Autochk.exe not found ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
11790 (704) s1m0n
»

chkdsk /f problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
201606 (1413) bluefish
»

Win XP stop error

Oddelek: Operacijski sistemi
192101 (1499) mp3pesmi
»

POMOČ: autochk.exe not found / FAT32 -> NTFS brez izgube podatkov

Oddelek: Operacijski sistemi
81133 (1049) Pyr0Beast
»

Ne morem defragmentirati diska!

Oddelek: Programska oprema
91239 (1187) |Luka|

Več podobnih tem