» »

Kako odstraniti mbr?

Kako odstraniti mbr?

K0K0 ::

Torej moj majhen 40gb disk imam razdeljen na 2 particiji na katerih sem imel naložene xp pro (na vsai particiji po ene). Potem pa so se mi winsi na d: particiji sesuli in ne pomaga niti ponovna inštalacija. To se mi je zgodilo že tretjič in vedno kadar sem pustil kazo prižgano in pritisnil shut down zaradi tega je tudi več kot eno leto nisem več uporablajal potem pa sem budalo šel in jo spet naložil (isti dan je šlo vse po gobe). Problem sem ponvadi rešil tako da sem pač formatiral disk sam to ni rešitev. Fora je v tem da si sedaj ne morem naložiti niti linuxa ko ga inštaliram in reštartam računalnik mi napiše samo " grub grub grub grub grub grub grub grub grub grub grub grub grub grub grub
grub grub grub grub grub grub grub grub grub grub grub grub grub grub grub
grub grub grub grub grub grub grub grub grub grubgrub grub grub grub grub... Torej če se komu sanja kako se to pobriše bi prosil za pomoč.

BigWhale ::

fdisk /mbr

K0K0 ::

Ne gre :(. Računalnik sem zagnal z zagonsko disketo ter upisal "fdisk/mbr" sam ni videt kšnga učinka.Računalnik se ob poovnem zagonu normalno zažene.
1. a je to normalno?
2. a sem se sploh pravilno lotil zgoraj opisanega problema?

bmen ::

1- zagonska za win9x ali dobri stari dos - če nimaš poskusi na www.bootkisk.com

2- fdisk/mbr

mora delat - če je particija FAT,

Če je NTFS - zaženi PC iz Winxp Cd-ja - ko se zažene instalacija te vpraša tudi če želiš narediti/popraviti... particije. Pa še enkrat narediš particije (lahko tudi v FAT - ni pa nujno). Ampak za Linux je mogoče celo dobro, da imaš majhno FAT particijo.

K0K0 ::

Mam eno fat pa eno ntfs particijo. Bmen če grem jest nanov paticije delat bodo izgubleni vsi podatki ane. Men drgač windowsi delajo lepo na fat particiji ko pa jih hočem naložit na ntfs particijo (prej so bli gor) ne gre.Tud ko si hočem naložit linux ga lepo naloži potem pa ko reštartam rač. ne dela več ;((. Pomaga edin če sformatiram obe particiji potem dela vse bp.(tud linux)
Torej jest bi zdej rt pobrisov ta zagonski del (mbr če se ne motim).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

windows-linux!

Oddelek: Pomoč in nasveti
111252 (999) kristjan007
»

GRUB linux boot loader

Oddelek: Pomoč in nasveti
111593 (1307) Icematxyz
»

Iz Linuxa v Windows -> MBR (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
623805 (3140) WarMaker
»

Problem z trdim diskom

Oddelek: Pomoč in nasveti
6916 (825) Dead_Eye
»

Multi-boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
141208 (1123) CCfly

Več podobnih tem